Et fleksibelt og moderne kontorbygg

Skøyen Atrium er et av Oslos største kontorbygg med sine 62 000 kvm. Med alle viktige fasiliteter samlet under ett tak er det stedet for den moderne arbeidsplassen. Fokus på kvalitet og interiør gjennom blant annet skandinavisk materialvalg og gjennomtenkte tekniske løsninger skaper et godt sted å være. De attraktive lokalene har åpne og luftige arealer hvor det er lagt stor vekt på gode materialer og interiør i utformingen. Her er det flere gode samlingsplasser for både formelle og mer uformelle møter. Lund+Slatto Arkitekter har vært ansvarlig arkitekt for prosjektet.

Kundeorientert

Skøyen Atrium eies av Schage Eiendom som har et langsiktig eierperspektiv og et utpreget kundefokus. Schage Eiendom er et familieeid eiendomsselskap og har verdier som solid, langsiktig, samarbeidsvillig og modig. Schage flyttet i 2020 selv sin administrasjon til nye flotte lokaler i Skøyen Atrium.

Arena By Schage – fleksibilitet, brukervennlighet og trivsel

Kontorhotellet Arena by Schage åpnet i Skøyen Atrium i 2021 med kapasitet til å huse ca. 200 arbeidsplasser. I lune og uformelle omgivelser som gir en hjemmekoselig stemning, men også utstråler kvalitet, tilbys fleksible løsninger for kontorlokaler, møterom og arbeidsplasser. Her kan man velge blant ulike typer medlemskap hvor alle inkluderer fullutstyrte arbeidsplasser, vertskap tilgjengelig i arbeidstiden, raskt wifi, tilgang til møterom med videokonferanse, tilgang til spisesteder, kaffebar, treningssenter, innvendig sykkelparkering, garderober mm. Og mobilbasert kundeplattform for bruk av tjenestene.

Konseptet bak Arena er å gi et tilbud til mindre bedrifter som ønsker være en del av Skøyen Atrium. Det skal være fleksibelt og vi ser at dette har også vært med på å være et stopp på veien for bedrifter som etter hvert flytter videre inn i større lokaler på Skøyen Atrium, forteller Eline Bye Johansen, Community manager i Arena by Schage.  Større leietakere har også leid et mindre kontor og brukt dette som prosjektkontor eller møtelokaler. Arena har vært med på å løfte Skøyen Atrium hvor vi da har tilbud til alt fra store, mellomstore og små bedrifter. 

Tanken bak og bruk av lokalene er at det skal være brukervennlig, hjemmekoselig og man skal glede seg til å komme på jobb.

Organiske former og farger med energi

Med Arena by Schage var ønsket å gjøre noe annet og skille seg litt ut. Mer organiske former og farger med energi. Når vi startet opp med planleggingen var det enten mye lyse eller veldig mørke farger som ble brukt i kontorarealer. Vi ønsket mer spill og å bruke farger for å skape energi og gi en «god følelse» for de som ville bruke arealet, forteller Ingvild Skonseng Bjerketvedt, Prosjektleder i Schage. Det skulle være litt mer lekent, og derav farger, former og kunst. For å skape en helhet utover bare vegger ønsket vi å trekke fargene opp i himling. I inngangspartiet er det åpen himling, og ved å bruke samme farge i himlingen som på de tekniske installasjonene under himlingen får du fortsatt det litt røffe, men med et lettere uttrykk.

Vi ønsket å trekke inn møbler i organiske former for å ikke gjøre kontorhotellet så stramt, sammen med å gjøre en liten fornyelse av stilen i Skøyen Atrium. Flere av fargene som er brukt kan man se ellers i kontorbygget, bare her litt sterkere. Arena skal ha en sammenheng med Skøyen Atrium, men fortsatt stå alene. 

Visste du at forskning har vist at noen av første ordene som konsekvent dukker opp i hodet til oss mennesker når vi ser fargen gul, er solskinn, varme, glede og lykke? Les mer om farger og fargepsykologi på https://rockfoncolours.com/no/the-colours-of-wellbeing/

Skape samhold og interaksjon i co-working arealer

Hovedutfordringen var å lage et co-working areal – dette hadde vi ikke gjort før. Vi ønsket å lage felles samlingsplasser i arealet, en stor og noen litt mindre. Dette for å skape samhold og interaksjon mellom leietakerne, samt at vi tilbyr felles kjøkkenfasiliteter. Samtidig var det viktig å lage gode kontorer av ulike størrelser. En utfordring med lokalet er at det er langt og har en del mørke arealer. De mørke arealene ble til møterom, mens kontorer ligger ut mot fasade. Mye glass og en kreativ foliering på glassene gjør at gangen blir litt mindre lang og kjedelig. 

I inngangspartiet ligger den sosiale sonen, samt flex- og faste plasser. Det blir derfor naturlig mer støy her, og i kombinasjonen med god takhøyde er det derfor valgt akustiske plater i himling samt at kunsten på veggene her er støydempende. Det er også satt ut pod’s fra Framery som er for telefonsamtaler og møter. Dette tror jeg hjelper mye for støynivået. Vi har fått veldig lite klager på støy fra medlemmene her på Arena.

Vi har fått mange tilbakemeldinger fra brukerne av kontorene våre om at de liker det godt og at det er litt annerledes enn det de ser hos andre leverandører. Det var som sagt også målet vårt. Vi får gode tilbakemeldinger på både farger og valgte løsninger, avslutter Ingvild Skonseng Bjerketvedt. 

Les mer om design, lyddemping og akustikk på kontor her.

Natur- inspirert design hos Mesta

Mesta, som er Norges ledende selskap innen drift og vedlikehold av vei og bane, har sitt hovedkontor i Skøyen Atrium. Her har de blant annet innredet med friske grønne farger i samarbeidssoner og sosiale soner. 

Interiørarkitekt CBRE forteller at de sammen med Mesta har utviklet et konsept med bakgrunn i «der Mesta arbeider».  «Gjennom flere workshops sammen med Mesta fant vi de rette elementene og kvalitetene som passer inn i et Norsk natur-inspirert design. Lokalene er delt opp i ulike soner som tilrettelegger for ulike arbeidsformer. Behovet for fokusarbeid, samarbeid, sosiale møter og happeninger var tydelig gjennom vår informasjonsinnhenting, og vi har skapt ulike ergonomiske løsninger for de ulike arbeidsformene. For å tydeliggjøre de ulike sonene har vi også trukket interiørkonseptet inn i disse – vi fremhever de ulike elementene i Norsk natur i ulike arbeidssoner;

Grunnlaget: Jordtoner, behagelige naturlige materialer og farger som skaper grunnlaget for alt annet. Her blandet vi fint inn standardmaterialene fra Schage (gulvtepper, standard veggfarger, treprofiler, kjøkkenfronter etc.). 

Kysten: Langs fasaden (langs kysten) finner vi arbeidsplassene som har fått blå og behagelig tone over seg. Her skal man finne roen og kjenne at hodet klarner, slik man kanskje gjør langs norgeskysten. Her er åpent og lyst. Her er mye dagslys, grønne planter, absorberende tekstiler og kystinspirerte former. 

Skogen: Møterommene har fått tildelt Norsk skog som tema. Skogen har trær man kan gjemme seg mellom, og det formålet har møterommene også – vi gjemmer oss inn i rommene med de man skal samarbeide sammen med. Her er grønne tekstiler og tre-materialer med å understreke dette konseptet. Akustikkplater med vertikale linjer forsteker «tre-looken». 

Hjertet: Samarbeidssonen/sosial sone/kjøkkensone har fått tilnavnet «hjertet». Her skal Mestas identitet være synlig gjennom elementer, materialer og dekor. Mesta Bryr seg mye som bærekraft og natur – det er tross alt ute i naturen de fleste i Mesta arbeider – og de bidrar til å skape den naturen vi nordmenn kjenner den – gjennom veiene vi kjører på. 

En vegg dekket i bark, spilevegger som ligner norske trær, planter i tak over kjøkkenøy og søyle; forsterker den norske naturen. Andre elementer som forsterker Mestas identitet i denne sonen er den plassbygde benken med ryggpute formet som et autovern, flere små tre-skilt som viser til verdiene til Mesta.»

 

Visste du at personer som har planter og grønne vekster i arbeidsområdet sitt, er 15 % mer kreative, har et 15 % høyere velværenivå og er 6 % mer produktive? Forskning har vist at visse farger faktisk endrer arbeidshumøret. Grønt kan for eksempel øke kreativiteten. En årsak til det er at det er enklest for oss mennesker å fokusere på grønt lys. Det ligger midt i synsspekteret og har de kraftigste reseptorene i øynene våre. Les mer om farger og fargepsykologi på https://rockfoncolours.com/no/the-colours-of-wellbeing/

 

Med fokus på miljø og bærekraft

Det er jobbet mye med å gjenbruke eksisterende bygningsdeler i prosjektet Skøyen Atrium, og å gi bort utstyr til ombruk. Det har vært mål om sorteringsgrad over 90%, samt lavere avfallsmengder enn 25kg/m2 gjennom produksjonen. Schage Eiendom er Miljøfyrtårn- sertifisert. Vedal har vært hovedentreprenør på prosjektet, mens Modulvegger installerte alle Rockfon himlinger.

Tanken bak lokalene er at det skal være brukervennlig, hjemmekoselig og at man skal glede seg til å komme på jobb

Eline Bye Johansen

Community Manager, Arena by Schage

Skøyen Atrium

Land:Oslo, Norge
Arkitekt:Lund+Slaatto Arkitekter
Interior designer:Lund+Slaatto Arkitekter, CBRE
Himlingsmontør:Modulvegger
Fotograf:Erik Burås
Produkter:Rockfon Color-all®
Kanter:A, X
Dimensjoner:600 x 600

Relaterte casestudier