Aktivitetsbasert kontordesign som fremmer trivsel og fleksibilitet

Førsteprioriteten for en arbeidsplass er at den fremmer produktivitet. For å oppnå dette bør innemiljøet omfavne medarbeidernes trivsel og skape plass til samarbeid. For å realisere dette tok L'Oréal kontakt med interiør- og arkitektbyrået Maison Sarah Lavoine for å designe deres nye kontormiljø i Paris, Frankrike.

Det endelige resultatet er et imponerende kontorområde, som inneholder flere faktorer for å sikre de optimale arbeidsforholdene for sine medarbeidere. Det nye kontordesignet tar utgangspunkt i L'Oréals nye konsept "et dynamisk kontor", som gir hver enkelt medarbeider mulighet for å organisere sin arbeidsdag etter sine behov. Stedet er forbundet, strukturert og organisert for å imøtekomme forventningene til alle medarbeiderne.

Kontorets aktivitetsbaserte design gir de ansatte frihet og fleksibilitet til å arbeide når og hvor de ønsker. Dette gir plass til uformelle møter og utvekslinger mellom medarbeiderne og i siste ende mer innovasjon, kreativitet, samarbeid og produktivitet. Kontorlokalet er fullt forbundet med de nyeste digitale teknologiene som gjør det mulig for alle å arbeide alene eller med andre i full frihet på kontoret i Paris eller globalt.

Akustisk ekspertise og vakkert design

Ettersom design av arbeidsområder er en nøkkelfaktor for de ansattes suksess og trivsel, ble Rockfon® Mono® Acoustic valgt som akustisk himlingsløsning til det nye hovedkontoret. Det nye campus som blir kalt "Seine 62" samler rundt 2.000 ansatte over et areal på 48.000 m². Den elegante monolittiske og akustiske himlingen fra Rockfon har gjort det mulig for bygget å bevare sin modernitet og sitt design, samtidig med at himlingen gir en markant reduksjon av støy i fellesarealer som restauranten, kontorer eller resepsjonen.

Bygget ble utviklet av BNP Real Estate med både “HQE exceptional” og “BREEAM excellent” sertifisering. Dette har gjort det mulig for L'Oréal, ikke kun å skape et produktivt og sunt arbeidsområde, men også å nå deres ambisiøse miljømål.

Det moderne, digitale og fleksible arbeidsområdet skapt med en bred vifte av åpne, modulære og lyse rom danner det perfekte miljøet for mer samarbeid, møter og interaksjoner. Dette er et stort skritt i retning av et mer dynamisk arbeidsområde for L'Oréal, og i dag arbeider mer enn 500 mennesker på "ikke tildelte" arbeidsstasjoner.

L'Oréal HQ, Paris

41 Rue Martre
92117 Clichy
Frankrike

Headquarters L'Oréal Paris

Land:Paris, France
Arkitekt:DGM et Associés, B&B Architectes
Fotograf:Sylvain Barthelemy
Produkter:Rockfon Mono® Acoustic
Dimensjoner:1200 x 1200

Relaterte casestudier