Da huset fra 1987 skulle renoveres fra gulv til tak var en ting sikkert; det skulle settes fokus på akustikk. Den hvite akustiske himlingen ble installert av huseieren selv og har i ettertid fått mange positive kommentarer.

Familien fra Hedehusene i Danmark består av foreldrene Katja og Nicolai og deres to må sønner med masse energi og volum. Huset er også ofte fylt med gjester fra den store familien eller venner som kommer på besøk ved festlige anledninger og til middager. Til de store familiemiddagene og med de musikkglade guttene var det ofte en opplevelse av støy og det var vanskelig å høre hverandre - irritasjonen ble merkbar. Det var derfor helt naturlig at det ble tenkt på akustikken da huset skulle ha en komplett renovering sommeren 2019.

Gjør-det-selv prosjekt gir overraskende akustikkforbedring

Gulv, himlinger og vegger ble eksponert for å få fram betongen. I lys, nordisk stil ble huset bygget opp igjen. Det ble gjort plass til familien både når de er mange, og når man skal ha fest. Nå er det plass til dans på kjøkkenet og rom for en rolig lesestund på stuen. Det kan fint bygges og lekes med lego ved spisebordet, samtidig som det lages mat på kjøkkenet. Den gode akustikken og den medfølgende mindre romklang gir en gjennomgående ro hvor alle kan høres, og det er ikke behov for å rope til hverandre. Den akustiske forskjellen er ikke til å overse. Nicolai forteller: "Det er faktisk slik, at hver gang vi får nye gjester som ikke har være her etter oppussingen, så blir det raskt kommentert. Alle legger merke til at det er ekstra behagelig når de kommer inn på kjøkkenet."

Privat hjem

Fløng
Hedehusene
Danmark

Alle legger merke til at det er ekstra behagelig når de kommer inn på kjøkkenet

Nicolai

HUSEIER

Den valgte himlingen med akustikkplater fra Rockfon ble en gjør-det-selv løsning. Det var enkelt å montere, og der platene måtte skjæres til, i f.eks. ved karnappvindu og ved ventilasjon og spoter, brukte man enkelt og greit en vanlig hobbykniv. Etter en omfattende renovering av et helt hus var det en lettelse at himlingen var såpass enkel å installere. I vanlige eneboliger er det også en fordel med den lave montasjehøyden – det finnes jo ikke så mye høyde å ta av.

Akustikk og estetikk i en og samme løsning

Katja avslutter - "Vi er så fornøyde med den helt hvite overflaten, og det lyset vi nå har fått på stuen og i kjøkkenet. De hvite himlingsplatene gjør det mye mer innbydende og åpent i forhold til det gamle tretaket. Vi har ikke gått på kompromiss med vårt interiør og vår personlige stil. Vi har fått en himling som passer til huset vårt, vi har fått mer lys lenger inn i huset og best av alt er den behagelige stemningen som blir av den gode akustikken."

De hvite himlingsplatene gjør det mye mer innbydende og åpent i forhold til det gamle tretaket

Katja

HUSEIER

Privat hjem

Land:Hedehusene, Danmark
Himlingsmontør:Nicolaj & Katja
Produkter:Rockfon Blanka®
Kanter:X
Dimensjoner:1800 x 600

Relaterte referanseprosjekter