Rockfon® Senses: Gi interiøret et friskt pust med naturlige elementer som vekker alle sanser

Friskt, moderne, biofilt design laget av alpine blomster, gress og blader. Rockfon Senses kombinerer organiske materialer med enestående akustiske lydegenskaper.

rockfon senses

Rockfon® Senses akustikkpanel med overflaten 'Leaves'

Skap et biofilisk design med elementer fra naturen

Vår tilværelse og hverdag endrer seg, når vi står overfor en eskalerende miljøkrise, pandemiske sykdommer og utfordringer som følge av å leve i et komplekst og høyt digitalisert globalt samfunn. Det er et klart bevis på at vi må handle og endre oppfatningen av hvordan vi påvirker miljøet rundt oss. Faktisk har det skapt en positiv trend der designløsninger skifter til en mer bærekraftig profil, med fokus på velvære og dens innvirkning på planeten og menneskene.

'Naturen blir invitert inn ved å bruke farger og naturlige materialer. Den økende bevisstheten om helhetlig design fokuserer på bærekraft og behovet for å gjenopprette forbindelsen til naturen som de viktigste drivkreftene for fremtidige designløsninger. Vi er bevisste på hvordan omgivelsene påvirker atferden vår, og jeg forventer at vi vil se designløsninger der folk kan ta og føle. Den holistiske designtilnærmingen vil påvirke hvordan produkter og løsninger understøtter velvære og hjelper mennesker å få kontakt med naturen, sier Christian Klinge, innovasjonsdirektør i Rockfon.

Å involvere naturlige materialer, dagslys og grønne planter for å skape et effektivt og behagelig innendørs miljø er kjernen i den biofiliske designtrenden. Mennesker har utviklet seg til å jobbe i og med naturen. Til tross for at flere av oss i dag bor i det urbane industrisamfunnet, er vi ikke naturlig tilpasset dette, vi lengter etter naturen og dens kraft. Design med naturlige materialer hjelper oss å redusere karbonfotavtrykket vårt og styrke helsefordelene – som å senke blodtrykket og redusere stressymptomer.

Design rom som aktiverer alle våre sanser

Som mennesker er vi naturlig tiltrukket av rom med naturlig lys, frisk luft og grønt. Denne affiniteten, også kjent som biofili, er dypt forankret i vårt DNA. Imidlertid har moderne fremskritt innen industrialisering og digitalisering resultert i miljøer som avskjærer oss fra mange av disse grunnleggende erfaringene.

En ny æra starter, og vi ønsker å gjenopprette forbindelsen til naturen ettersom denne frakoblingen har vist seg å ha negative effekter på vår generelle helse og velvære. Med mer enn 90 % av tiden vår tilbrakt innendørs, er trenden med å bruke organiske materialer i innvendige rom viktigere enn noen gang. Interiørarkitekturen er et av de forskjellige lagene av elementer som fremkaller følelser og stemninger. Interiørdesign bør appellere til alle sanser der alle elementer er tilført for å skape det perfekte innendørsmiljøet.

Sansene våre spiller en betydelig rolle i hvordan vi opplever og reagerer på omgivelsene våre. Berøringssansen, luktesansen, synet og lyden tolker kvalitet og komfort i et rom på en gang. Hjernen vår kombinerer alle disse inntrykkene for å skape en multisensorisk opplevelse, og informasjonen som mottas påvirker humøret, atferden og det generelle velværet vårt.

Duften av natur

En behagelig duft har kraften til å forbedre humøret vårt og skape trang til å bli lenger. De naturlige essensene fra planter og naturlige materialer balanserer, harmoniserer og fremmer et sunt miljø. De er bindeleddet for inspirasjon og positiv assosiasjon mellom rommet og de som oppholder seg der. Å spre en naturlig aroma til arbeidsmiljøet kan effektivt hjelpe ansatte til å slappe av og fokusere.

Et sunt akustisk miljø

Det er viktig å sette den riktige tonen for interiøret ditt, siden du ikke vil at rommet skal være fullt av støy og forstyrrelser, eller helt stille. Det krever en slående balanse mellom ro og god lyd for å skape sunne rom. Mange studier har vist at uønsket støy påvirker konsentrasjonen vår negativt. Det gjør oss irritable ettersom hver bevegelse kan få oss til å føle oss ukomfortable. Derfor bør interiøret kunne absorbere uønsket støy og balansere det med akustiske tiltak for å lage et design som ser like bra ut som det høres ut.

Rockfon Senses Textures #1
Den holistiske designtilnærmingen vil påvirke hvordan produkter og løsninger understøtter velvære og hjelper mennesker å få kontakt med naturen.

Christian Klinge

Innovasjonsdirektør i Rockfon

Et håndgripelig interiør

Teksturene av de ulike interiørelementene kan i betydelig grad påvirke hvordan et rom ser ut og føles. Å velge en visuell estetisk appell med nøye utvalgte teksturer, overflater og materialer kan fremme komfort og oppmuntre til interaksjon. Inkludering av naturlige elementer kan øke glede og velvære, ettersom det er en driver for forbindelse og samarbeid mellom brukerne av rommet. En balanse mellom harde og myke materialer, grove og glatte, vil sikre et fullt funksjonelt rom.

En ramme som gir en visuell appeal 

Utseendet til designet appellerer til vår mest åpenbare sans. Hvordan det ser ut, fargeskjemaet, belysningen og bruken av naturlige elementer vil påvirke humøret, produktiviteten og velværet vårt. Utseendet krever nøye vurdering da det stimulerer en ønsket respons, der farger er en av nøkkelkomponentene for å forbinde interiøret med en merkevare eller en spesifikk følelse. Det utløser visse følelser som stemmer overens med den estetiske visjonen og den designede følelsen av rommet.

Tilfør moderne, biofilisk tekstur til dine design med Rockfon® Senses

Gi et friskt pust og en følelse av velvære til din innredning med Rockfon Senses akustikkpaneler. De er laget av duftende alpine blomster, gress og blader, og fanger naturens taktile skjønnhet samt uønsket støy.

Vi mener at det er viktig å designe for alle sanser. Det er derfor vi samarbeidet med Organoid Technologies GmbH i Østerrike for å lage denne produktlinjen — som kombinerer beste klasse lydabsorberende egenskaper til steinull og naturlig vakre materialer fra Organoid®.

Rockfon Senses er designet for å skape naturlige og biofiliske rom ved å bringe naturens skjønnhet til interiøret. I tillegg til utmerket akustisk ytelse, skaper de naturlige teksturene og ingrediensene en opplevelse som fremkaller alle sanser. Videre er materialene som brukes bærekraftig hentet, og håndbehandlet med 100 % organiske materialer i et CO2 nøytralt anlegg, så ved å bruke Rockfon Senses, bidrar du til å fremme veksten av den grønne arkitekturtrenden.

"Rockfon Senses er lett å integrere i designet ditt. Veggpanelene kommer i et utvalg av fem naturlige overflater – fra friske vårblomster til delikate falne løv eller teksturert alpint gress. Etter å ha valgt den overflaten som komplimenterer ditt rom, tar installasjonen bare noen få minutter, det er like enkelt som å henge et veggmaleri på veggen. Plug and play. Inviter et stykke natur inn i interiøret ditt og nyt roen og freden som grønne omgivelser tilbyr med klasse A støyabsorberende egenskaper," sa Marie Oskarsson, product manager hos Rockfon.

Gå til Rockfon Senses produktside for å lære mer