På en av Stockholms beste beliggenheter ligger det restaurerte Astoria-huset fra 1870-tallet. 15. mars 2021 åpnet Brasserie Astoria dørene, en restaurant drevet av Frantzén Group med stjernerestauratøren Björn Frantzén i spissen.

Internasjonalt brasserie

Brasserie Astoria er en innbydende restaurant med et internasjonalt preg. Restauranten består av en bar, spisesal, chambre séparée og en vinbar mot gaten. Frantzén Group har i arbeidet med restauranten hentet mye inspirasjon fra tiden da Astoria kino åpnet. Blant annet har Joyn Studio restaurert den velkjente kalesjen langs Nybrogatan samt det som tidligere var kinoens foaje, som nå fungerer som inngangsparti for restaurantens gjester. Joyn Studio har restaurert den velkjente kalesjen langs Nybrogatan samt det som tidligere var kinoens foaje, som nå fungerer som inngangsparti for restaurantens gjester.

Lydmiljøet er viktig på restauranter

Når mange ulike grupper samles på samme sted for å spise godt og sosialisere er det viktig å kunne høre hverandre uten å bli forstyrret av støy. Det er også viktig at hele stemningen i rommet er behagelig slik at man ønsker å komme tilbake og bli værende så lenge man ønsker. I Brasseri Astorias nedre bar og andre rom bidrar Rockfon Mono Acoustic i luksuriøse, dempede farger til trivsel og velvære kombinert med lyddemping i verdensklasse.

Vi snakket med Ida Wanler i Joyn Studio som var ansvarlig for all interiørdesign i Brasserie Astoria, hun sier:

– Vi hadde stor kreativ frihet når det kom til interiørdesign da vi allerede hadde hatt mange prosjekter sammen, og vi har tidligere jobbet med Rockfon Mono Acoustic, så det var et enkelt valg. Den grønne og røde fargen i himlingen kommer fra detaljer i det originale interiøret og passer derfor svært godt også i det nye miljøet, da vi har valgt å beholde noen originale detaljer. Den indre delen av baren har ikke dagslys og vi ønsket å gi den et eget uttrykk hvor belysningen leker med lys og skygge i samspill med de fargede himlingene gjennom alle døgnets timer. Sammen med det biofile designet med levende, modne planter skapes den samme følelsen og varmen som i en vinterhage eller et orangeri.

Brasserie Astoria

Östermalmstorg 15
114 39 Stockholm
Sverige

1/5

Brasserie Astoria

Land:Sverige
Arkitekt:3XN
Entreprenør:Niklas Alterlund
Himlingsmontør:Allakustik Underbara Tak
Fotograf:Allakustik Underbara Tak
Produkter:Rockfon Mono® Acoustic

Relaterte casestudier