Installasjonene ble utført av Linear Projects Ltd i Glasgow, godkjent installatør av Rockfon systemhimlinger, og daglig leder Stephen Holmes forteller: "Hvert område på skolen hadde forskjellige krav, inkludert akustikk, estetikk og slagfasthet. Ved hjelp av Rockfons store produktportefølje kunne vi tilfredsstille disse ulike kravene ved hjelp av én leverandør, slik at vi sparte både tid og penger."

Både elevene og lærerne på Elgin Academy i Moray har nå et helt moderne læringsmiljø i en helt ny skolebygning. Skolebygningen er designet for å tilby fleksible rom som kan brukes til ulike typer undervisning, samt moderne gymsaler og vrimleområder, som både skolen og lokalsamfunnet kan bruke. Bygningsrådet i Moray krevde at kravene i Building Bulletin 93 skulle overholdes i hele skolen, og for å nå disse kravene har vi installert Rockfon himlinger og veggabsorbenter i alle rom. 

Installasjonene ble utført av Linear Projects Ltd i Glasgow, som er godkjent installatør av Rockfon systemhimlinger, og daglig leder Stephen Holmes forteller: "Hvert område på skolen hadde forskjellige krav, inkludert akustikk, estetikk og slagfasthet. Ved hjelp av Rockfons store produktportefølje kunne vi tilfredsstille disse ulike kravene ved hjelp av én leverandør, slik at vi sparte både tid og penger."

I klasserommene og i vrimleområdene ble Rockfon Alaska og Koral himlingsplater benyttet for å gi en tiltalende, jevn hvit overflate med høy funksjonalitet. ROKCFON Koral kombinerer en overflate med lett tekstur med førsteklasses akustikk, brannsikkerhet og fuktmotstand, og det store utvalget av størrelser og formater i Alaska-serien er perfekt til nesten alle bruksområder.

Musikk- og dramarommene hadde behov for en løsning som isolerte lyden godt og kontrollerte uønsket støy, Rockfon Alaska dB40 himlingsplater ble derfor installert i disse rommene. Denne løsningen gir svært god lydisolering samt høy lydabsorpsjon, med en jevn hvit overflate.

Hallen og kantinen er store, fleksible rom som også brukes av lokalsamfunnet. Den høye himlingen og de harde, reflekterende overflatene gir akustiske utfordringer i dette travle området. En tradisjonell systemhimling med nedhengte plater var ikke en god løsning, derfor ble Rockfon Scholar veggabsorbenter montert direkte på veggene. Scholar er forsterket med et skjult nett mellom den estetisk tiltalende overflaten og kjernen av steinull, og gir middels slagfasthet og god lydabsorpsjon. Løsningen er godt egnet for å brukes høyt oppe på veggen i klasserom og i andre lokaler med stor ferdsel med middels risiko for tilfeldige støt.

I den nye gymsalen er derimot risikoen for støt betydelig høyere, derfor ble Rockfon Samson veggabsorbenter benyttet. Den sterke vevde overflaten sikrer førsteklasses slagfasthet og høy lydabsorpsjon, egnet for bruk i gymsaler og idrettsanlegg.

Elgin Academy

Morriston Road
Bishopmill
Elgin, IV30 4ND
Storbritannia

Elgin Academy

Land:Storbritannia
Himlingsmontør:Linear Projects Ltd
Produkter:Rockfon® Samson veggabsorbent
Kanter:A
Dimensjoner:600 x 600, 2400 x 600

Andre casestudier i segmentet Utdanning