Skape et moderne kontor til en historisk virksomhet

Tr-Inox er et italiensk selskap som produserer ståltilbehør til verftsindustrien. Selskapet eies og drives av de to brødrene Antonio og Roberto Rizzelli, som overtok etter sin far for 15 år siden. I 2019 bestemte de at det var tid for å renovere kontorlokalene i tråd med selskapets verdier: Innovasjon, ambisjon, kompetanse og utfordring. Brødrene engasjerte arkitekten Rocco de Lentinis til å lede renoveringsprosjektet, og ga ham i oppdrag å skape en moderne design som kunne føre Tr-Inox inn i fremtiden.

Betydningen av et akustisk kontor

De Lentinis så for seg et rom som var vakkert, elegant, moderne og fremfor alt akustisk behagelig. Han ønsket at kontoret skulle være et sted der folk trivdes med å tilbringe arbeidsdagen. "Akustisk komfort er svært viktig for alle arbeidsområder," forklarer de Lentinis. "Det er helt nødvendig for å kunne få en bedre livskvalitet, ettersom vi tilbringer mesteparten av dagen på kontoret Folk skal ikke bli distrahert av irriterende støy."

Det var en utfordring, ettersom lokalene omfattet en blanding av møterom og kontorer, noe som gjorde lydisolering mellom rommene viktig av hensyn til konsentrasjon og uforstyrrethet. De Lentinis valgte de akustiske himlingsplatene Rockfon Blanka® db 46, ettersom de gir høy lydabsorpsjon og dermed både behagelige lydnivåer i et rom og god lydisolering som hindrer støyen i å vandre til naborommene..

Rockfon Blanka: En elegant løsning

De Lentinis ønsket en moderne himlingsplate som skulle komplettere designen, og valgte derfor Rockfon Blanka® med E-kant. "Jeg ville gi kontoret et elegant preg og følte at E-kanten da egnet seg best," forteller han. "Dessuten likte jeg strukturen til himlingsplaten. Den gir kontoret et mykt preg — en avslappet atmosfære."

Det nye kontoret åpnet i oktober 2019. Både De Lentinis og staben i Tr-Inox følte at himlingen overgikk alle forventninger. I tillegg til de akustiske egenskapene viste det seg imidlertid at himlingen hadde en annen uventet fordel, nemlig at den gjorde rommet lysere. Rockfon Blanka® har spesielle lysrefleksjonsegenskaper som trekker inn naturlig lys og reflekterer det ytterligere i rommet. Nå gleder brødrene i Tr-Inox og medarbeiderne deres seg over elegante lokaler som er lysere, har bedre lyd og føles sunnere.

TR-Inox

Via Leonardo da Vinci 73020 Nociglia LE Italia

Behagelig akustikk er obligatorisk i alle arbeidslokaler. Det er et "must" for å få en bedre livskvalitet, ettersom vi tilbringer mesteparten av dagen inne på et kontor. Ingen skal bli forstyrret på grunn av irriterende støy.

Rocco de Lentinis

Arkitekt

Tr-Inox

Land:Nociglia, Italia
Arkitekt:Rocco de Lentinis
Fotograf:Fabrizio Cirfiera
Produkter:Rockfon Blanka®
Kanter:E24
Dimensjoner:600 x 600, 1200 x 600

Relaterte casestudier