Inspirert av det nordiske landskapet

Arkitekterne hos Henning Larsen som står bak det nye Nordea-hovedsetet søkte inspirasjon til sitt nye design i det nordiske landskapet. Ved bruk av skifer og med den hvite Rockfon® Mono® akustiske himlingen skapte de et moderne, nordisk uttrykk.

Den krystallinske fasaden gjør det mulig for dagslys å trenge inn i bygget og skape en følelse av gjennomsiktighet mellom de ansatte, kunder og det omkringliggende bymiljøet. De to atriumene er bygningens sentrale rom; en av de huser den største trading floor (handelsrom) i Skandinavia på over 5.000 m2 og med plass til mer enn 600 børshandlere.

Bærekraftige byggematerialer og optimal akustikk

Tradisjoner møter moderne design-ideer takket være den innovative fasaden, som er en sammensetning av brutte overflater som ligner på overflaten og strukturen på et isfjell. I tillegg gir overflaten fargerike lyseffekter som reagerer på de forskjellige intensitetene av lys og variasjonen i værforholdene. Den høye kvaliteten på glasset og de bærekraftige byggematerialene sikrer et godt inneklima, ventilasjon og energibesparelser.

I tillegg inkluderer bygget stor bruk av naturlig lys og en spektakulær utsikt til områdene utenfra på det fredede område Amager Fælled.

LEED-sertifiserering med godt inneklima

Bygget er designet med bærekraftige prinsipper og skal som et av de første byggene i Danmark oppnå en LEED-platinum sertifisering, hvilket er markedets høyeste innenfor bærekraftige bygg. Det betyr blant annet at 20% av materialene er hentet lokalt med en prioritering av gjenbruksproduserte materialer.

Bygningen er også bygget med nordiske materialer som skifer, eik og glass. Det er også strenge krav til inneklimaet, herunder akustikk og dagslys. Dette vises blant annet i atriumet og handelsrommet – verdens første med et glasstak.

Med den akustiske himlingen fra Rockfon har atriumet og handelsrommet blitt et behagelig og optimalt arbeidsområde med redusert støy og etterklang.

Nordea Hovedkontor

Grønjordsvej 10,
2300 København S,
Danmark

1/6

Nordea Hovedkontor

Land:København, Danmark
Arkitekt:Henning Larsen Architects
Fotograf:Nibe fotograferne
Produkter:Rockfon Mono® Acoustic

Andre casestudier