Med Rockfon Mono Acoustic får du rom som både ser og høres bra ut

Design en arkitektonisk triumf med et monolittisk signaturutseende og strålende akustikk ved å bruke Rockfon Mono Acoustic.

rockfon mono acoustic

Rockfon® Mono Acoustic i Amsterdam Court House

Et tidløst design har en sterk følelse av sted, med forbindelser til beliggenhet, omgivelser og funksjoner slik at alle elementer harmonerer sammen. Valg av farger, teksturer, former og materialer gjenspeiler og blender rommet inn i omgivelsene og formålene. 

Et arkitektonisk design for velvære

Arkitektur er en aktiv sektor som tar i bruk informasjon, kommunikasjon og teknologi i sine feltområder. Formålet med arkitektonisk design er å forbedre menneskers liv, og nå for tiden peker trenden mot mindfulness, velvære og komfort når det skal designes innendørs rom. Hensikten er å skape tidløse, åpne, funksjonelle og komfortable rom for alle stadier og aktiviteter i et menneskeliv. Med ny teknologi på området ønsker arkitekturen velkommen til elementer og designtrender med fokus på materialer, konstruksjoner og nye strukturer.

Valg av byggematerialer skal ikke bare oppfylle ytelseskrav og være estetisk tiltalende, men de bør være en del av et lukket kretsløp, og bør bidra til å bygge vurderingsordninger som BREEAM, LEED eller WELL. – for å nevne noen. Videre fremmer denne miljøbevisste arkitekturtrenden et nært forhold til naturen med bruk av naturlige elementer og materialer, og dyrker dermed den tidløse arkitekturen. 

Tidløst design i en moderne kontekst

Moderne industriell stil er en fengslende kombinasjon av de rå interiørelementene med naturlig lys og høyt under taket. Vinklene, formene og linjene er inspirert av tradisjonelle teknikker; Men når de benyttes i en innovasjonssammenheng, ser moderne industriell stil ingen grenser for kreativitet. Det harmoniserer funksjonalitet og minimalisme i rommet, samtidig som det maksimerer glamouren og den tidløse skjønnheten til forskjellige former og vinkler. Forestillingen om råvarer av høy kvalitet er fundamentet i det kunstneriske arbeidet, mens uregelmessige, ru og glatte overflater kompletterer interiørdesignen.

De futuristiske arkitektoniske designene forbinder fortiden med fremtiden, og sikrer at den forblir verdifull gjennom tiden. I tillegg er det en stor investering i tid, penger og krefter når du designer et nytt bygg. Derfor bør dette nye stedet kunne komplementere både den nåværende konteksten og fremtidige applikasjoner. Med andre ord, arkitektonisk design bør verdsettes og vernes i årene som kommer. Formålet med bygget kan endres, men byggematerialene skal kunne tåle tidens tann.

De viktigste aspektene når man designer tidløs arkitektur

Et arkitektonisk design bør involvere alle fem overflater, noe som betyr at et himlingsdesign også er viktig for å skape en følelse av tidløshet. En vanlig hvit himling kan få et rom til å føles rent og rolig, mens en teksturert eller mønstret himling kan gi varme og karakter. Til slutt er det viktig å bruke naturlige materialer der det er mulig for å skape en følelse av organisk velvære og tidløshet. Stein, tre og metall er alle gode valg for dette formålet. Materialiteten og funksjonaliteten til rommet må balanseres estetisk og harmonisk.

I tillegg er belysning også en nøkkelfaktor for å skape en følelse av tidløshet. Varme lysarmaturer vil bidra til å skape en koselig atmosfære, mens kjølig LED-belysning kan gi et mer moderne preg.

Akustikk er en annen viktig faktor å ta med i betraktningen når du designer et rom. Dårlig akustikk kan gjøre at et rom føles ukomfortabelt og støyende, mens god akustikk kan gjøre det mer behagelig å være i.

Steinull er et utmerket akustisk materiale som bidrar til å absorbere lyd og skape et rolig og behagelig miljø. Den er også brannsikker, noe som betyr at den kan brukes i offentlige rom uten risiko for brannspredning. I tillegg kan himlingsplater av steinull bidra til å tilføre noe mer tekstur og visuell interesse til et rom, samtidig som det forbedrer akustikken.

Skap stemningen i ditt tidløse design med Rockfon Mono Acoustic

Når man designer innvendige rom, kan det være en reell utfordring å sikre at rommet ikke bare er visuelt tiltalende, men representerer et behagelig miljø for folk å tilbringe tid i.

Klar til å tenke utenfor boksen? Tenk Rockfon® Mono® Acoustic. Denne innovative løsningen lar deg skape et karakteristisk utseende med strålende akustikk i ett enkelt mestertrekk. Laget av resirkulerbar steinull, gjenspeiler Mono Acoustic dagens tidløse designtrender med bruk av mer bærekraftig materiale og glatte organiske overflater.

Det er verdt å fremheve at Rockfon Mono Acoustic gir et enormt bidrag til rommets velvære, ikke bare på grunn av forbedringen for romakustikken. Mono Acoustic gir for eksempel 87 % lysrefleksjon og 99 % lysdiffusjon – og forbedrer dermed også den naturlige lysdekningen i ethvert rom. Dette reduserer igjen behovet for skarp kunstig belysning. Studier har vist at jo mer naturlig dagslys du utsettes for i løpet av dagen, jo bedre sover du om natten – så å tilbringe tid i et rom med Rockfon Mono Acoustic har en positiv innvirkning på individuell velvære, ikke bare mens du er i bygningen, men også lenge etter at du har dratt," uthevet Frank Winters, Head of Product Management i Rockfon.

Rockfon Mono® Acoustic gir ubegrensede muligheter til å designe og forme imponerende arkitektoniske himlinger med fantastisk lys og suveren akustikk. Installert flatt, skrått eller buet, her står du fritt til å bruke kreativiteten din.

Ikke bare lydisoler designene dine, fremtidssikre dem også. La Rockfon Mono Acoustic lage fleksible akustiske soner og interiørlayout som kan tilpasses endringer. Kom i gang ved å besøke Rockfon Mono Acoustic og form din neste akustiske design med oss. 

Besøk Rockfon® Mono ® Acoustic-produktsiden for å lære mer

Rockfon Mono Acoustic- himlingen fungerer som et blikkfang i den gjennomsiktige foajeen ettersom det er et monolittisk, flatt og finkornet elegant system der alle typer installasjoner kan skjules. I tillegg oppfyller dette systemet fullstendig de akustiske kravene som denne staselige og offentlige bygningen må imøtekomme.

Luuk Dietz

Arkitekt og prosjektleder ved KAAN Architecten, prosjekt: New Amsterdam Courthouse.