Design ditt moderne kontor på riktig måte

31. mai 2023

Når ansatte vender tilbake til kontoret, er det avgjørende å skape fleksible arbeidsplasser som fremmer samhold og teamarbeid i moderne kontordesign.

Rockfon Canva skjermvegg i et åpent kontorlandskap

Rockfon Canva skjermvegg i et åpent kontorlandskap

Det menneskesentrerte kontoret har utviklet seg til en ny æra der det ikke lenger fungerer å følge en tradisjonell designtrend. I stedet er det behov for samarbeidsområder som fremmer de ansattes trivsel og mentale helse. Disse tipsene og triksene kan bidra til å utvikle et design som imøtekommer disse behovene. 

Hva er et moderne kontorkonsept? 

Dagens kontordesign er annerledes enn design fra tidligere. Den fokuserer på teamarbeid, hvordan ansatte jobber og kreative rom. Kontordesignere bruker kunnskap for å sikre at kontoret har de riktige ressursene og føles som et sted hvor grupper kan dele ideer. Dette kan hjelpe ansatte til å prestere bedre, få ny innsikt og unngå gruppetenkning.

Bedrifter som anser dette som en viktig del av teameffektivitetskriteriene har vanligvis suksess. Disse åpne kontorkonseptene er vanligvis utformet med vakkert interiørdesign og naturlig lys. 

Moderne kontorinnredning i dag omfavner en ny kultur der kollegaer bygger relasjoner, fokusert på ytelse. Disse inkluderer industrikontordesign, ergonomiske arbeidsplasser, glassdører og -vegger, aktivitetsbaserte arbeidsområder , fleksible arbeidsplasser og naturbaserte arbeidsplasser. 

Moderne kontordesignideer kan virke mer som et kunstrom som føles som hjemme. De har fleksible arbeidsmiljøer og områder som fremmer velvære for sine ansatte. De har også komfortable møbler med naturlige elementer. 

Moderne kontorlokaler bidrar til produktivitet, samtidig som de etterlater et varig inntrykk hos enhver kunde eller potensiell ansatt. I tillegg er de ansatte sunnere, og stresset og angsten over å jobbe på et kontor blir mindre.

1/1
1/1
1/1

Mange moderne kontorer bruker hybride arbeidsområder, så kontordesignet må være innbydende og engasjerende for de ansatte. Å utforme kontoret på en måte som gjør det tryggere og mer komfortabelt for de ansatte, kan øke produktiviteten. Å skape et komfortabelt og avslappet miljø kan hjelpe de ansatte til å føle seg bedre og gjøre jobben sin bedre. Å fokusere på trivsel er viktig for de ansattes generelle tilfredshet og glede.

Ledere som forstår hvordan moderne kontordesign kan tiltrekke og beholde talentfulle medarbeidere og forbedre kontorkulturen, vil lykkes i fremtiden. De kan skape et bedre arbeidsmiljø for sine ansatte og gå foran som et godt eksempel for andre bedrifter.

Rockfons måte å designe et moderne kontor på 

Moderne kontorer kan forbedres med multifunksjonelle løsninger. Rockfon® Hub gir et multifunksjonelt område som skaper akustisk optimaliserte områder som innbyr til privatliv. Den kan skreddersys etter spesifikasjoner og flyttes fra ett område til et annet for å tilpasses behov på kontoret. 

Rockfon® Canva akustiske kunstverk og paneler skaper symmetri der det trengs. Det bidrar til å skape stemninger i rom eller forsterke merkevaren. Kan tilpasses i over 34 farger, og det er ubegrenset designfrihet, inkludert det å legge til kunst på veggabsorbentene, skjermveggene eller på de fritthengende romdelerne. 

Et perfekt møterom eller område der presentasjoner kan holdes, dette bidrar også til teamarbeid og samarbeid. De avtakbare lerretene er modulære og kan byttes ut etter behov.