Hva er miljøsertifiseringsordningen BREEAM?

BREEAM er en engelsk miljøsertifiseringsordning til bygninger, og i dag internasjonalt anerkjent grunnet de høyekravene til bærekraft og fokus på å bygge fremtidssikre bygninger.

Filosofien bak BREEAM for bærekraftig utvikling dreier seg primært om tre sentrale tema. Det er de sosiale, økonomiske og miljømessige konsekvenser av et bygg.

Article illustration, Rockfon, blog post, building certification schemes

Hva betyr det hvis et bygg er BREEAM sertifisert?

At få et prosjekt BREEAM sertifisert er flott for nybygg, renovering og samfunn og infrastrukturprosjekter. En BREEAM-sertifisering kan bidra til å redusere bygningens driftskostnader, med betydelige langsiktige besparelser når det gjelder vann og energi, noe som gjør bygningen mer attraktiv å selge, leie eller beholde, samtidig som den skaper sunne og trygge steder å bo, jobbe og lære.

Forskning fra for eksempel World Green Building Council viser at forbedring av inneklimaet kan bidra til å øke produktiviteten med så mye som 8-11%.

*World Green Building Council, 2021, "Helse, trivsel og produktivitet i kontor: Det neste kapittelet for grønne bygg" finnes her.

urban green rockflow stock

Last ned fakta om BREEAM

 

Last ned vårt faktaark om BREEAM for å finne ut mer om hvordan våre akustiske himlinger og veggasorbenter kan hjelpe deg med at få ditt bygg BREEAM sertifisert.

 

Document cover of factsheet BREEAM
Stakeholder, Men, Planning, Building

Har du fortsatt spørsmål?

Ta kontakt med oss om du trenger hjelp

Relaterte casestudier