Med bølger i himlingen

Med en kino, fornøyelsespark og over 150 butikker, har PUERTO VENECIA på 206.000 m2 noe for alle. Kafeer og restauranter ligger langs en kanal som bukter seg gjennom anlegget og en kunstig innsjø ligger midt i hjertet av et utendørs aktivitetsområde.

"Lyddemping og kontroll over etterklang er helt essensielt"

Siden vann spilte en så sentral rolle utendørs, så designerne på hvordan de kunne overføre denne følelsen til arealet innendørs. Dette er grunnen til at arkitekt Eduardo Simarro i L-35 Arquitectos besluttet å rette blikket opp. Simarro forklarer: “På et område av denne størrelsen – 200 m langt og 24 m bredt – hvor flere tusen mennesker møtes, er det helt nødvendig å dempe akustikken og kontrollere gjenklangen. Derfor er det særlig viktig å arbeide med de horisontale flatene, siden nesten alle de vertikale flatene er glassvinduer.” Han designet kjøpesenteret med et bånd av hvite himlingsplater som går ned mot midten, en løsning som bringer tankene hen på hvordan vannet strømmer i innsjøen utenfor.

Ved første øyekast er det lett å tro at himlingen er laget av gips, men det er 3 500 m2 lydabsorberende Mono fra Rockfon. Himlingen er langt mer enn et kunstnerisk uttrykk, og bidrar til å kontrollere akustikken i det enorme kjøpesenteret. “Rockfon er et naturlig valg på grunn av de gode lydabsorberende egenskapene og det estetiske uttrykket. Det er svært enkelt å arbeide med produktene og steinullkjernen er et førsteklasses materiale”, sier Mariano Velilla, installatør hos Europlac 2002.

Puerto Venecia kjøpesenter

Travesía Jardines Reales nº7
50021 Zaragoza
Spania

Puerto Venecia kjøpesenter

Land:Spania
Arkitekt:Eduardo Simarro (L-35 Arquitectos)
Entreprenør:Oproler
Himlingsmontør:Europlac 2002, S.L.
Produkter:Rockfon Mono® Acoustic
Kanter:TE Elegant Render
Dimensjoner:1800 x 1200

Andre casestudier