Vi vet at støy har en negativ innvirkning på salget i butikker og kjøpesenter. Akustikk er viktig i butikk, og forhandleren av Lexus i Bodø er et godt eksempel på det. I stedet for å ha slitne ansatte og misfornøyde kunder, er Lexus i Bodø et sted med behagelig og innbydende atmosfære. Rockfon har levert løsninger som kombinerer god akustikk med stilrent design.

Under utformingen av den nye Lexusforhandleren i Bodø var akustikken tenkt inn fra start. Byggherre Nordvik Eiendom var klar over at akustikken ville bli en utfordring i det nye bygget ettersom lokalet ville bestå av harde flisgulv, glassvegger og god høyde under taket.

Fra tidligere hadde byggherre god erfaring med Rockfons akustiske løsninger fra Lexusbutikken i Tromsø som ble levert for noen år siden. De akustiske løsningene til Lexus i Bodø ble montert av montasjefirmaet Lettbyggteknikk AS.

Stilrent design med Rockfon Mono Acoustic

Med glatte overflater og store, åpne lokaler er det fort gjort at lyden slår tilbake og skaper støy. Det var derfor et ønske om å kontrollere lydklangen i den nye Lexus-butikken i Bodø, ettersom dårlig akustikk er en vanlig utfordring hos bilforhandlere.

- Vi har besøkt flere bilforhandlere med dårlig akustikk hvor ansatte synes det er ubehagelig å jobbe fordi de får vondt i hodet og blir slitne. Det var derfor ingen tvil om at vi ønsket å skape et godt inneklima i den nye butikken i Bodø. Lexus skal ønske kundene velkommen inn, og det skal være et sted hvor det er behagelig å være på jobb for våre ansatte. Å gå inn hos en bilforhandler med gode akustikkløsninger, versus uten, er som to forskjellige verdener, forteller Morten Teksnes, Brand Manager i Lexus Bodø.

Lexus

Stormyrveien 27
8041 Bodø
Norway

Det var viktig for Lexus at designet på akustikkløsningene skulle passe inn i resten av butikken med blanke fliser og rene vegger. Rockfon Mono Acoustic ble derfor valgt til himlingene i butikken. Rockfon Mono Acoustic er en sømløs pusset akustikkhimling som integrerer alle tekniske installasjoner bak en ubrutt, glatt og monolittisk overflate.

- Med Rockfon Mono Acoustic får du en sømløs overflate i taket som absorberer lyden i rommet. Det gir lav etterklangstid som gjør at mange kan oppholde seg i lokalet uten at det blir et ubehagelig støynivå i butikken. Himlingsystemet er et ekstremt fleksibelt materiale. Mono kan formes og bøyes slik at man kan skape akkurat det signaturuttrykket man ønsker å oppnå uten synlige skjøter. For å få frem logoen til Lexus i himlingen er Rockfon Mono Acoustic lagt i to lag. Det viser fleksibiliteten til produktet. Det er kun fantasien som setter begrensningen for hvordan du kan utforme himlingen, forteller Paul-Erik Markussen, distriktssjef i Rockfon.

Viktigheten av god akustikk i butikk

Vi vet at støy har en negativ innvirkning på salget i butikker og kjøpesenter, og kan redusere omsetningen med hele 28 % (https://www.rockfon.no/bruksomrader/detaljhandel/). Motsatt vil forbedret akustikk bidra til å øke salget i butikken.

- Støy kan være en faktor som gjør at du går tidligere ut av butikken. Hvis kunden opplever et behagelig inneklima, vil man i høyere grad ta seg bedre tid og ikke forstyrres av ubehagelig lyd. Med våre lyddempende himlinger kan du skape behagelige, innbydende butikklokaler der folk føler seg avslappet og ønsker å bli værende litt lenger, sier Paul-Erik, og tilføyer:

- Å kjøpe bil er en viktig avgjørelse, og da er det essensielt at kundene opplever butikken som komfortabel. Det er lettere for selgerne å formidle sine salgsargumenter, hvis kunden hører det selgeren sier og ikke blir forstyrret av støy. Selv om det er flere kunder i lokalet, vil den kontrollerte akustikken bidra til å ha fokus på det du holder på med.

I Lexusbutikken er det ansatte som sitter og jobber midt i lokalet gjennom en hel arbeidsdag, i tillegg til jevnlige arrangementer hvor flere gjester samles. Tilbakemeldingene fra kunder og ansatte har vært utelukkende positive.

- De akustiske løsningene fra Rockfon gjør noe med hele opplevelsen av butikken vår. Vi vil ha de mest fornøyde kundene og da er det viktig at alt som hører med av innredning og akustikk gir en god følelse og stemning i lokalet. Vi kan ha mange kunder på besøk i butikken, i tillegg til bakgrunnsmusikk, uten av det føles bråkete. Etter åpningen av Lexus i Bodø har vi fått veldig mange gode tilbakemeldinger fra både ansatte og kunder som synes vi har en god og behagelig atmosfære, avslutter Teksnes.

Lexus skal ønske kundene velkommen inn, og det skal være et sted hvor det er behagelig å være på jobb for våre ansatte. Å gå inn hos en bilforhandler med gode akustikkløsninger, versus uten, er som to forskjellige verdener.

Morten Teksnes

Lexus Bodø, Brand Manager

Lexus

Land:Bodø, Norge
Himlingsmontør:Lettbyggteknikk
Produkter:Rockfon Mono® Acoustic
Kanter:TE Elegant Render

Relaterte casestudier