Akustikkhimling gir poeng til DGNB-sertifisering

Gladsaxe Company House er et metallfarget kontorbygg, som blant annet huser hovedkontoret til NCC. Det er den første kontorbygningen i Danmark med en DGNB-platina sertifisering. Her spiller bl.a. materialvalget og herunder akustikkhimlingene en betydning i forhold til sertifiseringen og ikke minst inneklimaet.
Det er fremtidens arbeidsplass man trer inn i når man besøker Gladsaxe Company House. Helt fra inngangspartiet med resirkulert tre fra tribunene på Lyngby Stadion og med den vertikale planteveggen – er den grønne dagsorden satt. Kontorbygget er som det første i Danmark tildelt DGNB-Platina sertifisering grunnet tilgnærmingen til bærekraft samt for å vise hvordan fremtidens arbeidsplass kan se ut.

Tilnærmingen til bærekraft som oppfyller de miljømessige og økonomiske kravene, samt den sosiale funksjonaliteten til rommene viser hvorfor denne kontorbygningen er den første som blir belønnet i Danmark. Det er et perfekt tilfelle å vise hvordan et arbeidsområde som tenker på miljøet, menneskene og materialene, vil se ut i fremtiden.

Bærekraftige materialer for fremtiden

Bærekraftige materialer er et sentralt tema i bygget, hvor byggematerialer kan demonteres og resirkuleres etter riving, og 90% av treet som brukes er FSC-sertifisert, og de resterende 10% er regenerert tømmer og resirkulert fra andre byggeplasser.

Med valget av Rockfon akustiske himlinger dekker den bærekraftige agendaen også himlingene. Rockfon Tropic har et høyt nivå resirkulert innhold fra steinull. I tillegg stammer innholdet fra avfall fra andre næringer, hvilket bidrar til å upcycle avfall.

”Våre akustikkplater er laget av steinull, som er utvunnet av bl.a. basaltstein, og som naturlig forekommer i naturen. Ikke bare gir det deg mer bærekraftige materialer, steinull har også en unik akustisk egenskap. ” Forklarer Rockfon Specification Manager, Finn Jørgensen

Hva med et godt inneklima på kontoret?

90% av selskapets kostnader er knyttet til ansatte og deres velvære. Derfor er det viktig at arkitekter tenker på inneklimaet i interiørdesignet fra starten. Et godt inneklima består blant annet av god lyd uden irriterende støy, optimal bruk av dagslys og kreative rammer. Kontorbygget er som det første i Danmark tildelt DGNB-Platina sertifisering grunnet tilnærmingen til bærekraftighet samt for å vise hvordan fremtidens arbeidsplass kan se ut.

 ”I Gladsaxe Company House har man valgt Rockfon Tropic. Rockfon Tropic er en god akustisk himling, som gir god akustikk og dermed bidrar til et bedre inneklima for de ansatte med fokus på trivsel”, sier Finn Jørgensen og fortsetter, ”at bygget til og med er DGNB-platina sertifisert, gjør oss bare til en stolt leverandør”.

Gladsaxe Company House

Tobaksvejen
2860 Søborg
Danmark

Våre akustiske plater er laget av steinull som stammer fra basaltstein, og som naturlig forekommer i naturen. Ikke bare gir det deg mer bærekraftige materialer, steinull har også unike akustiske egenskaper.

Finn Jørgensen

Rockfon Specification Manager
1/8

Gladsaxe Company House

Land:Søborg, Danmark
Arkitekt:Vilhelm Lauritzen Arkitekter
Fotograf:Svend Christensen
Kanter:A15, E24
Dimensjoner:600 x 600, 1200 x 600

Relaterte casestudier