En kunstopplevelse om DEG

Youseum er et interaktivt museum, hvor den besøkende er gjenstand for kunsten. De 25 fargerike temarommene og interaktive installasjoner bruker gjestene til å ta fantastiske selfies til deling på sine sosiale medier. I museets Money Room kan du f.eks. føle deg rik ved å svømme i bunker med penger fra "The International Bank of You" og i det vakkert dekorerte LGBTQ-bryllupskapellet kan du danse til alteret med din elskede.

Da Koen Derks og Joep Heusschen utviklet ideen til Youseum, ville de skape en sosial media-inspirert opplevelse som handlet om mer enn bare likes. ”Vi har skapt rom hvor folk kan ta bra bilder,” sier Heusschen, “men Youseum er mer enn et fint bilde, det forteller også en historie. Youseum handler om deg. Du spiller hovedrollen i ditt eget kunstverk, og det stimulerer deg til å tenke nøye og kreativt.” Heusschen forklarer ytterligere begrunnelsen bak ideen: "Vi utfordrer deg til å tenke kritisk over viktigheten av deg selv som det skinnende sentrum for din egen feed på dine sosiale medier."

Fargerik akustikk levert av Rockfon

Atmosfæren og identiteten i Youseums temarom og installasjoner avhenger sterkt av fargen på veggene og himlingene, og Rockfon ble involvert for å hjelpe med å virkeliggjøre visjonene deres. Sven Van Ool, UX Designer hos Rockfon, forklarer at Rockfons akustiske himlinger og veggprodukter i den nye Rockfon Color-all® fungerte som den perfekte løsningen. For å skape liv i rommene ble Rockfon® Universal ™ Baffles og Rockfon® Eclipse ™ -flåter installert i forskjellige farger slik som Storm, Coral, Sage og Eucalyptus. For eksempel ble "Rockfon Color-all i Azure brukt til de blå himlingene i Boat-rommet sammen med et matchende profilsystem i samme farge for å få det mest monolittiske utseendet mulig", sier Van Ool.

Innredning kombinert med god akustikk

Selv om fargeopplevelsen i Youseum har et estetisk formål, sikrer Rockfon-produktenes akustiske egenskaper også at de høye lydverdiene i rommene absorberes - for eksempel i det iøynefallende fargerike TikTok-rommet. ”Rockfon hjalp med til med å tilføye et dypere lag til opplevelsen for de besøkende innenfor de forskjellige rommene av Youseum. Oppfattelsen av fargen i disse rommene forsterkes av den akustiske oppfattelsen, ”sier Heusschen,” Men det opplever du kun, når du selv har vært der! ”

Youseum

Weesperzijde 150
1097 DS Amsterdam
Nederland

1/4

Youseum

Land:Amsterdam, Nederland
Himlingsmontør:Van Dijk Afbouw BV
Produkter:Rockfon Color-all®, Rockfon® Eclipse, Rockfon® Universal Baffle
Kanter:4F
Dimensjoner:600 x 600, 1160 x 1160, 1200 x 600

Relaterte casestudier