Ved Københavns hovedbanegård ligger den gamle, vakre bygningen som tidligere var postkontor og som nå har blitt ombygget til Hotel Villa, et moderne luksushotell. Et hotell, som på en elegant måte forener den gamle historien i bygningen med moderne design passende til et hotell i luksusklassen.

Når man går over broen ved Tietgensgade og Bernstorffsgade ser man fasaden på det gamle, vakre postkontoret, og når man går gjennom dørene forstår man den fantastiske transformation som har skjedd. Å skape et luksushotell på 25.000 m2 med 390 rom med rammene fra et gammelt og nedslitt postkontor. Transformasjonen består blant annet av hevede gårdsrom, grønne hager og et svømmebasseng på taket.

Himlingene er en del av interiøret

Hotel Villa er ikke et klassisk luksushotell i gjengs forstand. Derimot er det et tydelig uttrykk av nordisk design med eksklusive møbler og et fargevalg i dempede, eksklusive nyanser. Det gjelder alt fra de brede gangarealene, de velinnredede rommene til det elegante konferanseområdet og de hyggelige restaurantene. Overalt er himlingen tatt med i designet og interiøret – himlingen er brukt som en aktiv, kreativ flate for å skape et komplett miljø og interiør.

Konferanserom med akustikkplater gir et eksklusivt interiør

Når man oppholder seg i konferanseområdet er det helt tydelig at det er arbeidet aktivt med himlingene som en del av interiøret. Både som lyddempende materialer og som designelement. De stilige feltene med Rockfon Blanka® akustikkplater i standardstørrelse og samspillet med de diagonale listene, gir en følelse av luksus og eksklusivitet, samtidig med at det er en behagelig dempet lyd i både møtelokalene og gangområdene.

Fargede himlinger gir ro

I gangarealer har man valgt å arbeide med de grå nyansene på vegger, på gulv og i himlingen. På den måten kompletterer alle overflatene hverandre og skaper en sammenheng. De grå himlingsplatene er fra Rockfon Color-all® sortimentet, hvor akustikk og farger går hånd i hånd. ”Vi synes det er spennende at arkitektene har valgt en farget løsning”, sier Specification Manager Finn Jørgensen og fortsetter ”det er alltid gøy å oppleve hvordan farger spiller sammen, og at våre løsninger skaper verdi både visuelt og lydmessig”.

Hotel Villa Copenhagen

Tietgensgade 35-39
1704 København
Danmark

Det er alltid gøy å oppleve hvordan farger spiller sammen, og at våre løsninger skaper verdi både visuelt og lydmessig.

Finn Jørgensen

Specification Manager, Rockfon
Produkter på bildet: Rockfon Blanka®, X, 600 x 600
Produkter på bildet:
Produkter på bildet: Rockfon Blanka®, 600 x 600
Produkter på bildet:
Produkter på bildet: Rockfon Blanka®, X, 600 x 600
Produkter på bildet:
Produkter på bildet: Rockfon Blanka®, X, 600 x 600
Produkter på bildet:
Produkter på bildet: Rockfon Blanka®, X, 600 x 600
Produkter på bildet:
Produkter på bildet:
Produkter på bildet:

Hotel Villa Copenhagen

Land:Copenhagen, Danmark
Produkter:Rockfon Blanka®
Kanter:X
Dimensjoner:600 x 600, 2400 x 600

Relaterte prosjekter