Det prisbelønte konsert-, hotell-, og konferansesenteret Malmö Live, designet av Schmidt Hammer Lassen Architects, er dekorert med 19.000 m2 akustikkplater fra Rockfon, som optimaliserer lydmiljøet i den katedrallignende hallen.

Malmö Live vant prisen for Årets Bygg i Sverige i 2016, og ideen bak prosjektet har vært å skape en åpen og multifunksjonell bygning som kan tilby konserter, konferanser, hoteller, restauranter, kafeer, etc.

Bygningen, som til sammen består av ca. 54.000 m2, er designet for å være et sentrum for uformell sosial utveksling 24 timer i døgnet, som en slags ‘by i en by’. I den forbindelse er det lagt stor vekt på arbeidet med de akustiske løsningene med fokus på lydisolering. Her har Rockfon blant annet levert hvite akustikkplater til veggene samt koksgrå akustikkplater montert bak den metalliske himlingen – totalt ca. 19.000 m2 akustikkplater.

Samspill mellom akustikkplater og betongelementer

- På veggene fremstår akustikkplatene som en glatt og hvit overflate som strekkes mellom betongsøylene. De passer veldig godt til de modulære himlingsplatene og kassettene i vinduseksjonene, så hele lobbyen oppleves som en gjennomført helhet hvor alle elementene støtter hverandre visuelt, forklarer seniorpartner Kristian Ahlmark fra Schmidt Hammer Lassen Architects og fortsetter:

- Det er også lyktes å oppnå en akustikk i hallen slik at rommet kan brukes til mange forskjellige formål samtidig, uten at de påvirker hverandre. Samspillet mellom akustikkplatene som demper, og betongelementene som sprer lyd, gjør at hallen kan fungere som en stor katedral med konserter, kafé- og restaurantbesøk, konferanser, barn som leker osv. på samme tid. På den måten har det blitt et ekte multifunksjonelt rom.

Skreddersydde akustikkplater overalt

De akustiske løsningene fra Rockfon er basert på resirkulerbare steinullplater i høyeste brannklasse (A1). I Malmö Live er det brukt hvit Rockfon Sonar ® og koksgrå Rockfon Color-All ® i himlingen i hallen, som begge utmerker seg ved å blant annet være dimensjonalt stabil ved en luftfuktighet på opptil 100 prosent. I tillegg leverer de lydabsorpsjon i klasse A.

Veggene i hallen er også montert med Rockfon VertiQ i spesielle dimensjoner, og i likhet med himlingsplatene gir veggpanelene også lydabsorpsjon i klasse A.

- For et prosjekt som Malmö Live er det avgjørende at løsningene sikrer full designfrihet for arkitekten takket være de mange forskjellige modulstørrelser, kantdetaljer og muligheten for spesielle dimensjoner. Designet kan dermed tilpasses, slik at for eksempel skjøtene er helt skjulte og fargene matcher resten av interiøret perfekt, sier prosjektleder Jörgen Elofsson fra Rockfon.  

Malmö Live

Dag Hammarskjölds Torg 4
211 18 Malmö
Sverige

Produkter på bildet: Rockfon VertiQ®, A, 2400 x 600
Produkter på bildet:
Produkter på bildet: Rockfon VertiQ®, A, 2400 x 600
Produkter på bildet:
Produkter på bildet: Rockfon VertiQ®, A, 2400 x 600
Produkter på bildet:
Produkter på bildet: Rockfon Color-all®, A, 600 x 600
Produkter på bildet:
Produkter på bildet: Rockfon Color-all®, A, 600 x 600
Produkter på bildet:

Malmö Live

Land:Sverige
Arkitekt:Tengbom Gruppen, Schmidt Hammer Lassen & Larsen K/S (DK)
Himlingsmontør:Interoc, Intermontage Bromölla, Skånemontage
Produkter:Rockfon Color-all®, Rockfon VertiQ®
Kanter:A
Dimensjoner:600 x 600, 2400 x 600

Andre casestudier i segmentet Fritid