order-bucket

Psykologien i åpent kontormiljø

13 april 2018

Å fremme en felles arbeidsplass, samtidig med å respektere behovet for privatliv, gjør at designere skal evaluere hvordan arbeidsmiljøet påvirker brukerne.

IT, BNL-BNP PARIBAS Roma Tiburtina, Atelier(s) Alfonso Femia (formerly 5+1AA), Office, Open Plan Office, Rockfon Ekla dB 40, D/AEX edge, 1200x600, white

Arkitektene bak det nye hovedkontoret til BNP-BNL hadde store ambisjoner for både det innvendige og utvendige av bygningen: En LEED Gold sertifisering.

IT, BNL-BNP PARIBAS Roma Tiburtina, Atelier(s) Alfonso Femia (formerly 5+1AA), Office, Open Plan Office, Rockfon Ekla dB 40, D/AEX edge, 1200x600, white

Med Rockfon dB løsningen ble ikke kun de akustiske utfordringene løst, men løsningen hadde også fokus på estetikken.

IT, BNL-BNP PARIBAS Roma Tiburtina, Atelier(s) Alfonso Femia (formerly 5+1AA), Office, Open Plan Office, Rockfon Ekla dB 40, D/AEX edge, 1200x600, white

Den riktige akustikkløsningen kan utgjøre forskjellen mellom et bra og et fantastisk kontor.

Distraherende i beste fall og frustrerende i verste fall

En signifikant forskning viser de negative innflytelser et åpent kontormiljø har på medarbeidernes helse og derved utskiftning. Søren Peter lund, seniorforsker ved Forskningscentret for Arbejdsmiljø, forlarer "Mangelen på privatliv som er i åpne kontormiljøer, gjør at medarbeiderne føler seg konstant overvåket samt at støyen omkring dem blir betraktet som en trussel".

Rommets akustiske kvalitet er en av de viktigste faktorene som skal tas i betraktning, når det designes rom som både blir brukt til å kommunisere samt til kognitive oppgaver.

Den atferdsmessige innflytelsen av støy

Ifølge atferdsspesialisten Mille Sylvest er støy ikke bare en forstyrrelse som gjør det vanskelig å konsentrere seg, det kan også svekke motivasjonen for større produktivitet og samarbeide, hvilket potensielt kan undergrave de tingene det var designet til å oppnå. "En persons trivsel er tett knyttet til deres nivå av tilfredshet over deres egen status i en organisasjon. Arbeidsplassens kvalitet er en proxy-markør eller den pågjeldende status. Så et støyende miljø er en lav status, som påvirker en persons trivsel og endrer en persons atferd," sier Sylvest.

Å koble samarbeid og privatliv

Å designe kontor krever å designe til menneskelig interaksjon, hvor samarbeid og konsentrasjon er understøttet. Som Lennart Nilsson, en av Sveriges førende akustikere, sier: "På kontor hvor man arbeider i åpne kontorlandskap og med teamwork, er behovet for god lydabsorpsjon særlig høyt, da det kreves tverrfunksjonelle samtaler".

The lack of privacy in an open plan office makes workers feel like they are constantly being watched.

Søren Peter Lund

Senior researcher at the Danish National Research Centre for Working Environment

Lydisolasjon

Det kan være utfordrende å redusere distraksjonsnivået og skadevirkningene av støy og samtidig skape et fleksibelt, privat og engasjerende miljø. Våre dB-produkter kombinerer fordelene ved god lydisolering og overlegen lydabsorpsjon.

Les mer

Om Rockfon

Vi tilbyr våre kunder et komplett himlingssystem som kombinerer akustiske himlingsplater i steinull med profilsystemer og diverse tilbehør. Våre lydabsorberende himlings- og veggsystemer er en rask og enkel måte å skape vakre, komfortable rom på. De er enkle å montere og holdbare, og beskytter mot støy og spredning av brann samtidig som de utgjør et betydelig bidrag i arbeidet for en mer bærekraftig fremtid.

rockfon