Rockfons akustiske himlinger og veggabsorbenter er nå Cradle to Cradle®-sertifiserte

26. februar 2021

Rockfon oppnår Cradle to Cradle® v3.1-sertifisering på bronse- og sølvnivå for 90 % av produktene som produseres i Europa.

Hos Rockfon reduserer vi kontinuerlig utslippene i hele produksjons- og forsyningskjeden, og vi har stort fokus på å skape smarte, vakre og holdbare produkter. Akustikkløsningene våre er laget av naturstein, noe som gjør dem sirkulære og fullt resirkulerbare.

Drevet av vår forpliktelse og filosofi om å lage produkter som har en positiv innvirkning på mennesker og planeten, har vi valgt å sertifisere akustikkløsningene våre i henhold til Cradle to Cradle® Certified Products-programmet. Cradle to Cradle Products Innovation Institute setter en av de mest omfattende standardene for design og produksjon av produkter med en positiv innvirkning både i dag og i fremtiden.

Bærekraft er avgjørende i vår forskning og utvikling, og vi er stolte over å være en del av ROCKWOOL Group, som er opptatt av bærekraft og å bygge en bedre fremtid gjennom å avkarbonisere virksomheten og verdikjeden til forskningsbaserte mål (Science-Based Targets; SBTi). Dette er ikke bare viktig for oss, det er også viktig for kundene våre.   

I mai 2020 startet vi vår reise for å oppnå Cradle to Cradle®-sertifisering for 90 % av porteføljen vår av akustikkløsninger. For å oppnå sertifiseringen samarbeidet vi tett med partnerne våre i forsyningskjeden om kritiske aspekter ved produkter og drift, inkludert materialhelse, produktsirkularitet, ren luft og klimabeskyttelse, vann og jordforvaltning og sosial rettferdighet.

«Vi er svært stolte over denne prestasjonen, og deler gjerne nyhetene med kunder og interessenter,» Sustainability and Public Affairs Team, Rockfon.

Vi forbedrer fotavtrykket og ytelsen vår kontinuerlig. Engasjementet for bærekraft vises nå enda tydeligere gjennom Cradle to Cradle® Certified Products-programmet.

Sustainability and Public Affairs Team at Rockfon

«Som et av de første selskapene som evaluerer produktene sine under pilotstandarden Cradle to Cradle® Certified Version 4.0 på tvers av de fleste kategorier, har ROCKWOOL Group tatt en ledende rolle i å demonstrere den kritiske verdien av å bruke et omfattende vitenskapelig basert rammeverk for å drive transformasjon og innovasjon av produkter som er laget for morgendagen allerede i dag», sier Dr. Christina Raab, Vice President.

Besøk vårt Cradle to Cradle®-nettsted for mer informasjon.

Om Cradle to Cradle Products Innovation Institute

Cradle to Cradle Products Innovation Institute er dedikert til å drive den sirkulære økonomien gjennom produkter som har en positiv innvirkning på mennesker og planeten. Gjennom Cradle to Cradle® Certified-programmet setter instituttet den globale standarden for produkter som er trygge, sirkulære og ansvarlig produsert.

Cradle to Cradle®-sertifiseringen brukes av fremtidsrettede designere, merkevarer, forhandlere og produsenter i hele verdikjeden, for å innovere og optimalisere materialer og produkter i henhold til verdens mest avanserte vitenskapelig baserte tiltak for materialhelse, produktsirkulasjon, beskyttelse av ren luft og klima, forvaltning av vann og jord og sosial rettferdighet.

Instituttet driver også det globale skiftet til en sirkulær økonomi gjennom partnerskap og samarbeidsinitiativer som utstyrer virksomheter, myndigheter og andre interessenter med de tekniske rammene og kunnskapen de trenger for å endre måten produkter utformes og produseres på.

For mer informasjon, besøk Cradle to Cradle Products Innovation Institute.