Skap perfekt lyd med akustikkplater på veggen

27. oktober 2021

Dagens minimalistiske stil på mange kontor og skoler, med store, åpne rom, rustikk stil og med mange harde overflater, har en avgjørende rolle i innredningen.Mange opplever dårligere akustikk med mye støy og forstyrrelser, som igjen gir et dårligere inneklima. Derfor er design, god akustikk og høy kvalitet viktige parametre, og det er her forbedring av akustikken ved å bruke himlingsplater og veggabsorbenter kommer inn i bildet.

Senk støynivået og få bedre lyd med gjennomtenkt design

Er det vanskelig å høre hva andre sier? Dårlig akustikk er et problem i mange rom, og akustikkplater av mineralull på vegg og i himlinger kan anbefales for å gi deg muligheten til å skape akustisk velvære for deg selv og menneskene rundt deg. Det demper lyden og gir gode arbeidsforhold.

Lyd består av bølger, og når lyden treffer en hard overflate, reflekteres den tilbake i rommet og skaper en etterklang. Derfor er det viktig å dempe lyden. Våre akustikkplater til vegg bryter lydbølgene og absorberer dem når de treffer mineralullen i platene. Da forhindrer du at lyden reflekteres tilbake i rommet, og du eliminerer støy og etterklang. Se alle våre veggabsorbenter her.

Slagfaste akustikkplater til vegg

Vi tilbyr akustikkplater av god kvalitet til vegger hvor god lyddemping og slagfasthet er viktig. Platene er perfekte i miljøer som blant annet skoler og idrettshaller, hvor det er stor risiko for fysiske påvirkninger og hvor du ofte har behov for å dempe lyden. De populære slagfaste akustikkplatene er Rockfon Samson og Rockfon VertiQ, som også gir bedre akustikk med en tydelig forbedring av etterklangstiden.

Rockfon Samson er slagfaste, lyddempende veggabsorbenter til skoler og idrettshaller. Overflaten på platene har en spesiell, vevd struktur som gjør platene ekstra støttålige. Rockfon Samson har også god lyddemping og brannklasse A1.

Rockfon VertiQ er en attraktiv, høyabsorberende akustikkplate til vegg som virkelig demper lyden. Veggabsorbentene kan leveres med mange forskjellige kantløsninger, farger og med eget trykk, slik at du kan designe platen slik du ønsker.

Installation system, System Eclipse, grey background,  image for RFN product page

Rockfon® System Eclipse Wall™ | Direkte montasje av akustikkplater på vegger

Frihet til akustisk komfort med Rockfon Eclipse akustikkplater

Rockfon Eclipse veggabsorbent er en del av den allerede populære Rockfon Eclipse-familien. Våre akustikkplater kjennetegnes av en glatt, matt og ekstra hvit overflate som passer til interiør på kontor eller skoler. Platene er rammeløse og har en helt rett kant som passer til den hvite overflaten – perfekt til innredningen av både nybygg og renoveringsprosjekter.

Denne akustiske veggabsorbenten fås i to varianter hvor man kan oppnå en avstand på 15 eller 65 mm fra vegg. På denne måten kan du skape kreative og unike løsninger med forskjellige oppsetninger og design. Det gir en moderne, estetisk finesse med en kompleksitet på veggen. Rockfon Eclipse-platene skal monteres direkte på veggen, og beslaget skrus fast i veggen på baksiden av veggabsorbenten. Rockfon Eclipse er en høytytende akustikkplate som forbedrer romakustikken, fjerner støy og samtidig skaper et stilfullt design. En ren fornøyelse for øyne og ører.

The Netherlands, Silvolde, Woonzorgcentrum De Schuylenburgh Azora, Fleurbaaij Totaalafbouw, Health, Reception, Corridor, Rockfon Eclipse Wall, Be-edge, 1160x1160, white

Effektiv støydemping med enkel montasje av akustikkplatene

Veggabsorbenten Rockfon Eclipse gir en enkel montasje hvor montasjebelaget festes i veggen med skruer. Vi anbefaler at du kontakter din lokale himlingsmontør, som kan hjelpe med profesjonell montering av akustikkplatene på veggen.

Behov for å dempe støy i restauranten?

Veggabsorbenter er et godt valg til restauranter hvor man ønsker å gi gjestene bedre opplevelser uten støy og bråk, og hvor man kan nyte maten i ro og mak og samtidig ha en privat samtale. Mange restauranter har en rustikk stil i store åpne rom, og her er det viktig å forbedre lydbildet. Med en rask og enkel montasje unngår du at restauranten må stenges under monteringen, og samtidig forbedres lydbildet markant med god akustikk takket være de lyddempende platene.

Les mer om å forbedre akustikken på restauranter i vår restaurantbrosjyre. Last ned brosjyren her

The Netherlands, Silvolde, Woonzorgcentrum De Schuylenburgh Azora, Fleurbaaij Totaalafbouw, Health, Reception, Corridor, Rockfon Eclipse Wall, Be-edge, 1160x1160, white

Veggabsorbenter kan supplere akustiske himlinger

Vi kan verken se eller røre akustikken i et rom, men vi kan tydelig merke det når vi oppholder oss i et rom med dårlig akustikk. Det blir vanskelig å konsentrere seg, trivselen faller, innlæringen blir vanskeligere og i verste tilfelle kan vi bli syke. Derfor er det viktig å fjerne dårlig akustikk og absorbere lyden, slik at vi skaper miljøer med god akustikk for menneskene som skal bruke dem.

For å oppnå optimal akustikk som er tilpasset det enkelte lokalet, anbefaler vi at en vegg dekkes med lydabsorberende materialer, som f.eks. akustikkplater eller veggabsorbenter, tilsvarende 20 prosent av lokalets areal. Selvfølgelig bør du også bruke himlingen til å forbedre akustikken med akustikkplater av steinull. Se det store utvalget av løsninger til din himling her.

Mikkeller - Taipei,China,Taipei,Keng Yu Design Office,Rockfon Eclipse,B-edge,1160mmx1160mm,white

Er akustikkplater også veggabsorbenter?

Ja, kjært barn har mange navn. Alle Rockfon-produkter innen veggabsorbenter eller veggplater er akustikkplater av steinull. Akustiske plater til vegg kan brukes både som et tillegg til akustiske himlingsplater, eller som alternativ der hvor tradisjonell himling ikke er en mulighet. Det kan være rom hvor det er åpent opp til taket eller himlinger med mange tekniske installasjoner og rør. Snakk med vår rådgivere i Rockfon og få hjelp til å finne akkurat den riktige løsningen til himling eller vegg, som passer for at ditt lokale skal få god akustikk og et godt inneklima.

Avtal et møte med oss

Vil du vite mer om akustiske løsninger til himlinger og vegger, inneklima, trender, bæredyktighet i byggebransjen eller har du kanskje et konkret prosjekt som du trenger hjelp med? Kontakt oss i dag eller avtal et møte med oss. Det kan være alt fra en 15-minutters telefonsamtale til et lengre møte sammen med flere kollegaer.