Lyst og åpent

Et nytt kontor i Århus er det tredje i rekken av flaggskipbygg for Danske Bank, der alle er tegnet av Arkitema. Til tross for at det er seks etasjer høyt og har en kompakt konstruksjon som gjør det enkelt å navigere, er kontoret i Århus umiddelbart gjenkjennelig på sine lyse og åpne rom. Med store vinduer som trekker inn naturlig dagslys skaper den luftige designen et rom preget av liv og aktivitet.

Akustikk sto høyt på agendaen

Ledende prosjektarkitekt Michael Green i Arkitema tenkte på akustikken helt fra begynnelsen. "Når du har et bygg som er veldig åpent og hovedsakelig består av kontorlandskaper, blir det naturlig nok en del støy," forklarer Green. "Folk snakker med hverandre — i telefonen og mer uformelt når de møtes — noe som virker forstyrrende hvis akustikk ikke tas med i beregningen i designfasen.”

For å oppnå behagelig akustikk i denne målestokken uten at det gikk ut over den flotte, åpne estetikken, trengte Arkitema en akustisk himling som utgjorde et supplement til designen. De valgte Rockfon Blanka® fordi den har en helt hvit overflate og en unik platedesign. Dette gjorde at de kunne skape vakre linjer over hele himlingen, som gjør at øyet trekkes lengre gjennom rommet og forsterker følelsen av åpenhet.

Effekten av holdbarhet og enkelt vedlikehold

I tillegg til et flott utseende og en god følelse ønsket Green en himling som var enkel å integrere med belysningen og lett å vedlikeholde på sikt. "Holdbarhet er viktig i et stort og travelt kontormiljø," sier Green. "Enkel demontering og montering av himlingsplatene uten å måtte tenke på plateretningen var viktig, noe som gjorde Rockfon Blanka til det naturlige valget."

Danske Bank

Jægergårdsgade 101B 8000 Århus Danmark

På grunn av de akustiske og estetiske kvalitetene til Rockfon Blanka® er det et perfekt valg for en arkitekt som skal designe et kontorbygg.

Michael Green

Ledende prosjektarkitekt i Arkitema

Danske Bank

Land:Danmark
Arkitekt:Arkitema
Fotograf:Svend Christensen
Produkter:Rockfon Blanka®
Kanter:E24
Dimensjoner:600 x 600, 1200 x 600

Relaterte casestudier