Velg akustiske himlingsplater når stressnivået slår i taket

Den moderne arbeidsplassen er full av stress, spenninger og irritasjon. Ettersom vi i økende grad forventes å gjøre mer i raskere tempo, blir det vanskelig å fokusere, skape og samarbeide – spesielt i et støyende og lite tiltalende kontormiljø.

Derfor visste Skanska at de ville ha en komfortabel og «myk» atmosfære i det nye kontorlandskapet Solna United. «Vi ønsket en følelse av fellesskap som frembringer møter og samarbeid», sier Sofie Hjort, prosjektansvarlig hos Skanska. «For å oppnå dette, må hvert designelement passe perfekt sammen. Vi visste at vi trengte et nedhengt akustikktak for å skape en rolig atmosfære, men vi ønsket ikke en rutete overflate som ville ødelagt utseendet og følelsen.»

En tradisjonelt mønstret himling hadde rett og slett ikke passet. Dette visste Skanska, og for å skape en vakker og rolig atmosfære, trengte de en like vakker og støyabsorberende himling.

En himling med flott form og funksjon

En akustikkhimling med like flott utseende som lyd. Det skulle være den perfekte prikken over i-en uten å tiltrekke unødig oppmerksomhet. De nye Rockfon Matt White 11-profilene er som skapt for dette. De har en unik overflatefinish som eliminerer kontrastene og refleksjonene som tradisjonelt assosieres med vanlige nedhengte himlinger, og gir et elegant, sofistikert utseende.

Derfor valgte Skanska Rockfon Blanka til himlingen i Solna United. «Design og kvalitet blir stadig viktigere», sier Hjort. «De ansatte bruker mange timer på kontoret, så vi insisterte på at vi måtte ha flotte, taktile, høykvalitetsmaterialer slik at de kan føle seg hjemme på arbeidsplassen.»

Holdbar, sunn og brannsikker

Det er en stor jobb å skape en akustisk himling som ser så strømlinjeformet ut at du knapt legger merke til det. «Vi jobber hele tiden med å optimalisere produktene våre på alle nivåer», sier Peter Fritzon, salgssjef i Rockfon. Under den elegante hvite overflaten har Rockfon Blanka en rekke skjulte fordeler. «I tillegg til å være et fullstendig resirkulerbart materiale i brannklasse A1, har Matt White 11 en unik overflate som minimerer refleksjoner uansett vinkel.»

Solna United

Solna United
Gårdsvägen 9-11,
169 70 Solna,
Sverige

20200108 RW-RF PHO 007012

Sofie Hjort
Project Manager Skanska

1/1
Vi ønsket å skape en inkluderende følelse som også fremmer møter og samarbeid. For å lykkes, må alt fungere sammen på en overbevisende måte. Vi visste at vi trengte en nedhengt himling, men vi ville samtidig bort fra den tradisjonelle rutete overflaten slik at vi kunne få frem den stemningen vi ønsket

Sofie Hjort

Project Manager, Skanska
1/9

Solna United

Land:Stockholm, Sverige
Arkitekt:Alexis von Dönhoff, Strategisk Arkitektur
Himlingsmontør:Rönnmarks Undertak AB
Fotograf:Ola Österling
Produkter:Rockfon Blanka®
Kanter:A
Dimensjoner:600 x 600

Relaterte casestudier