Unik lysdiffusjon gjennom et glasstak

Lysgården er verdens mest moderne kontorbygg og en del av det nye Trondheim, som også kalles Sluppen. Bydelen forbinder teknologi og industri og fokuserer på fremtidsorienterede bygninger. Som et alternativ til tradisjonelle systemhimlinger er det valgt bafler fra Rockfon i dette prosjektet. I alt svever ca 6.000 bafler i de luftige og lyse rommene. Baflene sikrer god lyddemping, hvilket er viktig i et åpent kontorlandskap. De gir behagelig akustikk ved å redusere støy og etterklang, og det bidrar til et godt inneklima.

Lyset i kombinasjon med glasset i bygget er et vesentligt element i dette særegne bygget. Bygget har seks etasjer, og hvert kontornivå har fleksibiliteten til å tilpasse interiøret til ulike løsninger, slik at de passer fra 80 til 180 arbeidsplasser.

Tusenvis av bafler gir WOW effekt

Bygget er et samarbeid mellom Kjeldsberg AS og Veidekke Eiendom, og leietakere er Veidekke, Sweco, DNV GL og Kinly.
Målet for Lysgården var å være en av ​​verdens mest moderne kontorbygninger med all teknologi tilgjengelig fra Siemens' apper. Hovedkonseptet bak prosjektet er å bruke moderne teknologi til å spare energi. Lysgården har ekstreme kvaliteter når det kommer til arkitektur, materialvalg og tekniske løsninger fra Siemens.
Hjelp fra appen muliggjør kontroll over inngangen, lys og temperatur samt reservasjon av møtelokaler.

Det spektakulære kantinen gir en “wow-effekt”. Men viktigst av alt er dette et bygg hvor folk trives og har det bra.

For arkitekt Kjell Bertelsen hos HUS Arkitekter har det vært viktig å skape gode arbeidslokaler med masse dagslys. Der er også mye eksponeret betong på både vegger og i taket, som foruten et godt visuelt uttrykk også gir det en mer stabil temperatur og et bedre inneklima. Resultatet er en effektiv og stilfull bygning som skiller seg ut som et landemerke.

Et bærekraftig valg for fremtiden

Systemet med de mange lyddempende baflene som henger overalt, er nøyaktig installert. Det skaper et tydelig mønster med et unikt lysinnfall. Ambisjonen var å finne nye måter å skape behagelige rom på, og de tusenvis av Rockfon baflene svever under glasstaket som lysskjerming med samme effekt som bladene på tretoppene i en skog.

Bygget er miljøsertifiseret som passivhus med en BREEAM Excellent sertifisering. Sertifiseringen kom i havn med at Lysgården bruker helt ny teknologi til for å bli verdens mest moderne kontorbygg.

La oss snakke om lydabsorpsjon

Med ca 6.000 akustiske bafler nedhengt fra himlingen har Lysgården en usedvanlig god lydabsorpsjon. Baflene reduserer støy fra kollegaer og andre, og senker himlingen, på denne måten har Lysgården en usedvanlig god lydabsorpsjon. Det er en av hjørnesteinene i et åpent kontorlandskap.
Baflene reduserer støy fra kollegaer og reduserer etterklang for å gi et behagelig og sund inneklima.

Takket være kombinasjonen av ​​fantastisk estetikk og teknisk yteevne er baflene perfekte til moderne kontorbygninger. I Lysgården ble Rockfon Contour® bafler installert i de åpne kontorene, og Rockfon Multiflex Baffles ble installert i atriumet. Dette gir den perfekte harmoni mellom et minimalistisk inntrykk og designfrihet.

 

Rockfon Multiflex Baffle has been replaced by Rockfon® Industrial™ Baffle. 

Lysgården

Sluppenvegen 19
7037 Trondheim
Norge

Baflene bidrar til å gi solskjerming gjennom glasstaket, hvilket gir en virkelig unik lysopplevelse.

Kjell Bertelsen

Arkitekt
1/12

Trondheim, Norge

Land:Trondheim, Norge
Arkitekt:HUS Arkitekter
Himlingsmontør:Valtec
Fotograf:Erik Burås
Produkter:Rockfon Contour®
Dimensjoner:1200 x 300

Andre casestudier