Nicola Jacques, ledende arkitekt hos Fraser Brown MacKenna Architects, som har designet det nye bygget uttalte følgende om arkitektfirmaets valg av himlinger:

”Rockfon himlinger ble beskrevet da de med sitt brede produktsortiment var i stand til å imøtekomme de forskjellige akustiske kravene samt krav til brannmotstandsevne som krevedes i de forskjellige områdene i bygningen. Rockfons smale E-kanter, ikke-standard platestørrelser og nedhengte bafler ga mulighet for et bredt utvalg av estetiske muligheter i overensstemmelse med det overordnende arkitektdesignet i området. 

Det var avtalt at de profilerte linjene i det korrugerte stålplatetaket i området med dobbel takhøyde (HUB) skulle være eksponert for å vise noen elementer i konstruksjonen som passer sammen med bygningens egenart, og samtidig bidra til å holde byggekostnadene nede. 

Ekstra akustisk absorpsjon var derfor nødvendig i dette området – og 300 vertikalt nedhengte, sorte Rockfon Fibral Multiflex bafler ble spesifisert for å skape en akustisk løsning og et designelement.  

Det ble benyttet Sonar E plater som standard i klasselokalene, hvor akustiske kalkulasjoner indikerte at de ville gi en etterklangstid på 0,38 sekunder. BB93 krever en etterklangstid på mindre enn 0,8 sekunder i standardlokaler samt undervisningslokaler, mens DDAs og BB93s retningslinjer spesifiserer 0,4 sekunder for barn med nedsatt hørsel. Alle standard klasserom på Futures skulle derfor være egnet til barn med hørselshemming. 

PAN Interiors var den entreprenøren og spesialisten som ble utpekt til å vareta installasjonen av himlingene. Paul Aubrey, direktør for forretningsutvikling, sa: ”Etter tidligere å ha arbeidet tett sammen med Rockfon i flere utdanningsprosjekter, visste vi at med deres brede produktportefølje og utvalg av produktløsninger, kunne vi sikre et førsteklasses resultat for vår kunde ut fra et krevende opplegg. 

Futures Community College

Southchurch Blvd
Southend-on-Sea
SS2 4UY
Storbritannia

1/4

Futures Community College

Land:Storbritannia
Arkitekt:Fraser Brown MacKenna Architects
Himlingsmontør:PAN Interiors
Dimensjoner:1200 x 450

Andre casestudier i segmentet Utdanning