Hva gjør byggematerialer bærekraftige?

13. februar 2020

Vi mener at en ekte bærekraftprofil når vi snakker om byggematerialer inkluderer å takle klimaforandringer, økende sirkulær økonomi og beskyttelse av innbyggernes velbehag.

landskap med fjell og himmel

Bærekraft og velbehag er ikke et kompromiss

Vi har nok alle opplevd at dårlig akustikk kan forvandle både en trivelig atmosfære og humøret vårt. Det kan være vanskelig å få en god natts søvn hjemme, nyte fritid sammen på en restaurant eller konsentrere seg i klasserommet. God akustikk er ikke bare viktig på konserter eller i innspillingsstudio. Det er en viktig faktor over alt i vårt daglige liv. Ved å redusere omgivelsesstøyen kan du øke produktiviteten på arbeidsplassen og minske stressnivået, eller med andre ord: bedre akustikk øker velbehaget.  Det er viktig å ikke undervurdere påvirkningen av støy. I en publikasjon fra 2011 rapporterer WHO at «Veldokumenterte bevis indikerer at omgivelsesstøy påvirker barns kognitive evner» (s. 52) særlig i forbindelse med leseforståelse, hukommelse og oppmerksomhet. Derfor er det viktig  å ta med god akustisk kvalitet på listen over bærekraftige byggematerialer når man skal renovere eller bygge nytt. God akustikk kan gi oss bedre minne og få oss til å samarbeide bedre. Bærekraft og velbehag bør gå hånd i hånd for å skape et godt miljø der man skal konsentrere seg, arbeide, lese og lære.

Bærekraftig material fra naturlige kilder

Når det gjelder materialvalg og miljøvennlige løsninger tilbyr Rockfon akustikkløsninger som bidrar til langsiktig bærekraft og til å forbedre den sirkulære økonomien. I vårt utvalg har vi fokusert på estetikk, ytelse og gjenbruk:

  • En kjerne av steinull basert på gjenbrukt slagg, resirkulert ull og naturstein – opptil 97 % 
  • Glassfleece for bedre slagfasthet og robusthet – opptil 15 %
  • Vannbasert maling for høy lysrefleksjon og visuell komfort 
1/1

Minimal driftspåvirkning

Allerede i dag blir ingen steinullrester eller metallavkapp sendt som avfall fra Rockfon-fabrikkene, noe som betyr at vi utnytter alt avfallet. Vår profilfabrikk i Wijnegem i Belgia har 7000 solpaneler på taket for å sikre at 60 % av energiforbruket på fabrikken kommer fra fornybare energikilder.

Miljøprodukterklæringer (EPD-er) er den mest vitenskapelig robuste måten å kommunisere karbonavtrykk, vannavtrykk og andre miljøpåvirkningskategorier på. Derfor støtter vi videreutvikling av standarder på dette området og gjør våre transparente og tredjepartsverifiserte EPD-er tilgjengelig for allmenheten.

Relaterte artikler