Under ledelse av Nina Wester fra Arco Architecture er Eckes-Graninis finske kontor i Åbo renovert med Rockfon Eclipse akustiske flåter i sirkelform, i tillegg til en rekke andre akustiske løsninger. Kombinasjonen forbedret ikke bare akustikken, men ga også møte- og personalrommene en ny look som er i tråd med merkevarens identitet.

Gjenspeile merkevareidentitet i kontordesignet

Eckes-Graninis produktportefølje omfatter en rekke juicemerker som er populære i Finland, som Mehukatti, Trip, Marli og Juissi. Disse juicemerkene er kjent for sin livlige, lekne og friske design. Utformingen av de finske kontorene reflekterte imidlertid ikke den samme spiriten.

For å samsvare med merkevarens identitet, startet renoveringsprosjektet med en evaluering av dagens kontordesign. “Kontorinteriøret hadde et autentisk, men utdatert preg. Besøkende foretrakk konferanserommene og lobbyen og vegret seg for å komme til kontorområdet under rekruttering eller besøk, sier Wester. Nina Ahlroos, en annen interiørarkitekt fra Arco Architecture Company, la til at "interiøret reflekterte design fra perioden 1970-tallet og frem til begynnelsen av 2000-tallet".

Oppussingen av kontorene ble delt inn i tre faser, inkludert renovering av møterommene i underetasjen og kontorene i overetasjen. "Helt fra starten av observerte vi mangel på fellesskap i andre etasje. Hver person hadde sitt eget overdimensjonerte kontor, og det fantes ikke noe egnet felles pauserom for flere personer", sier Ahlroos. Som et resultat av dette ble de opprinnelige planene endret til et felles pauserom og showroom i andre etasje.

Balanse mellom estetikk og funksjon

I prosjektets designfase hadde kunden spesifikke krav til funksjonalitet og estetikk. De ville ha bedre transparens og akustikk, samt et lekent interiør av høy kvalitet, noe de eksisterende lokalene manglet. Mange av lokalene hadde utdaterte detaljer som lav takhøyde fra 1970-tallet og standard panelvegger og plasttepper.

"Vi lot oss inspirere av Eckes-Granini Finlands verdier og deres visjon for lokalet. Råmaterialene og formene som ble brukt i juiceproduksjonen, var en viktig inspirasjon. Bruken av Rockfon Eclipse akustiske flåter i sirkelform var for eksempel et resultat av deres ønske om organisk formede akustikkplater", sier Ahlroos.

Eckes-Granini Finlands kontorer ligger i et industriområde i Pansio i Åbo, og dette aspektet har også påvirket interiørdesignen.

"Selv om interiørdesignet er basert på organiske materialer, er det viktig å huske at bygningen i seg selv har et industrielt preg. Vi har forsøkt å bevare dette industrielle preget ved å fremheve de bøyde metallplatene og bygningstekniske installasjonene i underetasjene. Å bevare bygningens identitet er en viktig del av kontorrenoveringen", forklarer Wester.

Konferanserom med en vri

Hvert møterom på Eckes-Graninis kontor i Finland har sin egen unike interiørdesign som er inspirert av selskapets merkevareillustrasjoner. De er også oppkalt etter konsernets juicemerker som Mehukatti, Juissi, Trip og Brazil.

Det finnes også et rom med eplehage-tema som har fått navnet Marli som en hyllest til stedets historie. "Konferanserommet har vinduer med epletrær fra 1970-tallet for å fremheve det opprinnelige interiøret. Sirkulære stoler og akustiske produkter fra Rockfon som er hengt opp i taket, er brukt for å fremheve epletreets form", sier Wester.

Forbedre fleksibilitet og akustikk på arbeidsplassen

I tillegg til å skape åpne og romslige områder var fleksibilitet også en prioritet. Målet var å gjøre fremtidige endringer så enkle som mulig ved å tilføre Rockfon Eclipse akustiske flåter i det åpne arbeidsområdet, de viktigste konferanserommene og personalets pauserom, ved siden av de tradisjonelle himlingene. Rockfon Koral og Rockfon Sonar ble også installert for å oppnå målet om å gjøre 60 til 80 prosent av himlingene og veggene til akustiske overflater.

"Til tross for noen få utfordringer gikk installasjonen av de akustiske elementene stort sett bra. Noen av wirene på de svevende akustikkflåtene måtte forlenges litt, men dette løste vi. De sirkelformede akustiske flåtene var enklere å installere enn de firkantede, fordi de ikke krevde nøyaktig justering", sier Mikko Tykkyläinen, enhetsleder i Sisustus-Nummi, som installerte de akustiske flåtene.

Etter oppussingen kunne begge designerne konstatere bedre akustikk og bedre inneluft i lokalene. Kunden er fornøyd med de nye lokalene, noe som kommer til uttrykk i hvordan Eckes-Granini ansatte i Finland nå stolt viser frem kontoret til besøkende og i sosiale medier.

Vi lot oss inspirere av Eckes-Graninis verdier og deres visjon for kontorlokalene. Råvarene og formene som ble brukt i juiceproduksjonen, var en viktig inspirasjonskilde. Bruken av Rockfon Eclipse akustiske flåter i sirkelform var for eksempel et resultat av deres ønske om organisk formede akustikkpaneler.

Nina Ahlroos

Prosjekt interiørarkitekt, Arco Architecture
1/6
Land:Åbo, Finland
Arkitekt:ARCO Architecture Company
Himlingsmontør:Sisustus-Nummi Oy
Fotograf:Wellu Hämäläinen
Produkter:Rockfon Sonar®, Rockfon® Eclipse
Kanter:A
Dimensjoner:600 x 600

Relaterte casestudier