Tips og triks for hvordan du får et lite kontor til å se større ut

1. juni 2023

Det er ingen hemmelighet at de fleste selskaper starter i bittesmå kontorlokaler. Selv teknologigiganten Apple begynte i en beskjeden garasje i en forstad i California.

Rockfon Hub på et åpent kontor

Rockfon Hub på et åpent kontor

Men selv om noen små bedrifter sliter med begrenset plass, lykkes andre ved å få mest mulig ut av den tilgjengelige plassen.

Hvis du jobber på et lite kontor, trenger du ikke nødvendigvis å gå på akkord med stilen din. Du kan faktisk skape et funksjonelt design for et lite kontor, som er produktivt, fleksibelt og bidrar til trivsel. Disse tipsene og triksene kan hjelpe deg i gang, eller i det minste gi deg et innblikk i de nyeste trendene innen kontordesign.  

1. Del inn i soner

Evaluer måten du jobber på på kontoret ditt. Er alle oppgavene dine utført på samme plass? Har du et område hvor du kun jobber på datamaskinen, og så har du en ekstra arbeidsstasjon hvor du gjør noe annet? Dette er et perfekt tidspunkt for å legge til arbeidssoner som bryter opp monotonien ved å alltid være på ett spesifikt sted og utnytte alle deler av rommet. 

Soner for alt - inkludert kopimaskinen, konferanseområdet og andre områder som trengs for et funksjonelt kontor - fører til flott design som forbedrer effektiviteten og produktiviteten.  Nedfellbare skrivebord i forskjellige områder av kontoret hjelper ansatte som trenger privatliv eller et annet område for å konsentrere seg om det de jobber med, å dra nytte av denne allsidigheten. 

I hver sone kan ett eller to nedfellbare skrivebord langs veggene maksimere kontorplassen. Å ha områder som ikke er merket, men som er inndelt i soner for likesinnede, bidrar til å få mer gjort. Disse sonene bør bidra til flyten i designet, slik at det er mulig med overganger mellom lav og høy aktivitet. Dette kan bidra til å forbedre effektiviteten og produktiviteten.  

2. Bli fleksibel

Lokalet ditt kan ha flere funksjoner uten at det går på bekostning av behovene dine. For eksempel kan en åpen planløsning i et menneskebasert kontor få ting til å se mye større ut enn de egentlig er. Dette gir plass som vanligvis ville blitt tatt opp av vegger. 

I dette rommet kan du skape en samarbeidssituasjon der soneinndeling vil være nyttig. Du kan ha pulter i et bestemt område, og deretter et konferanserom som kan fungere som noe annet når du trenger det. Trikset er å ikke begrense deg til hva et område må være, men heller tenke på forskjellige måter du kan bruke plassen på.  

På et lite kontor er det kanskje ikke for mye plass til å gjøre det du vil, men du kan bruke det praktiske som en grunnlinje for designet. Sørg for at kontormøblene tjener flere formål. For eksempel kan du vurdere å bruke et stort bord og stoler til et konferanserom i stedet for en tradisjonell setting. 

1/1
1/3

Rockfon® Hub: Kontorlayout er viktig  

Å fange opp dine behov samtidig som du tilfører dine ønsker er avgjørende i små rom. Fra valg av møbler til fargevalget, jobber de alle sammen for å skape det ideelle området. Bruk av biofili-bevissthet i designet bidrar til å bringe naturen inn. Organiske materialer som brukes i hele designet skaper beroligende miljøer som forbedrer arbeidsmiljøet.  

Å få mest mulig ut av underutnyttede områder, som å lage private møterom av skap i kontormiljøet og vite hva du kan gjøre med plassen, gir muligheter til å være kreativ. Flyttbare pulter og bord, puffer som også fungerer som oppbevaring eller gir andre funksjoner, bidrar til å holde kontoret organisert samtidig som du kan bruke rom og tilbehør til mange formål.  

1/3

Skap et uttrykk med Rockfon® Canva  

Hvis kontoret ditt trenger god akustikk, gir Rockfon Canva akustiske kunstverk og paneler et tydelig uttrykk for designestetikken. Panelene kommer i 34 farger som kan bidra til å bygge opp imaget til selskapet med stemning, funksjon eller merkevare. Disse panelene og kunstverkene kan også tilpasses med ubegrenset designfrihet. 

Med skjermvegger, veggabsorbenter eller fritthengende romdelere er det ingen grense for hvordan man kan designe et lite kontor med eleganse og klasse. Canva er modulbasert med avtakbare lerreter slik at du kan ha så mange lerreter du vil for å friske opp utseendet fra tid til annen.  

Du kan designe på din egen måte, men Rockfon har løsningene for små kontorlokaler med en rekke produkter som bidrar til å øke produktiviteten, samtidig som du får ting gjort. Med god akustikk som grunnlag for designet, kan du bruke mulighetene med valgfritt design til å administrere rommene dine eller finne det rommet du trenger.  

Veggkunst og dekor er enormt viktig når du innreder et lite kontor. Disse elementene bidrar til å styrke merkevaren din. Vær kreativ i hvordan du gjør inntrykk på ansatte og eksterne besøkende.  

1/3