Rockfon® CleanSpace™: For rom med høye krav til hygiene

1. januar 1

Med en unik balanse mellom god akustikk, rengjøringsevne og motstandsdyktighet overfor fukt og bakterier kan Rockfon CleanSpace- serien hjelpe deg med å opprettholde et sikkert og sterilt miljø.

Hygieniske rom er en nødvendighet

Materialene i en bygning spiller en viktig rolle i å begrense spredningen av bakterier og infeksjoner. Og med en økt bevissthet om hygiene og sanitet gjennom de siste årene vil man generelt føle seg mer komfortabel i interiør som er designet med tanke på brukernes helse og velvære. For å imøtekomme disse behovene er det nå viktigere enn noensinne å nøye vurdere valget av de byggematerialene som brukes i det bygde miljøet med tanke på bakteriespredning, hygiene og holdbarhet.

God akustikk er viktig

Vi blir kontinuerlig utsatt for støy og støyforurensing i innendørsmiljøer. Daglige aktiviteter som samtaler, bakgrunnsmusikk, telefoner og andre hverdagslige lyder skader ikke bare vår helse og velvære, men gjør det vanskelig å konsentrere seg. Flere og flere påpeker de skadelige virkningene av støyforurensing [1] på mennesker, og derfor er det viktig at vi reagerer.
Materialer er en viktig del av løsningen for ulik støyproblematikk, ettersom materialenes overflater reflekterer lydbølger, slik at de reflekteres tilbake i rommet og dermed skaper et støyende innemiljø. Lydabsorberende materialer kan på den andre siden dempe de omgivende lydnivåene ved å absorbere støy, mens materialer med lydisolering kan forhindre støy i å overføres fra et rom til et annet. Ved å inkorporere akustiske produkter i innredningen, kan du skape komfortable og sikre rom som har evnen til å påvirke alt fra yteevnen på skoler og kontorer til den måten pasienter helbredes og henter seg inn på i helsebygg, sykehjem og sykehus.

Med CleanSpace ønsket vi å skape en enkel serie med akustiske himlingsplater for hygieniske miljøer. Med ordet enkel mener vi ikke mindre avansert, men enkelt å forstå. Det finnes så mange himlingsplater og det kan være vanskelig å forstå hvilke produkter som imøtekommer de ulike kravene til rengjøring.

Med Rockfon CleanSpace bestreber vi oss på å gjøre det enkelt for kundene våre å forstå hvilken himling de skal velge basert på rengjøringskravene for deres hygieniske rom. COVID-19 har også skapt et økt behov for sanitet, og er himlingsplatene testet for mange forskjellige typer desinfeksjonsmetoder – som UVC og ozon.

Megan Thorn

Produktsjef

Relaterte artikler