Etter en omfattende renovering gjenåpnet Rockfons kontor i Roermond i Nederland i april 2023. Et område på 700 m2 ble forvandlet til en aktivitetsbasert arbeidsplass av Judith Muijtjens og det Eindhoven-baserte designfirmaet Wonderful Day Design.

Enten det er fokusområder eller samarbeidssoner, kan de ansatte nå velge hvor de skal jobbe mens de får glede av de ulike egenskapene til de akustiske løsningene som de har vært med på utvikle og forme.

Et sterkt behov for renovering av kontoret

De første planene om å renovere Rockfons kontor ble lansert i 2019 da en intern undersøkelse avdekket at de ansatte hadde problemer med å konsentrere seg på grunn av et støyende arbeidsmiljø, hovedsakelig forårsaket av rom-til-rom lydlekkasjer. De ble regelmessig forstyrret av samtaler som de kunne høre fra tilstøtende rom. I tillegg var den tradisjonelle planløsningen ikke optimalisert, og det var en dårlig balanse mellom områder for selvstendig arbeid, samarbeid og pauser.

"Ansatte fikk ofte utført mer arbeid hjemmefra enn på kontoret", sier Roger Dezaire, Commercial Director Benelux hos Rockfon.

Det var tydelig at de ansatte ønsket forbedringer på arbeidsplassen. Som verdens ledende akustikkselskap står Rockfon for fremragende akustisk ytelse, innemiljøkvalitet og trivsel. Et kontor med mangler på alle disse områdene måtte forbedres. "Vi tilnærmet oss klagene til de ansatte med mottoet "practice what you preach".

Aktivitetsbasert kontor

Forskningsprosessen for kontorrenoveringen startet med å hente tilbakemeldinger og ideer fra ansatte på tvers av alle avdelinger. De ansatte uttrykte først og fremst interesse for å ha tilgang til både stilleområder og samarbeidssoner i en moderne kontormodell. De var også nysgjerrige på å oppleve den akustiske ytelsen til Rockfon-produktene i aksjon rundt seg.

Etter en omfattende forskningsprosess som involverte de ansatte, vokste konseptet med et aktivitetsbasert kontor frem. Et kontor som skulle gi teammedlemmene mange alternativer når det gjelder arbeidsplassmuligheter.

"Samarbeid, samhold og den menneskelige dimensjonen har vært sentral helt fra begynnelsen," sa Judith Muijtjens, og hentyder til den menneskesentriske designtilnærmingen, som sto i fokus under kontorrenoveringen. "Dette er tydelig i designet som er genuint skreddersydd for de ansatte."

Konseptet introduserer en rekke nye områder:

  • En multifunksjonell kafé
  • Et område for idémyldring og hybride arbeidsområder
  • Et sentralt sted for å teste og vise frem nye produkter
  • Andre multifunksjonelle områder

Fargepaletten ble utviklet basert på evidensbasert læring. Beroligende blåtoner på tvers av arbeidsstasjoner bidrar til å øke konsentrasjonen. I det sentrale produktutstillingsområdet inspirerer forfriskende grønne toner teamet og gjenspeiler den biofile etosen til den nye designkolleksjonen. Inngangen, kafeen og området for idémyldring har energiske rødtoner, mens gultoner ved inngangen tilfører lystig stemning og letthet.

Rockfons kontor i Roermond har gått gjennom en total renovering for å imøtekomme de ansattes behov for nye lokaler som fremmer arbeidsro, samarbeid og trivsel.

Roger Dezaire

COMMERCIAL DIRECTOR BENELUX, ROCKFON

Relaterte casestudier