Geometrisk bevegelse og fleksibilitet

Hvis vi tar en titt tvers over Europa til Llaut Palace Hotel på den spanske øya Mallorca, har dette 5-stjerners hotellet også kjempet med noen vanskelige forhold for å bevare visjonen om en flott, kunstnerisk design. Et av de mest utfordrende elementene, var å skape en himling utformet som en omvendt pyramide – inspirert av origami og formens geometri. Himlingen skulle gi inntrykk at geometriske bølger på tvers av alle hotellets fellesarealer. «Vi ønsket å skape en følelse av letthet – origamiens elementer kommuniserer bevegelse og fleksibilitet, og gjør rommet større», sier arkitekt Arantxa Guerrero.

Arkitektenes origamiinspirerte kunstneriske idé, krevde et materiale som gjorde både loddrette og trekantede former mulig samtidig som materialet skulle ha en høy lydabsorberende evne, ettersom restauranten der himlingen skulle monteres, er et område med mye trafikk. I tillegg ønsket man ikke å gå på kompromiss med den estetiske finishen. 

Rockfon Mono Acoustic-platenes tilpasningsevne og elegante materiale, gjorde det mulig for Guerrero å skape den enkle og rene designen som han opprinnelig hadde foreslått.

Hotel Llaut Palace

Avenida América 2
07600 Playa de Palma
Spania

Llaut Palace Hotel

Land:Spania
Arkitekt:Arantxa Guerrero, Seta Arqutectos
Produkter:Rockfon Mono® Acoustic
Kanter:TE Elegant Render
Dimensjoner:1200 x 1200

Andre casestudier i segmentet Fritid