En bygning skapt for samarbeid

DaCapo College ønsker å oppfordre til uformelle møter mellom studenter og lærere og derfor er arkitekturen kjennetegnet ved åpenhet og gjennomsiktighet med bruk av glassfasader og med en stor romslig planløsning som er åpen for alle. Interiørarkitektens intensjon var å designe rom som inviterte til å møtes, til å samarbeide og til å interagere og samtidig var behagelige å oppholde seg i. Materialene ble derfor valgt med fokus på bærekraftighet og godt inneklima.

Kontroll på lyden er avgjørende for læring

Interiørarkitekten Peter Littman var meget oppmerksom på at det ikke bare er de fysiske omgivelsene som skaper en god bygning å oppholde seg i. Lydnivået og det riktige akustikknivået er avgjørende faktorer i en bygning til undervisningsbruk, og hvor man både skal lære og arbeide.

“Som interiørarkitekt er trivsel og inneklima også mitt ansvar. Dårlig akustikk i et klasserom ødelegger konsentrasjonsevnen; det forstyrrer undervisningen og hele læringsprosessen, og det gjelder både for elever og lærere.”

Derfor valgte han å samarbeide tett med både arkitekten og den akustiske konsulenten for å være sikker på at det var den beste akustikken i alle rom og områder. Det betød forskjellige fremgangsmåter og løsninger til de enkelte rom.

DaCapo College

Havikstraat 5,
6135 ED,
Nederland

Vi ønsker å skape et miljø hvor det føles bra å oppholde seg for studerende, lærere og ansatte. Hvor bruken av naturlige og rene materialer gir bygningen følelsen av frisk luft. Det skaper en forbindelse mellom hodet og hjertet.

Peter Littman

Interior Architect, Interne Zaken

En god akustikkløsning til oppliming

Et av områdene som krevde en spesialløsning, var auditoriet. Det er et smalt rom med en stor takhøyde og med vegger som består av glass og betong. Det er installert Rockfon Contour® bafler for å regulere akustikken, men det var ikke helt nok for at få den perfekte etterklangen og dempe lyden. Arkitekten valgte derfor å ta veggene i bruk for å regulere lyden uten å gå på kompromiss med innredningen. Løsningen ble Rockfon Blanka® Activity med en B-kant, som er ideell til oppliming. B-kanten gjør det mulig å lime opp akustikkplatene helt inntil hverandre på veggen og derved få de akustiske verdiene som ønsket.

“Kombinasjonen av både teknisk og estetisk fleksibilitet sammen med den beste yteevne gjør B-kantløsningen til oppliming til et unikt produkt, som passer perfekt til disse lokalene”, konkluderer Peter Litman.

DaCapo College

Land:Sittard, Nederland
Arkitekt:Povse en Timmermans Architecten en Ingeneurs
Himlingsmontør:Gepla
Fotograf:Michael van Oosten
Produkter:Rockfon Blanka® Activity, Rockfon Contour®
Rockfon Systems:Rockfon® System B Adhesive™
Kanter:Ac, B
Dimensjoner:1200 x 600

Relaterte casestudier