Sterkt samarbeid kvalitetssikrer akustikken

11. november 2021

For Rockfon er det like viktig å levere kvalitetsprodukter som å være en tett samarbeidspartner. Derfor benytter Rockfon blant annet lydkamera for å finne lydlekkasjer i konstruksjonen og kvalitetssikre akustikken - i tett samarbeid med entreprenør.

1/2

For å redusere at lyden reiser fra et rom til et annet skal man sikre rom-til-rom lydisolering. Men selv med velegnede løsninger, så finner lyden frem i sprekker og hull i konstruksjonen. Og det her et godt samarbeid og lydkameraet kommer inn i bildet.

Sikrer best mulig akustiske forhold

Steinar Nygård, Distriktssjef i Rockfon, forteller at det alltid stilles krav til lydreduksjon i bygg, og med lydkameraet hjelper de kundene med å optimalisere nettopp disse kravene:

- Lydkameraet hjelper kundene våre med å finne lydlekkasjer i konstruksjonen. Det er et viktig verktøy som setter fokus på små montasjefeil, og derfor blir det enklere å leve opp til lydkravene som stilles i prosjektet.

Lyden finner som regel frem rundt lamper, ventilasjon eller ved dårlig montering av vegger. Forteller Steinar Nygård og fortsetter:

- Derfor bruker vi lydkameraet til å kvalitetskontrollere byggets konstruksjon. Det er hele tiden i vår interesse å sikre korrekt bruk av våre produkter, og ikke minst best mulig akustiske forhold. Derfor bruker vi også dette verktøyet til opplæring av nye himlingsmontører.
Vi ønsker å være en tett samarbeidspartner og sikre høy kvalitet i byggeprosjekter, og dermed får entreprenørene glade kunder.

Profesjonalitet i flere ledd

På det nye ankomstsenteret for flyktninger i Råde har lydkameraet fra Rockfon blitt brukt. Inger Hansen, Prosjektleder i System 1 AS, forteller:

- Ankomstsenteret hadde en veldig sårbar konstruksjon, og derfor var det relevant å bruke lydkameraet i dette prosjektet. Sammen med ca. 3000 kvm dB himlinger fra Rockfon, som sikrer rom-til-rom lydisolering, resulterte det i en tilfredsstillende akustikkløsning. Inger Hansen fortsetter:

- Det er andre gangen vi bruker lydkameraet i et prosjekt, og så langt er vi veldig fornøyde. Det er også en av grunnene til at vi velger Rockfon, fordi de stiller med profesjonalitet i flere ledd. Både som leverandør og samarbeidspartner.

Kvalitetssikrer sluttproduktet

Rockfon ønsker å være en foretrukken partner i bransjen. Derfor var det opplagt å investere i et lydkamera:

- Verktøyet gir oss muligheten til å stille sterkere som både leverandør og samarbeidspartner. Vi i Rockfon brenner for god akustikk, og med lydkameraet leverer vi et enda sterkere sluttprodukt som kvalitetssikrer akustikken, og den gode opplevelsen til brukerne, avslutter Steinar Nygård.

Relaterte artikler