Rockfon bafler til fremtidens kontorbygg

De mange lyddempende baflene henger overalt. Den nøyaktige opphengningen skaper et tydelig mønster med et helt unikt lysinnfall. Ambisjonen bak Lysgården i Trondheim var å skape verdens mest moderne kontorbygg. Tusenvis av bafler fra Rockfon svever under glasstaket som solskjerming med samme effekt som tretoppenes løv i en lys skog. Lysgården i Trondheim er et kontorbygg langt utenom det vanlige. Bygningen er både miljøsertifisert som passivhus, BREEAM Excellent-sertifisert og benytter helt ny teknologi ut fra ambisjonen om å oppføre verdens mest moderne kontorbygg. Med seks etasjer på henholdsvis 1.850 m2 er det samtidig snakk om et kontorbygg i den helt store skalaen med hundrevis av daglige brukere. Bak bygget står Kjeldsberg AS i samarbeid med Veidekke Eiendom, og blant leietakerne finner man bedrifter som Veidekke, Sweco og DNV GL. 

Minimalistisk akustikkdesign

Som alternativ til tradisjonelle systemhimlinger har man i dette prosjektet valgt bafler fra Rockfon. I alt omkring 6.000 stk. henger ned i de luftige og lyse lokalene. Baflene sørger for god lydabsorpsjon, hvilket er viktig i et åpent kontorlandskap. De leverer en komfortabel akustikk ved å redusere støy og etterklang, og det bidrar til et godt inneklima.

Takket være deres kombinasjon av god estetikk og tekniske ytelse er baflene optimale til moderne kontorbygg. I Lysgården har man montert bafler med et minimalistisk uttrykk og stor designfrihet. - Bafler er en god løsning fordi de er fleksible og enkelt integreres i bygningens design. De kan også benyttes som dekorasjonselementer i seg selv.

Helt enestående opplevelse

For Kjell Bertelsen, som er arkitekt og partner hos HUS Arkitekter i Trondheim, som har prosjektert bygget, er baffelhimlingene den optimale løsningen til denne type prosjekt: - Vi har gode erfaringer med baflene, som tidligere har vært brukt i Stålgården, som er rett ved siden av Lysgården. Derfor har vi valgt å bruke en tilsvarende himling med en forbedret vinkling til Lysgården. Rockfon har vært fleksible og imøtekommende, da vi ønsket å kunne vende og dreie baflene for å kunne stoppe lyden i flere retninger, hvilket gavner både estetikk og akustikk. I tillegg har Rockfon fjernet metallrammene på baflene, og vi er meget fornøyde med resultatet. - Baflene er med på å gi solskjerming gjennom glasstaket, som gir en helt enestående lysopplevelse. De små stripene av sol og skygge gir samme effekt, som hvis lokalene hadde vært dekket av et løvtak. Det blir en spennende og fin opplevelse, avslutter Kjell Bertelsen.

Lysgården

Sluppenvegen 19
7037 Trondheim
Norge

NO, Lysgården, Trondheim, HUS Arkitekter, Office, Rockfon Multiflex Baffle, 300x2400, White
Video

Kontorbygg skaper godt inneklima & arbeidsmiljø med akustisk himling

Kontorbygget Lysgården i Trondheim har prioritert god akustikk, godt inneklima og godt arbeidsmiljø. Se det imponerende akustiske designet her.

Baflene er med på å gi solskjerming gjennom glasstaket, som gir en helt enestående lysopplevelse

Kjell Bertelsen

Architect, HUS Arkitekter
Produkter på bildet:

Rockfon Multiflex Baffle, 2400 x 300

Produkter på bildet:

Rockfon Multiflex Baffle, 2400 x 300

Produkter på bildet: Rockfon® Contour™, 1200 x 300
Produkter på bildet:

Rockfon Multiflex Baffle, 2400 x 300

Produkter på bildet: Rockfon® Contour™, 1200 x 300
Produkter på bildet:

Rockfon Multiflex Baffle, 2400 x 300

Produkter på bildet:

Rockfon Multiflex Baffle, 2400 x 300

Produkter på bildet:

Rockfon Multiflex Baffle, 2400 x 300

Lysgården, Norway

Land:Trondheim, Norway
Arkitekt:HUS Arkitekter
Himlingsmontør:Valtec
Fotograf:Erik Burås
Produkter:Rockfon® Contour™
Dimensjoner:1200 x 300

Relaterte casestudier