Hva er miljøsertifiseringsordningen LEED?

LEED® (Leadership in Energy and Environmental Design) er en verdenskjent miljøsertifiseringsordning for bygg, utviklet i USA av US Green Building Council (USGBC) med det formål å fremme trygge, sunne og bærekraftige bygg.

LEED sertifisering kan brukes til ulike prosjekttyper som nybygg eller renoveringsprosjekter og i forskjellige segmenter som kontorbygg, private boliger, helsesektoren, bygg for skole og utdanning, og hotell.

People, Humans, Office, Working,

Hva betyr det at en bygning er LEED sertifisert?

LEED sertifiserede bygg har mange store fordeler som fremmer økonomiske, miljømessige og helsefremmende elementer for bygget. Når man ser på kostnadene, reduserer LEED sertifiserte bygg kostnader forbundet med energi, vann og avfall og gir en vesentlig bedre ytelse. Det fører til en høyere konkurransemessig fordel og reduserer andelen ubrukte lokaler.

LEED fokuserer også på et sunt inneklima og brukernes trivsel og velvære, samtidig med at CO2 utslipp og energiforbruket reduseres, dette bidrar til å skape bærekraftige og grønne bygninger.

Urban, Greenery, Plants

Last ned fakta om LEED

 

Last ned vårt faktaark for finne ut mer om hvordan våre akustiske himlinger og veggabsorbenter kan hjelpe deg med at få ditt bygg LEED sertifisert.

 

Document cover of factsheet LEED
Stakeholder, Men, Planning, Building

Har du fortsatt spørsmål?

Ta kontakt med oss om du trenger hjelp

Relaterte casestudier