Fleksibel himling skaper særpreget design

Det kan være vanskelig å oppfylle designønsker som skal tilgodese spesielle ønsker til både design og akustikk. Det nytter ikke å ha et flott kontormiljø, hvis akustikken ikke er ivaretatt, da det vil gå ut over arbeidsmiljøet.

Det er dog heller ikke alltid like enkelt å skape et bestemt design, hvis man bare fokuserer på akustiske fordeler. Det var det problemet en større dansk bedrift stod med, da de ønsket et helt spesielt design. Rockfon Mono Acoustic ble svaret på problemet. Den hvite akustikkhimlingen pryder nå kontormiljøets himlinger og vegger i et helt spesielt design.

Det Rockfon Mono Acoustic kan, som mange andre akustiske himlinger ikke kan, er at det kan følge irregulære overflater. Himlingen kan benyttes på både vertikale og horisontale overflater, men også på buede og sirkulære overflater – og var derfor den optimale løsningen til dette helt spesielle designønsket. 

Det er Henning Larson Arkitekter, som har designet den sirkulære bygningen med dette spesielle organiske designet og runde spiralform. Henning Larson Arkitekter inkorporerte også tydelige arkitektoniske referanser til den skandinaviske designtradisjonen og til den danske arkitekten Arne Jacobsen, som er kjent for Ægget og Svanen. 

Fleksible akustiske materialer

Den sirkulære designen på bygningen krevde fleksible byggematerialer for å komplementere den runde formen, og Henning Larsen Architects valgte å installere Rockfon® Mono® Acoustic på både vertikale og horisontale flater i det store atriet. Ifølge arkitekt Søren Øllgaard: “Rockfon Mono Acoustic gjorde det mulig å lage en spektakulær design med overlappende flater som knytter rommet sammen. På toppen av det, var det en bonus å kunne lage disse fleksible himlingene og veggene, som fortsatt beholder sine gode akustiske egenskaper.”

Naturlig lys inne

I tillegg til fleksbiliteten på designen og de akustiske fordelene, gjorde Rockfon Mono Acoustic-systemet også at arkitektene kunne omfavne den vakre flommen av naturlig lys i bygningen. “Med sine overlappende flater skaper Rockfon Mono Acoustic en enhet, trekker lys på en spennende måte og gir med sine rustikke overflater en mer interessant fremtoning,” sier Søren Øllgaard, og konkluderer: “Det er forfriskende at himlingen har en tekstur.”

Office HQ

Land:Danmark
Arkitekt:Henning Larsen Architects A/S
Himlingsmontør:MTHøjgaard
Fotograf:Svend Christensen
Produkter:Rockfon Mono® Acoustic
Kanter:Flecto TE Elegant Render, TE Elegant Render
Dimensjoner:1200 x 1200

Related case studies