Rockfon himling draperer Citybanens stasjon Stockholm City i behagelig akustikk

Stockholm har en lang tradisjon med offentlig kunst og byens tunnelbanestasjoner er intet unntak. Mange pendlere navigerer rundt stasjonene ved hjelp av de permanente kunstverkene som fungerer som en guide.

Når Stockholm annonserte en åpen konkurranse for å skape kunstinstallasjoner til den nye pendeltogstasjonen var den lokale kunstneren Karin Lindh ivrig på å søke. "Jeg reiser med tunnelbanen og jeg er veldig glad i disse ulike stasjonene". For kunstneren minnet arkitekturskissene til den nye stasjonen om store katedraler.

Skarp design krever fleksibilitet

Med dette i tankene fant Lindh inspirasjon fra ulike katedraler; en av dem var Santa Maria della Vittoria i Roma, der hun kom over Berninis skulptur, Ecstasy of Saint Teresa. "Bernini arbeidet godt med dagslys, arkitektur og skulptur" sier Lindh. "Jeg ville leke med dagslys på en lignende måte, men kanskje litt skarpere og i mindre barokk stil".

Å skape den nye inngangen till pendelstasjonen var en utfordring. Lindhs kunstnerlige visjon krevde ett bøybart, plissert materiale som skulle draperes i taket på den 200 m2 store mesaninen.

Med tanke på utfordringene foreslo prosjektlederen at skulpturen skulle bygges på plassen. Etter å ha testet ulike materialer valgte teamet Rockfon® Mono® Acoustic for å kunne virkeliggjøre kunstnerens visjon. "Himlingsplatene er fleksible og kan bøyes og man kan dermed skape både spisse og myke kurver" sier Thomas Svensson fra TS Akustik.

Formende design med utmerket akustikk

Designens uttrykksfullhet og sømløshet gikk ikke på kompromiss med den utmerkede akustikken som Rockfon Mono Acoustic tilbyr. Dette var en viktig overveielse i stasjonens utforming, med tanke på at 125 000 mennesker passerer der hver eneste dag.

Citybanens stasjon Stockholm City

Central plan 15
111 20 Stockholm
Sverige

SE, Stockholm Station, Leisure, Metro station, Rockfon Mono Acoustic, TE

Fleksibel akustisk himling skaper futuristisk kunst på metrostasjon

Kunst og funksjonalitet går hånd i hånd på svensk metrostasjon. Se hvordan fleksible himlingsplater med akustikkpuss skaper imponerende resultater.

Citybanens stasjon Stockholm City

Land:Sverige
Produkter:Rockfon Mono® Acoustic
Kanter:TE Elegant Render

Relaterte casestudier