I den nybygde eneboligen med hvite akustiske himlinger er akustikken blitt akkurat som ønsket

I det nybygde hjemmet fra 2019 er det tenkt på mange, både små og store detaljer. Med barn og hund i husstanden var god akustikk et mål helt fra starten av. Løsningen ble akustiske himlinger fra Rockfon, hvor den gode lyden og rolige atmosfæren alltid blir bemerket av husets gjester.

I en mindre by, like utenfor Aarhus, bor Louise og hennes mann Alex med deres lille sønn og hund. De flyttet inn i det nybygde huset, som Louise for øvrig selv har tegnet og innredet, i september 2019. Louise har tegnet huset med ønske om å skape de perfekte rammene for familien, med flotte, åpne rom, hvor det er høyt til taket og store vinduspartier for å kunne utnytte dagslyset.

Underveis i prosessen besøkte familien flere visningsboliger hos forskjellige boligbyggefirmaer for å finne inspirasjon til de materialene som skulle benyttes og som skulle skape rammene for deres fremtidige hjem. Bildene taler da også deres tydelige spåk – de er kresne når det kommer til materialvalg i hele huset. Blant annet var himlingenes estetikk og akustiske effekt viktige parameter som skulle tas stilling til, da det skulle velges produkter. ”Jeg synes at man fort blir tung i hodet og stresset av dårlig akustikk, og vi var aldri i tvil om, at vi skulle ha Rockfon akustiske himlinger.” Louise, Privat kunde, Aarhus

De var klar over at de store vinduspartiene og himlingshøyden ville medvirke til ekko og unødvendig støy. Derfor skulle det finnes en løsning til forbedring av akustikken for å få et behagelig inneklima. Da de opplevede Rockfon produkter i en visningsbolig, var de ikke i tvil om at de hadde funnet et produkt som kunne gi noe unikt.

1/1
Jeg synes at man fort blir tung i hodet og stresset av dårlig akustikk, og vi var aldri i tvil om, at vi skulle ha Rockfon akustiske himlinger

Louise Genster

Privat kunde, Aarhus

Kravet var hvite himlinger og mer dagslys

Et annet viktig parameter var ønsket om å utnytte dagslyset. ”Vi har valgt å få store vindespartier og høyt til taket, ettersom vi ønsket oss et lyst hjem med masse dagslys. Derfor måtte vi selvfølgelig også ha hvite himlinger for å utnytte dagslyset”, sier Louise.

Valget falt på Rockfon Blanka®, som var det naturlige valget med den ekstra hvite, matte overflaten. Rockfon Blankas høye lysrefleksjon utnytter dagslyset, og trekker lyset langt inn i alle rom.

Gjester bemerker den gode lyden

Når Louise og Alex i dag får gjester, så er akustikken noe av det første som blir lagt merke til når de kommer inn i huset og når de samles rundt spisebordet – også her er akustikken behagelig og samtalen går enkelt uten problemer med å høre hverandre. ”Gjestene våre kommenterer at det er et spesielt behagelig lydnivå her, og at det er behagelig å være her”, sier Louise.

Det nye, flotte hjemmet er en fin ramme for familien og gir en god akustikk for både hunder, barn og voksne.

Privat hjem, Aarhus

Land:Danmark
Produkter:Rockfon Blanka®
Kanter:G
Dimensjoner:1200 x 600

Relaterte casestudier