Personvernerklæring

Presentasjon

A/S ROCKWOOL («ROCKWOOL») er forpliktet til å ivareta ditt personvern. Beskyttelse av personopplysninger er viktig for oss, og vi behandler bare personopplysninger i samsvar med gjeldende personvernkrav, spesielt EUs personvernforordning («GDPR»). Derfor har ROCKWOOL implementert et sett med bindende konsernregler («BCR-er»), med personvernkrav som skal overholdes av ROCKWOOL Group over hele verden.

I forbindelse med vår forretningsvirksomhet behandler vi, som dataansvarlig, personopplysningene til våre kunder, jobbsøkere, leverandører, brukere av våre nettsteder og apper, samt besøkende og andre tredjeparter som nærmere beskrevet i avsnitt C.

Denne personvernerklæringen informerer deg om hvilke personopplysninger vi behandler, hvordan vi samler dem inn og til hvilke formål vi kan bruke dem. Videre vil vi informere deg om dine rettigheter som datasubjekt.

Denne personvernerklæringen leveres i et lagdelt format, slik at du kan navigere til de spesifikke områdene som er beskrevet nedenfor.

A. Dataansvarlig

B. Kontakt

C. Informasjon om behandling av personopplysninger

D. Overføringer innen ROCKWOOL Group

E. Offentliggjøring og overføring til tredjeparter

F. Sikkerhet

G. Dine rettigheter som datasubjekt

H. Lenker til andre nettsteder

I. Endringer i denne personvernerklæringen

A. Dataansvarlig

A/S ROCKWOOL
Gjerdrums vei 19
0484 Oslo
Norge

E-post: dataprotection@rockwool.com
Org.nr.: NO923828583

B. Kontakt

Hvis du har spørsmål om denne personvernerklæringen og/eller vår behandling av personopplysningene dine, kan du kontakte oss på:

Tlf.:: + 47 22 02 40 00
E-post: dataprotection@rockwool.com

C. Informasjon om behandling av personopplysninger

Noen av personopplysningene er nødvendige for at vi skal kunne tilby deg tjenestene du har bedt om, og noen personopplysninger kan du velge å oppgi frivillig. Vi vil alltid gi deg beskjed om hvilke personopplysninger som er nødvendige (f.eks. via bruk av en asterisk (*)) og konsekvensene av ikke å oppgi slike opplysninger til oss. Hvis vi ikke oppgir opplysningene når vi ber om det, kan det føre til at vi ikke kan (fullstendig) etterkomme din forespørsel. Nedenfor finner du separate overskrifter for de typiske interaksjonene du kan ha med ROCKWOOL.

1. Kunder og potensielle kunder

Hvis du er kunde hos ROCKWOOL eller er ansatt i et selskap som er kunde hos ROCKWOOL, kan vi behandle din kontaktinformasjon som navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, titler og arbeidssted.

Vi vil behandle dine personopplysninger med det formål å kontakte deg som en del av det ordinære kundeforholdet, å yte generell kundeservice og support (inkludert oppfølgingsundersøkelser) og å få kundeinnsikt og kunnskap om hvordan våre produkter og tjenester brukes av våre kunder. Vårt juridiske grunnlag for slik behandling er oppfyllelse av en kontrakt mellom deg og ROCKWOOL (artikkel 6(1)(b) i personvernforordningen) og/eller våre legitime interesser i å sikre kundetilfredshet og forbedring av våre produkter og tjenester eller oppfylle en kontrakt mellom selskapet du jobber hos og ROCKWOOL (artikkel 6(1)(f) i personvernforordningen).

Vi vil slette personopplysningene dine når formålet med behandlingen som er angitt ovenfor er oppnådd. Men hvis personopplysningene dine er en del av bokføringsmaterialet, vil vi behandle personopplysningene dine for å overholde gjeldende nasjonal bokføringslov (artikkel 6(1)(c) i personvernforordningen).

ROCKWOOL kan behandle personopplysninger om potensielle nye kunder (leads), inkludert ansatte med potensielle nye kunder. Formålet med denne behandlingen er å opprette og følge opp forretningsmuligheter. Slik behandling er basert på våre legitime interesser i forbindelse med dette formålet (artikkel 6(1)(f) i personvernforordningen). Slike personopplysninger slettes eller anonymiseres når formålet med behandlingen som er angitt ovenfor er oppnådd.

2. Leverandører

Hvis du leverandør hos ROCKWOOL eller er ansatt i et selskap som leverandør hos ROCKWOOL, kan vi behandle din kontaktinformasjon som navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, tittel og arbeidssted. Vi behandler personopplysningene dine med det formål å kontakte deg som en del av det ordinære leverandørforholdet. Vårt juridiske grunnlag for slik behandling er oppfyllelse av en kontrakt mellom deg og ROCKWOOL (artikkel 6(1)(b) i personvernforordningen) og/eller våre legitime interesser i å oppfylle en kontrakt mellom selskapet du jobber hos og ROCKWOOL (artikkel 6(1)(f) i personvernforordningen).

Vi vil slette personopplysningene dine når formålet med behandlingen som er angitt ovenfor er oppnådd. Men hvis personopplysningene dine er en del av bokføringsmaterialet, vil vi behandle personopplysningene dine for å overholde gjeldende nasjonal bokføringslov (artikkel 6(1)(c) i personvernforordningen).

3. ROCKWOOL markedsførings- og reklamepraksis

a. Hva slags informasjon samler vi inn?

Sporing på apper og nettsteder

Når du besøker våre nettsteder eller apper og har gitt oss ditt spesifikke samtykke til alle eller noen kategorier av personopplysninger, samler vi inn informasjon om deg og din bruk via informasjonskapsler, piksler og lignende teknologi. Dette inkluderer IP-adresse, type nettleser og enheter, nettside som ledet deg til nettstedet eller appen, søkeord som er lagt inn i en søkemotor som fører deg til nettstedet vårt og bruk, samt navigasjon på nettsteder og apper.

Formålet med behandlingen er å gjøre det enklere for deg å bruke nettstedene og appene, samt våre tjenester og produkter, og å levere tilpasset innhold og søk. Det juridiske grunnlaget for dette er våre legitime interesser i å utvikle, evaluere, markedsføre og selge våre produkter og tjenester, inkludert våre nettsteder og apper (artikkel 6(1)(f) i personvernforordningen). Les mer om vår bruk av informasjonskapsler her: Retningslinjer for informasjonskapsler

Kontaktskjemaer

Hvis du kontakter oss for support, registrerer deg for markedsføringsmateriell eller andre tilbud via skjemaer på våre nettsteder eller apper, samler vi inn informasjonen du oppgir. For å holde databasene våre oppdatert og gi deg det mest relevante innholdet, kan vi kombinere informasjon fra deg med informasjon om sporing av informasjonskapsler, e-postsporing, kundeinformasjon og innlogget sporing. I tillegg kan vi kombinere dine data med informasjon fra tredjeparter. For eksempel vil størrelsen og industrien til selskapet du jobber hos (hvis du har oppgitt firmanavn) bli levert fra kilder, inkludert profesjonelle nettverkssteder og leverandører av informasjonstjenester.

Formålet med slik behandling er å kunne kommunisere med deg og yte generell service og support. Vårt juridiske grunnlag for behandling er oppfyllelse av en kontrakt mellom deg og ROCKWOOL (artikkel 6(1)(b) i personvernforordningen) og/eller våre legitime interesser i å oppfylle en slik kontrakt (artikkel 6(1)(f) i personvernforordningen). Vi lagrer personopplysninger som samles inn via kontaktskjemaer til formålet med behandlingen som er angitt ovenfor er oppnådd, med mindre forespørselen gjelder et forretningsforhold. I så fall gjelder oppbevaringsperiodene for forretningsrelasjoner. Se avsnitt C.1.

E-post

E-poster vi sender deg enten for markedsføringsformål på grunnlag av ditt samtykke eller i forbindelse med hendelser du har registrert deg for, kan inneholde sporingsteknologier som forteller oss om du har mottatt eller åpnet e-posten eller klikket på en lenke i e-posten.

Vi behandler denne informasjonen med det formål å kunne levere personlig tilpasset innhold. Det juridiske grunnlaget for dette er våre legitime interesser i å utvikle, evaluere, markedsføre og selge våre produkter og tjenester (artikkel 6(1)(f) i personvernforordningen).

Kontoer

Hvis du oppretter en konto hos oss, kan vi samle inn profilinformasjon, inkludert navn, e-postadresse, brukernavn og passord, samt din profilaktivitet. Vi behandler denne informasjonen med det formål å kunne levere våre tjenester på nettstedene eller i appene til deg. Det juridiske grunnlaget for slik behandling er oppfyllelse av en kontrakt med deg (artikkel 6(1)(b) i personvernforordningen). Personopplysninger som samles inn via profiler og kontoer vil bli slettet når formålet med behandlingen som er angitt ovenfor er oppnådd, med mindre profilen eller kontoen er knyttet til et forretningsforhold. I så fall gjelder oppbevaringsperiodene for forretningsrelasjoner. Se avsnitt C.1.

b. Markedsføring og nettannonsering

Generelt

Vi kan kontakte deg gjennom ulike markedsførings- og annonsekanaler for å informere deg om nye produkter, tjenester og arrangementer, relevante veiledninger og instruksjoner, bransje- og

lederskapsoppdateringer og eventuelle tilbud som kan være relevante for deg. Vi streber etter å gi deg den mest relevante informasjonen og basere den på informasjonen vi har samlet inn.

E-post og SMS

Hvis du har gitt ditt samtykke til å motta markedsføringsmateriell fra oss enten via et skjema på nettstedet vårt eller etter å ha bekreftet via dobbelt opt-in (bekreftelse av e-post), vil vi kontakte deg via e-post og/eller SMS. Vi skreddersyr innholdet basert på informasjonen vi har samlet inn, f.eks. klikk i e-post, besøkte nettsider, demografisk eller geografisk informasjon osv.

Markedsføringstilbud vil bli beskrevet for deg før datainnsamlingen og du må gi ditt samtykke før markedsføringsmateriell sendes til deg via e-post eller SMS. Hvis du ikke lenger ønsker å motta markedsføringsinformasjon fra oss, kan du når som helst melde deg av ved å bruke avmeldingslenken du finner i all e-postmarkedsføring fra oss.

Nettsted og apper

Når du har godtatt markedsføringsrelaterte informasjonskapsler og bruker våre nettsteder eller apper, kan vi vise deg personlig tilpasset innhold basert på informasjonen vi har samlet inn om deg og hvordan du har vært i kontakt med oss. Les mer om vår bruk av informasjonskapsler her: Retningslinjer for informasjonskapsler.

Nettannonsering

ROCKWOOL bruker ulike former for nettannonsering. Dette inkluderer visning av tillegg på andre selskapers nettsteder, søkemotorer, i apper og på sosiale medieplattformer som Facebook og LinkedIn. Vi bruker informasjonskapsler og lignende teknologi, enten samlet inn av oss eller av tredjeparter, som Facebook-piksler. Dette gjør det mulig for oss å samle inn ytterligere informasjon for å måle og forbedre effektiviteten av annonseringen vår. Les mer om vår bruk av informasjonskapsler her: Retningslinjer for informasjonskapsler.

4. Besøkende til fysiske lokaler

Hvis du besøker ROCKWOOL-bygninger eller -anlegg, kan vi behandle din kontaktinformasjon som navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, titler og arbeidssted. Vi behandler personopplysningene dine med det formål å identifisere og dokumentere besøkende for å opprettholde sikkerheten og fysiske sikkerhetstiltak. Vårt juridiske grunnlag for slik behandling er vår legitime interesse i å sikre de besøkendes sikkerhet (artikkel 6(1)(f) i personvernforordningen).

Vi sletter personopplysningene dine når formålet med behandlingen som er angitt ovenfor er oppnådd. Vi kan imidlertid behandle personopplysningene dine i en lengre periode hvis det er nødvendig for å overholde gjeldende nasjonal lovgivning (artikkel 6(1)(c) i personvernforordningen).

5. Jobbsøkere

Hvis du søker på en jobb hos ROCKWOOL, vil vi behandle følgende informasjon:

  • Kontaktinformasjon som navn, adresse, e-postadresse og telefonnummer
  • Kompetanse, utdanning og arbeidserfaring
  • Evalueringsresultater som en del av rekrutteringsprosessen

Vi behandler denne informasjonen for å vurdere om vi ønsker å tilby deg en stilling hos ROCKWOOL (artikkel 6(1)(b) i personvernforordningen).

I de første fasene av rekrutteringen samler vi ikke inn sensitive personopplysninger. Vi kan imidlertid samle inn slik informasjon på et senere tidspunkt i rekrutteringsprosessen, men bare hvis det er relevant for stillingen du har søkt på eller hvis lokal lovgivning krever det. I slike tilfeller vil vi be om ditt samtykke i å samle inn og behandle informasjonen (artikkel 6(1)(a) og 9(2)(a) i personvernforordningen).

Vi lagrer personopplysningene dine til formålet med behandlingen som er angitt ovenfor er oppnådd, med mindre du har gitt ditt samtykke til en lengre oppbevaringsperiode. I denne perioden kan du når som helst trekke tilbake ditt samtykke. Se avsnitt G.7.

D. Overføringer innen ROCKWOOL Group

Personopplysninger som samles inn kan overføres internasjonalt mellom enheter i ROCKWOOL Group til de formålene de ble samlet inn for, forutsatt at slik overføring ikke er forbudt eller begrenset av gjeldende lovgivning.

Når det gjelder ROCKWOOL-enheter etablert i land utenfor EU/EØS, som ikke anses som et trygt tredjeland (dvs. land uten et adekvat personvernnivå), tjener ROCKWOOL bindende konsernregler (BCR) som det legitime grunnlaget for overføring av dine personopplysninger.

En oversikt over ROCKWOOL Group er tilgjengelig her: https://www.rockwool.com/group/privacy-Statement/rockwool-group-companies/.

E. Offentliggjøring og overføring til tredjeparter

Vår offentliggjøring og/eller overføring av dine personopplysninger til tredjeparter (dvs. enheter utenfor ROCKWOOL Group) holdes på et minimum og er underlagt et tilstrekkelig personvernnivå. Vi kan offentliggjøre eller overføre personopplysninger som er tilgjengelige for tredjeparter i følgende tilfeller:

  • For å kunne yte tjenester på våre vegne, f.eks. hosting, IT-support, markedsføringstjenester eller administrative tjenester. Tredjeparter som opptrer som databehandlere har bare lov til å behandle personopplysningene i samsvar med våre instruksjoner og i henhold til en skriftlig databehandleravtale.
  • For å etablere, utøve eller forsvare våre juridiske rettigheter.
  • Hvis du på forhånd har gitt ditt samtykke til utlevering av personopplysninger til en tredjepart.
  • I tilfelle fusjon, salg, joint venture, oppdrag, overføring eller annen disposisjon av hele eller deler av ROCKWOOL aktiva eller andeler (inkludert uten begrensning i forbindelse med insolvens eller lignende prosesser).
  • Som beskrevet i våre Retningslinjer for informasjonskapsler.

Hvis mottakeren av personopplysningene befinner seg i et land utenfor EU/EØS uten et tilstrekkelig personvernnivå, vil vi bare overføre personopplysningene dine til denne mottakeren etter signering av en skriftlig overføringsavtale basert på EU-kommisjonens standard kontraktsklausuler.

F. Sikkerhet

ROCKWOOL forplikter seg til å ha nødvendige sikkerhetstiltakene på plass for å beskytte dine personopplysninger, og nettstedet har sikkerhetstiltak på plass for å beskytte mot tap, misbruk og/eller endring av personopplysninger under vår kontroll.

G. Dine rettigheter som datasubjekt

1. Rett til innsyn

Som datasubjekt har du rett til å få bekreftelse på om ROCKWOOL behandler personopplysningene dine eller ikke. I så fall har du rett til innsyn i personopplysningene og opplysningene som er oppført i artikkel 15(1) i personvernforordningen, men underlagt visse lovbestemte unntak.

2. Rett til korrigering

Som datasubjekt har du rett til korrigering i henhold til artikkel 16 i personvernforordningen. Dette betyr at du har rett til å få korrigert unøyaktige personopplysninger og til å fullføre ufullstendige personopplysninger.

3. Rett til sletting («rett til å bli glemt»)

Som registrert har du rett til å slette («rett til å bli glemt»), og vi er forpliktet til å slette dine personopplysninger uten unødig forsinkelse når én av grunnene i artikkel 17(1) i personvernforordningen gjelder. Dette kan oppstå i tilfeller der personopplysninger ikke lenger er nødvendige etter formålene de ble samlet inn eller behandlet (artikkel 17(1)(a) i personvernforordningen).

Retten til sletting gjelder ikke hvis behandlingen er nødvendig av én av grunnene oppført i artikkel 17(3) i personvernforordningen. Dette kan oppstå i tilfeller der behandlingen er nødvendig for å oppfylle en juridisk forpliktelse eller for å etablere, utøve eller forsvare juridiske krav (artikkel 17(3)(b) og (e) i personvernforordningen).

4. Rett til begrenset behandling

Som datasubjekt har du rett til å begrense behandlingen hvis ett av vilkårene i artikkel 18(1) i personvernforordningen gjelder. Dette kan oppstå i tilfeller der du bestrider nøyaktigheten av personopplysningene. I slike tilfeller varer begrensningen av behandlingen i en periode som gjør det mulig for oss å verifisere nøyaktigheten av personopplysningene (artikkel 18(1)(a) i personvernforordningen). Begrensning betyr at lagrede personopplysninger er merket med det formål å begrense fremtidig behandling (artikkel 4 (3) i personvernforordningen).

5. Rett til dataportabilitet

Som datasubjekt har du rett til dataportabilitet. Dette betyr at du generelt sett har rett til å motta dine personopplysninger gitt til oss i et strukturert, vanlig brukt og maskinlesbart format, og til å overføre slike data til en annen behandlingsansvarlig uten hindring fra oss, hvis behandlingen er basert på et samtykke i samsvar med artikkel 6(1)(a) eller artikkel 9(2)(a) i personvernforordningen eller basert på en kontrakt i samsvar med artikkel 6(1)(b) personvernforordningen, og behandlingen utføres automatisk (artikkel 20(1) i personvernforordningen). Ved å utøve din rett til dataportabilitet har du også rett til å få dine personopplysninger overført direkte fra oss til en annen behandlingsansvarlig, hvis det er teknisk mulig (artikkel 20(2) i personvernforordningen).

6. Rett til å protestere

Som datasubjekt har du rett til å protestere i samsvar med artikkel 21 i personvernforordningen. Senest i vår første kommunikasjon med deg informerer vi deg uttrykkelig om denne rettigheten. Der personopplysningene dine behandles for direkte markedsføringsformål. Se avsnitt C.3. Du har til enhver tid rett til å protestere på behandlingen av personopplysningene dine. Hvis du protesterer på behandling for direkte markedsføringsformål, vil vi ikke lenger behandle personopplysningene dine for disse formålene.

7. Rett til å trekke tilbake samtykke

Der behandlingen er basert på ditt samtykke, har du til enhver tid rett til å trekke tilbake samtykke til behandling. Tilbaketrekkingen av samtykket ditt påvirker ikke legitimiteten av behandlingen som skjedde basert på ditt samtykke før tilbaketrekkingen. Vi vil informere deg om dette før du gir ditt samtykke. Som en konsekvens av at du trekker tilbake ditt samtykke, kan det oppstå tilfeller der vi ikke kan oppfylle dine forespørsler eller tilby deg våre tjenester. Hvis du trekker tilbake ditt samtykke, vil vi slutte å behandle dine personopplysninger, med mindre og i den grad fortsatt behandling eller lagring er tillatt eller nødvendig i samsvar med gjeldende personopplysningslov eller andre gjeldende lover og forskrifter.

8. Rett til å klage

Klager til ROCKWOOL

Hvis du ønsker å klage på behandlingen av personopplysninger utført av ROCKWOOL, kan du kontakte oss når som helst på dataprotection@ROCKWOOL.com.

Vi vil gjennomgå og vurdere klagen din, og om nødvendig kan vi kontakte deg for å få mer informasjon. Vi vil alltid bekrefte at vi har mottatt din klage eller protest innen fem (5) virkedager.

Vi streber etter å behandle alle klager eller innvendinger innen én (1) måned. Hvis det ikke er mulig å ta en beslutning innen én (1) måned, vil vi informere deg om årsakene til forsinkelsen og tidspunktet for når beslutningen kan forventes å bli gitt (ikke mer enn 6 (seks) måneder fra mottak).

Klage til kompetent tilsynsmyndighet

Når som helst, før, under eller etter klageprosessen som er beskrevet ovenfor, kan du også sende inn en klage til tilsynsmyndigheten som er ansvarlig for ROCKWOOL, i samsvar med artikkel 77 i personvernforordningen:

Datatilsynet Tollbugata 3
0152 Oslo

Tel. +47 22 39 69 00
Email: postkasse@datatilsynet.no

H. Lenker til andre nettsteder

Våre nettsteder kan inneholde lenker til andre nettsteder eller til integrerte nettsteder. ROCKWOOL er ikke ansvarlig for innholdet på nettstedene til andre selskaper (tredjeparts nettsteder) eller for praksisen til slike selskaper med tanke på innsamling av personopplysninger. Når du besøker tredjeparts nettsteder, bør du lese eiernes personvernerklæring og andre relevante retningslinjer.

I. Endringer i denne personvernerklæringen

På grunn av teknisk utvikling og/eller endring av juridiske krav forbeholder vi oss retten til å endre denne personvernerklæringen. I den grad endringene i personvernerklæringen anses som viktige og vesentlige, vil du bli informert om dette på nettstedet vårt. En oppdatert versjon av denne personvernerklæringen vil alltid være tilgjengelig på www.rockwool.com/group/privacy-statement.