Nye MUNCH åpnet 22.oktober 2021 i Bjørvika i Oslo. Her skaper den enestående arven etter Edvard Munch sterke kunstopplevelser for et bredt og mangfoldig publikum og trekker linjer mellom fortid, samtid og framtid. En viktig del av kulturopplevelsen er behagelig akustikk som gir deg ro til å nyte kunsten. Dette har Munchmuseet tatt på alvor.

Det nye hjemmet for Edvard Munchs kunst har åpnet. Den verdenskjente kunstneren Edvard Munch testamenterte alt av malerier, skisser, fotografier og skulpturer som han selv eide til Oslo kommune. I 2008 bestemte byrådet i Oslo at det skulle bygges et nytt museum for Munchs kunst i Bjørvika. De utlyste en arkitekturkonkurranse, og i 2009 ble Juan Herreros' forslag Lambda utpekt som vinner.

Byggingen av museet startet i 2015, og den 22.oktober 2021 åpnet museet – nå kjent som MUNCH – endelig dørene for publikum.

MUNCH – et nytt signalbygg i Oslo

60 meter høyt, kledd i resirkulerte aluminiumsplater og med en karakteristisk knekk i toppen, er bygget godt synlig i bybildet og gjenkjennelig fra alle kanter. Bygget ivaretar de strenge kravene knyttet til visning, oppbevaring og konservering av kunsten samtidig som det har en dynamisk og transparent del med en åpen fasade med utsyn over byen, der besøkende kan bevege seg mellom utstillingsrommene.

MUNCH er et av verdens største museer som er tilegnet én kunstner. Bygget er tegnet av det spanske arkitektkontoret Estudio Herreros med LPO arkitekter som lokal samarbeidspartner.

Museet har en sentral plassering i byen, ligger i tilknytning til Oslos største kollektivknutepunkt og i gangavstand til mange sentrale funksjoner. Det er tilrettelagt med et stort antall sykkeloppstillingsplasser i området. MUNCH er prosjektert etter FutureBuilt-kriteriet om minst 50 prosent reduksjon av klimagassutslipp sammenlignet med dagens standard.

Munch Museum

Edvard Munchs Plass 1
0194 Oslo
Norge

De rene og glatte overflatene til Rockfon Mono Acoustic gjør at vegger og tak ikke tar oppmerksomheten fra kunsten.

Steinar Nygård

Distriktssjef, Rockfon

Munch Museum

Land:Oslo, Norge
Arkitekt:Estudio Herreros / LPO Arkitekter
Himlingsmontør:Isoteks / Oslo Bygginnredning
Fotograf:Erik Burås
Produkter:Rockfon Color-all®, Rockfon Mono® Acoustic
Kanter:B, TE Elegant Render
Dimensjoner:600 x 600

Relaterte casestudier