Det belgiske selskapetOrac Decor, har produsert dekorative overflater som gulvlister og dekorlister i over femti år.

Til sitt første opplevelsesbaserte showroom valgte de Barcelona i Spania og satset på en engasjerende, opplevelsesbasert tilnærming. Interiørdesignfirmaet The Room Studioledet av Meritxell Ribé og Josep Puigdomènech - har prioritert scenografisk kunst i en kundereise som kontinuerlig forbløffer og begeistrer. Det opplevelsesrike utstillingslokalet viser det kreative potensialet i produktene deres og i de 22 selskapene de har samarbeidet med, deriblant Rockfon.

Rockfon Mono Acoustic, Rockfon Canva veggabsorbenter, Rockfon Blanka og Rockfon Eclipse Customised kompletterer Orac Decor-produktene i hele rommet, samtidig som de løser støyproblemer. "Det er enkelt å gjennomføre kreative ideer når du finner selskaper som har samme DNA", sier Victor Valentin Gaig, daglig leder i Orac Decor Spania.

Akustikken i et opplevelsesrikt showroom

Orac Experience Centre er delt inn i ulike tematiske soner som alle er svært multisensoriske, inkludert utstillingsområdet "Cave", "Exhibition Room", "Immersive Room", "Club"-loungen med tilhørende matlagingsshow- område og et flerbruksrom for undervisning. En utvendig gårdsplass fungerer som en liten oase, og i andre etasje ligger kontorene til Orac Decor.

Spesielt karakteristisk for det nye showroomet er "Cave" - et monokromatisk rom med nudefarget interiør rett ved inngangen. Her møtte installatørene Conover Plus først utfordringen med å tilpasse himlingen til buede områder med Orac Decor-vegglister. Til dette formålet ble den monolittiske himlingsløsningen Rockfon Mono Acoustic installert i en spesialtilpasset farge, buet og formet for rommet. Rockfon Mono Acoustic ble også installert i Immersive Room og Orac Decor-kontorene.

En 3 meter lang Rockfon Eclipse Customised akustisk flåte og Rockfon Mono Acoustic ble installert på tvers av utstillingslokalet for å kontrollere etterklangen som genereres av lyden fra presentasjonene og den store trafikken under arrangementene, spesielt siden lokalet er utstyrt med toppmoderne teknologi. Akustisk komfort betyr at kundene kan fordype seg i de høyoppløselige projeksjonene og de egyptiske hieroglyfene som omslutter hele rommet.

To Rockfon Canva-paneler ble installert i Club-loungen. Denne tilnærmingen tar ikke bare for seg de praktiske utfordringene ved designet, men understreker også viktigheten av god akustikk for å skape komfortable miljøer.

Showroomdesign som overgår forventningene

Det har gått fire måneder siden Orac Experience Centre åpnet, og det har allerede overgått de første estimatene for antall besøkende. "Følelsen av at vi har oppnådd noe unikt, og at det er første gang det har blitt gjort, er en kilde til stolthet", sier Conover Plus.

"Akustikk er altomfattende innen interiørdesign. Det er velværet som oppstår når en person oppholder seg i et rom uten støy utenfra. Det er integrert i akustikken, men for å integrere den må du være til stede. Det er noe du må oppleve, noe du må være vitne til", sier Josep Puigdomènech, interiørdesigner og prosjektleder i The Room Studio. "Akustikken i utstillingslokalet er spektakulær. Det er spesielt merkbart når du går ut og legger merke til den rolige akustikken du nøt da du var inne".

Det er enkelt å gjennomføre kreative ideer når du finner selskaper som har samme DNA.

Victor Valentin Gaig

GENERAL MANAGER, ORAC DECOR SPANIA
Land:Barcelona, Spania
Arkitekt:The Room Studio
Interior designer:The Room Studio
Entreprenør:Conover Plus
Himlingsmontør:Conover Plus
Fotograf:Miguel de Guzmán
Produkter:Rockfon Eclipse® Customised, Rockfon® Mono Acoustic
Kanter:TE Elegant Render

Relaterte casestudier