Å bygge skoler for fremtiden

Rockfon har med suksess arbeidet sammen med Global Contract Interiors, Kier Construction og Atrchitects Seymour Harris for å etablere et fullt kompatibelt utvalg av akustiske løsninger som imøtekommer kravene til produktspesifikasjoner på det nye Phoenix Academy i Telford; som er bygget som en del av programmet ”Å bygge skoler for fremtiden”. 

Ca. 2.000 m2 Rockfon produkter: Rockfon Scholar og Rockfon Samson veggabsorbenter, Rockfon Contour nedhengte bafler; og Rockfon Alaska (utfaset og erstattet av Rockfon Tropic) nedhengte flåter ble installert over hele skolen for å forbedre den akustiske lydabsorpsjonen – især i områder hvor skolens design innebar at tradisjonelle nedhengte himlinger ikke kunne installeres. 

Chris Thompson, direktør for Global Contract Interiors forklarte hvorfor Rockfon akustikkhimlinger og veggabsorbenter ble valgt til det nye akademiet, ”skolebygningens moderne, innovative design ga flere utfordringer. Rockfon produserer en rekke produkter som har bidratt til å løse disse vanskelighetene og imøtekomme spesifikasjonene for hver av de forskjellige områdene, herunder akustiske krav og installasjonsrestriksjoner. Rockfons produkter skaper også det ferdige utseendet som arkitekten ønsket, og det bidrar til prosjektets suksess."

Å oppnå optimal akustikk

En av vanskelighetene man stod overfor, var å oppnå den beste mulige akustikken i klasserommene uten myke gulvbelegg og med begrenset ledig veggplass på grunn av vinduer, dører, interaktive whiteboards osv. For å løse disse utfordringene og imøtekomme de akustiske kravene ble det installert en kombinasjon av Rockfon Scholar veggabsorbenter og Rockfon Contour fritt nedhengte bafler.

I klasserommene  med bevegelige vegger ble baflene installert rundt de tekniske installasjonene som er installert i himlingen, slik som sprinkelanlegg og lys.

Innovative og allsidige

Det innovative designet som Rockfon Contour bafler har, gjør de enkle å installere i rom med begrenset plass. Disse rammeløse baflene som er fremstilt av steinull, gjør de ideelle til forbedring av akustikken i termiske områder, eller hvor hyppig og uhindret adgang til tekniske installasjoner er nødvendig. Deres allsidighet kom til god nytte i områder med dobbelt høyde, som finnes mellom klasserommene på bakkenivå og andre etasje – her ble mer enn 300 bafler installert i en vinkel for å følge stigningen av det skrånende rommet i en høyde på 6-9 meter. Rockfon Contour med sin glatte, matte, hvite finish skaper en fremragende lysrefleksjon. Av denne årsaken ble produktet matchet med de nedhengte lys- og strålevarmepanelene, som også ble installert.

Administrerende direktør på Phoenix Academy, Jim Fogarty, var imponert over hvor godt Rockfons  bafler passer til innredningen i den nye bygningen, og samtidig imøtekommer de akustiske krav.

Phoenix Academy

The Curve
Shepherd's Bush
London W12 0RH
Storbritannia

Phoenix Academy

Land:Storbritannia
Arkitekt:Architects Seymour Harris
Entreprenør:Kier Construction
Himlingsmontør:Global Contract Interiors
Produkter:Rockfon Contour®, Rockfon® Samson veggabsorbent
Kanter:Ac
Dimensjoner:600 x 600, 1200 x 300, 1800 x 600

Andre casestudier i segmentet Utdanning