bucket_iconCreated with Sketch.

Renovering av kontorer fra mørke til lyse og trivelige

Det danske landinspektørfirmaet LE34 har spilt en viktig rolle i utviklingen av Danmark siden 1900. I januar 2016 bestemte firmaet seg for å flytte til området Katrinebjerg i Århus — Danmarks berømte "IT-by" med en rekke fremtidsrettede teknologiselskaper. Dessverre var bygget som LE34 flyttet inn i, gammelt og mørkt.

"Det er alltid interessant å jobbe med et så gammelt bygg," sier Morten Lovén, arkitekt og byggeleder i Vision Arkitekter, selskapet som tegnet, oppførte, administrerte og førte tilsyn med renoveringsprosjektet. "Du må forsøke å skape den best mulige interiørarkitekturen innenfor de eksisterende parametrene."

Bruk av riktig himling for å få et lysere miljø

LE34 ønsket et lyst og moderne interiør. Det de hadde, var en mørk og deprimerende 1980-tallsblokk. Hovedkilden til naturlig lys var en høy glassfasade på forsiden av bygget og noen middels store vinduer langs ytterveggene, som av konstruksjonsmessige hensyn ikke kunne gjøres større. "Vi måtte jobbe innenfor et gitt rammeverk og en gitt fasade," sier Lovén, "så¨ det var viktig at lyset kunne projiseres så langt inn i bygget som mulig."
Stilt overfor denne utfordringen så Lovén etter en måte å avhjelpe den dårlige lysfordelingen i bygget på. Valget falt på Rockfon Blanka®. De svært gode lysrefleksjonsegenskapene til den akustiske himlingen Rockfon Blanka gjør at lyset som kommer inn gjennom fasaden og vinduene, sirkuleres og forsterkes, og forvandler hele rommet fra å være mørkt og trist til å bli lyst og imøtekommende.

Et fleksibelt rammeverk for renovering av alle kontorer

Den andre store utfordringen var å redesigne den eksisterende etasjeplanen for å kunne utnytte lyset og plassen bedre, men dette krevde en himling som kunne tilpasses ulike typer bruk.. Lovén plasserte fellesarealet midt i bygget, og lot et åpent kontorlandskap gå utover derfra og langs ytterkanten av bygget.. Dermed ville skrivebordene få mest mulig naturlig lys, men dette krevde en smart himlingsdesign. "Vi var nødt til å finne den mest optimale himlingsløsningen og integrere visse installasjoner i og rundt interiøret," forteller Lovén. Rockfon Blanka® var svaret på denne utfordringen. Ikke bare er det et standardisert system som er enkelt å integrere med andre systemer som for eksempel belysning - de høye lysrefleksjons- og -diffusjonsegenskapene trekker også lys gjennom bygget og oppfyller visjonen om et romslig og luftig interiør. Den unike platedesignen har dessuten et elegant, hvitt og strømlinjet utseende som trekker øyet lengre og skaper en illusjon om et større og lysere rom.

LE34

Katrinebjergvej 91 8200 Århus Danmark

Produkter på bildet: Rockfon Blanka®, Z, 1200 x 600
Produkter på bildet:
Produkter på bildet: Rockfon Blanka®, Z, 1200 x 600
Produkter på bildet:
Produkter på bildet: Rockfon Blanka®, Z, 1200 x 600
Produkter på bildet:
Produkter på bildet: Rockfon Blanka®, Z, 1200 x 600
Produkter på bildet:
Produkter på bildet: Rockfon Blanka®, Z, 1200 x 600
Produkter på bildet:
Produkter på bildet: Rockfon Blanka®, Z, 1200 x 600
Produkter på bildet:
Produkter på bildet: Rockfon Blanka®, Z, 1200 x 600
Produkter på bildet:
Produkter på bildet:

LE34

Land:Århus, Danmark
Arkitekt:Vision arkitekter - Morten Loven
Fotograf:Svend Christensen
Produkter:Rockfon Blanka®
Kanter:Z
Dimensjoner:1200 x 600