Farger og framtidstro preger Ebbepark i Linköping

Midt i Linköping i Sverige er en helt ny og unik plass i ferd med å ta form - Ebbepark. Området som innebærer en helt ny type indre bymiljø med fokus på bærekraft, trivsel og innovative løsninger, består av fire blokker med blant annet næringslokaler, caféer, boliger og treningslokaler. 8. september 2021 ble delen som heter Spektrum innviet, som med sine 6 etasjer som består av kontorer, lounge og coworking utgjør et knutepunkt for områdets næringsliv. Rockfon har levert geniale og fleksible akustiske løsninger som i harmoni med de arkitektoniske ambisjonene har resultert i lyse rom hvor fargene skaper en god atmosfære.

Akustiske flåter gir arkitektonisk frihet

Linköping er en by som myldrer av liv, noe som befestes av Ebbepark der nåtid og fremtid stråler sammen og tilbyr både bedrifter og privatpersoner muligheter for å utvikle seg og jobbe i et dynamisk miljø. Det nylig innviet Spektrum er skapt for å stimulere til interaksjon og derfor har det vært viktig å kunne heve innemiljøet gjennom innovative valg og løsninger. Rockfon har blant annet levert Rockfon System Eclipse Colour som er rammeløse akustiske flåter i flere geometriske former og farger. Hanna Ransjö på Winell & Jern Arkitekter som er ansvarlig for prosjektet forteller om fordelene:

– Det har fungert veldig bra å jobbe med akustiske flåter og det har gitt oss stor frihet når vi har designet lokalene. En av de største fordelene har vært at vi har kunnet velge fritt mellom ulike NCS-farger, noe som har gjort det enkelt å kombinere himlingsløsningen med andre materialer og farger.

Valget av farger har ikke vært tilfeldig, men er en naturlig følge av visjonen for området:

– Vi har underveis i prosessen hatt ulike stikkord for de ulike delene, både for å skape miljøer som tjener sin hensikt og også for å gjøre det lettere for de som er her å orientere seg. For eksempel Care Nature, hvor vi har valgt grønne himlinger fra Rockfon og steder for Inspire, Combine og Make hvor vi har jobbet mer med kontraster.

Mange muligheter og få begrensninger

Kim Eklöf som er prosjektkonsulent hos Rockfon i Sverige legger vekt på at kunden skal få det de ønsker og kunne være tro mot sin visjon, noe som betyr både tilgjengelighet og fleksibilitet:

- Vi har stort fokus på å møte kundens behov og være lydhøre for deres ønsker. Vi har vært veldig fokusert på farger i Ebbepark, som er et sted hvor kreativiteten skal flyte og vi har levert akustikkplater i 9 forskjellige NCS-farger. I tillegg kan vi produsere helt spesifikke nyanser og farger om ønskelig. Dersom kunden ikke har en klar visjon om akkurat hva de ønsker på farge- og formfronten, kan du få råd fra Rockfon.

– Du kan få råd direkte fra våre salgskonsulenter eller fra kundeservice. Vår tekniske sjef, som er svært nær markedet, står også gjerne til tjeneste, avslutter Kim Eklöf

Ebbepark, Spektrum

Fridtunagatan 24
582 12, Linköping
Sverige

Vi har stort fokus på å møte kundens behov og være lydhøre for deres ønsker

Kim Eklöf

Prosjektkonsulent Rockfon Sverige

Ebbepark, Spektrum

Land:Linköping, Sverige
Arkitekt:Winell & Jern Arkitekter, Hanna Ransjö
Himlingsmontør:LEAB AB
Fotograf:Ola Österling
Produkter:Rockfon Blanka®, Rockfon® Eclipse, Rockfon® Eclipse Colour
Kanter:A, E15
Dimensjoner:600 x 600, 1200 x 1200, 1800 x 1200

Relaterte casestudier