Prisbelønt arkitektur 

Dette unike forskningsinstituttet i Hørsholm i Danmark har mottatt Hørsholm kommunes årlige arkitekturpris. Arkitekturen ble berømmet for å ha oppnådd "et storartet arbeidsmiljø og en innbydende atmosfære for de besøkende," ifølge jurymedlem og administrerende direktør og partner i PLH Arkitekter, Søren Mølbak. "Kombinasjonen av materialer, omtanken for detaljer og den internasjonale følelsen passer ypperlig inn i det som er hele ideen med Arboretum.”

Kombinasjonen av estetikk og akustikk

Naturlige materialer var svært viktig for administrerende direktør og arkitekt i Claus Francke ApS, Claus Francke og arkitekt Gert Mikkelsen, som tegnet husene til Arboretum. "Det klare målet var å skape et naturlig bygg," sier Francke. "Det gir et godt sted å arbeide og inspirerende omgivelser for de besøkende." 

Designen av Arboretum handler imidlertid like mye om utseende som om atmosfære. Francke la stor vekt på akustikk for å sikre best mulig komfort for medarbeidere og besøkende. "Interiøret består av vakre, naturlige materialer, deriblant dører og lydpaneler i lønn og eikeplanker," sier Francke. "Dette kombinerte vi med en akustisk himling fra Rockfon. Det var viktig å få en akustisk løsning som ikke gikk på bekostning av interiørarkitekturen, så dette var det vi satset på. Den akustiske himlingen har et skjult profilsystem og en matt hvit overflate. På den måten blir himlingen en integrert del av arkitekturen.”

En akustisk himling som ser bra ut og føles bra

Rockfon samarbeidet med Claus Francke for å finne den perfekte designen til himlingene i Arboretum. Det endelige valget falt på Rockfon Blanka®. Det skyldes at den unike overflatebehandlingen gir høy lysrefleksjon og -diffusjon — kvaliteter som gjorde at Francke kunne utvide konseptet med et naturlig bygg til også å omfatte naturlig sollys. Rockfon Blanka øker og forsterker mengden sollys i bygget på en naturlig måte, samtidig som det aldri blir for skarpt for øynene. Resultatet er et lyst, luftig og behagelig rom.

Rockfon Blanka® bidro til å skape et naturlig bygg som virkelig setter den omliggende naturen utendørs i spill. Den elegante, hvite himlingen harmoniserer godt med de naturlige materialene og virker ikke forstyrrende på designen samlet sett. Den gir dessuten glimrende lyd- og støyabsorpsjon, noe som bidrar ytterligere til følelsen av vakker og naturlig komfort.

Arboretum

Kirkegårdsvej 3A 2970 Hørsholm Danmark

Vi har bygget Arboretum med et klart mål om å skape et naturlig bygg som blir et godt sted å arbeide og med inspirerende omgivelser for de besøkende

Claus Francke

Arkitekt

Arboretum

Land:Hørsholm, Danmark
Arkitekt:Claus Francke ApS
Fotograf:Svend Christensen
Produkter:Rockfon Blanka®
Rockfon Systems:Rockfon® System T24 X DLC™
Kanter:X
Dimensjoner:1200 x 300

Relaterte casestudier