Finn den perfekte kantløsningen til din systemhimling

29. oktober 2020

Det kan være en krevende prosess å finne den riktige akustiske kantløsningen som binder den arkitektoniske designen din sammen. Det er så mange alternativer å velge mellom. Skjulte, delvis skjulte eller synlige. Hvilken passer best for deg?

Rockfon® Sonar™, X-kant, 1800x600

En rekke kantløsninger

Vakker himlingsdesign kan virkelig utfylle et rom og bringe det sammen, men hvor skal man begynne? For mange designere og arkitekter begynner reisen til en god akustisk himling med å kontrollere og dempe uønsket støy og hindre forstyrrelser for menneskene som skal bruke lokalet.

Det er forskjellige løsninger for nedhengt himling på markedet, og hver kantløsning gir deg en ulik estetisk finish. Men modulære akustiske himlingsplater er den desidert vanligste løsningen vi ser i mange offentlige områder som helsetjenester, skoler og restauranter, for å nevne noen.

Avhengig av løsningen du velger, kan kantdesignen dekke profilene dine helt, gjøre de til en del av utseendet til rommet ved å lage lange, vakre linjer som danser over taket eller ganske enkelt bare la de være synlige.

De forskjellige platekantene kan endre den dekorative visuelle designen din helt. «Du kan virkelig påvirke rommets form og følelse når du bruker himlingsplater som designelement» sier Deb Barnes, Director of Interior Design i den amerikanske designvirksomheten HGA Architects and Engineers,

Hva er et synlig profilsystem i akustikkhimling?

Et synlig profilsystem betyr at du kan se profilene mellom platene fordi himlingsplatene hviler på profilene. Dette er tradisjonelt de mest økonomiske akustiske himlingsløsningene på markedet, og de skaper et enkelt og strukturert uttrykk i et rom, som fremhever formen på lokalet.

Hvis du velger å ha et synlig profilsystem, men foretrekker å minimere synligheten av profilene, kan du alltid velge å bruke matte, hvite profiler. For eksempel kan Chicago Metallic™-Matt White profilene redusere glansen som tradisjonelt finnes på standard profilsystemer og som forstyrrer den hvite designen ved å plukke opp farger fra andre områder i rommet, som vegger eller gulv.

Matt White profilene er spesialutviklet med en strukturert overflate som reduserer refleksjonene i mye større grad enn vanlige profiler. Den ferdige installasjonen av et synlig profilsystem, kombinert med Matt White, gir en nesten monolittisk finish til en rimelig pris.

Les mer om fordelene ved Matt-white 11-profilsystemet. 

En synlig himlingsløsning som ser like bra ut som den høres

Da Skanska tegnet et nytt kontor for Solna United, skapte de en visjon om en behagelig og hjemlig atmosfære. Matt White profilsystem, kombinert med den smale, strømlinjeformede akustiske løsningen, gir en nesten monolittisk finish på himlingen. Den moderne designen og den gode akustikken skaper en inkluderende arbeidsplass for alle ansatte. For å oppnå dette, ble det lagt stor vekt på å sikre at alle designelementene fungerte perfekt sammen. Rockfon Blanka A-kant, 600X600, og Matt White 11 profilsystem ble valgt spesielt for å få den rette følelsen for dette kontorlokalet.

Les mer om dette prosjektet

Bilde Rockfon Blanka®, A-kant, 600X600.

SE, Solna, Stockholm, Strategisk Arkitektur, Alexis von Dönhoff, Office, Rockfon Blanka, A-edge, 600x600, White, Chicago Metallic T24, Matt white, Mattwhite, Arla
Du kan virkelig påvirke rommets form og følelse når du bruker himlingsplater som designelement.

Deb Barnes

Director of Interior Design i HGA Architects and Engineers

Hvordan ser et delvis skjult profilsystem ut?

Et delvis skjult profilsystem har platekanter som delvis dekker profilsystemet . Dette gir mer dybde og struktur til himlingen, og skaper skygger og farger som hjelper til med å gi et særegent utseende og bidrar til det generelle arkitektoniske uttrykket.

Det finnes mange forskjellige plater som kan brukes til et delvis skjult profilsystem. Du kan bruke forskjellige kanter til å skape bredere eller smalere avstand mellom profilene. La oss se på noen få akustiske kantløsninger som kan brukes til å gi deg en flott visuell design.

  • En E-kant-plate festes på profilsystemet slik at kanten delvis skjuler profilene. Dette får himlingen til å se ut som den flyter under profilsystemet.

 

  • En M-kant-plate er et dypt innfelt profilsystem som betyr at platekanten dekker mer av profilene enn ved andre delvis skjulte systemer. M-kanten gir en vakker skyggeeffekt i den ferdige himlingen.

La oss legge til litt farge

Når du velger en delvis skjult akustisk himling, får du en flott mulighet til å leke med farger. Du kan for eksempel velge å ha en hvit E-kant og et svart profilsystem, eller hvilken som helst annen farge. Dette vil skape et vakkert mønster med lange linjer som fremhever himlingen.

Du kan også velge å kombinere en farget himlingsløsning med et hvitt profilsystem. Les om kraften ved å bruke farge i himlingen.   

 

HQ finner det perfekte forholdet mellom akustikk og estetikk

En ny flaggskipsbygning fra Danske Bank, designet av Arkitema, åpnet nylig dørene i Aarhus. For å oppnå den perfekte balansen mellom estetikk og velvære, valgte Arkitema Rockfon Blanka himlingsplater med en E-kant fordi linjene i taket trekker øynene lenger inn i rommet og forbedrer følelsen av åpenhet.

Les mer om dette prosjektet.

Bilde: Rockfon Blanka, T24 E-kant, 1200X600

DK, Danske Bank, Aarhus, Arkitema, Office, Rockfon Blanka, E24-edge, E-edge, 1200x600, White, 2890 click, Corridor

En himling med synlig profilsystem for et nyrenovert kontor

En italiensk stålprodusent for skipsindustrien bestemte seg for å renovere kontoret sitt og gjøre det om til en lys og moderne arbeidsplass. Arkitekten Rocco de Lentinis ønsket at kontoret skulle være et sted der folk gledet seg til å komme og jobbe. En hovedprioritet for prosjektet var å finne en god løsning for akustisk komfort og elegant design, og de Lentinis fikk begge delene med Rockfon Blanka og de elegante himlingsplatene med E-kant.

Les mer om dette prosjektet. 

Bilde: Rockfon Blanka, T24 E-kant, 600X600

IT, Tr-Inox, Nociglia, Rocco de Lentinis, Office, Rockfon Blanka, E-edge, 600x600, 1200x600, White
Jeg ønsket å gi kontoret et elegant preg, og jeg følte E-kanten fanget det best.

Rocco de Lentinis

Arkitekt

Systemhimling med skjult profilsystem

En systemhimling med skjult profilsystem gir deg en minimalistisk finish ettersom platekantene skjuler profilsystemet. Dette er den perfekte kantløsningen hvis du ønsker en systemhimling som har en enkel, estetisk finish.

Det finnes forskjellige skjulte kantløsninger å velge mellom, men en morsom løsning, er X-kanten.

X-kanten er et godt eksempel på et skjult profilsystem. Plater med X-kant kan henges ned fra profilsystemet eller monteres direkte på etasjeskilleren ved hjelp av direktefester. Avfasingen mellom platene er mindre enn på D-kanten, og du får dermed et enda mer sømløst uttrykk.

Lydabsorberende himling med en elegant og moderne finish

Arboretet i Hørsholm er et prisbelønt forskningsinstitutt som ble designet av arkitekt Claus Francke. Naturmaterialer er kombinert med en lysforbedrende akustisk himling. Rockfon Blanka X-kant himlingsplater trekker dagslyset lenger inn i bygningen, mens den matt-hvite overflaten sørger for at den ikke er for lys for øynene. Resultatet er at inneklimaet og den visuelle komforten forbedres for både ansatte og besøkende.

Les mer om dette prosjektet. 

Bilde: Rockfon Blanka, X-kant, 1200X300

DK, Arboretet, Hørsholm, Claus Francke ApS, School, Rockfon Blanka, X edge, 1200x300, White
Dette kombinerte vi med en akustisk himling fra Rockfon. Det var viktig å få en akustisk løsning som ikke gikk på bekostning av interiørarkitekturen, så dette var det vi satset på. Den akustiske himlingen har et skjult profilsystem og en matt hvit overflate. På den måten blir himlingen en integrert del av arkitekturen.

Claus Francke

CEO i Claus Francke ApS

Slik velger du de rette modulhimlingene

Med så mange forskjellige platekanter å velge mellom, kan det være vanskelig å bestemme hvilken som passer best i ditt neste prosjekt. Mulighetene er uendelige.

Slik velger du systemhimlinger til ditt neste prosjekt Rockfon har alt du trenger. Vi tilbyr et bredt utvalg av akustiske plater med ulike kanter for ethvert behov.

Hvis en nedhengt himling ikke passer i din design, har vi mange andre fantastiske akustikkløsninger. Her er noen av de andre løsningene vi tilbyr: Rockfon® Mono® Acoustic, Rockfon Eclipse® eller Rockfon® Universal™ Baffle