Skap forbindelse til naturen med Rockfon® Lamella

Inspirert av biofiliske designtrender, kombinerer vårt nye produkt Rockfon Lamella naturlig tre med gode lydabsorberende egenskaper for gi deg muligheten til å innrede sunne og behagelige rom.

Rockfon Lamella i møterom

Møterom med Rockfon Lamella i Lys eik

Med en eskalerende miljøkrise og fremveksten av pandemiske sykdommer, får bærekraft, hygiene og velvære en enorm oppmerksomhet. Dette har utvilsomt drevet veksten av grønn arkitektur til neste nivå, og har påvirket designet av nye byggeprosjekter og de materialene som blir brukt.

Hvor kommer interessen for mer bærekraftig, naturlig og biofilt design fra?

Et nytt konsept "biophilia" har sett lyset innenfor grønn arkitektur med fokus på hvordan den arkitektoniske biofile utformingen påvirker den fysiske og fysiologiske helsen. Ved å implementere organiske og fornybare elementer som tre, vann, naturlig lys og planter, kan biofil design forbedre inneklimaet og gi bygningene våre en følelse av velvære slik at de blir et mer bæredyktig sted å være.

Naturbasert design, biofil design eller alt som er knyttet til enkel, grønn livsstil vil være en trend de neste årene. Dette er basert på ønsket om å gjøre noe med de store miljøutfordringene vi opplever og å respektere naturen som grunnlag for livet. Grønn livsstil krever et bedre balansert forhold til naturen rundt oss. Nå er tiden inne for å begynne å ta ansvar, også i designbransjen.

Christian Klinge

Innovation Director i Rockfon

Som mange undersøkelser viser, produserer biofile elementer en overflod av fysiske og fysiologiske fordeler som driver en mer produktiv og innovativ arbeidsplass. Forbindelsen mellom menneske og natur opprettholder produktivitetsfunksjonen i tillegg til fysiske resultater som lavere blodtrykk, økt komfort og færre sykdomssymptomer. De mentale fordelene spenner fra økt tilfredshet og motivasjon til forbedret problemløsning og kreativitet(1).

Treets positive innvirkning på vår helse og velvære

Produkter og løsninger laget av tre har vist seg å gi flere helsemessige fordeler. Bortsett fra det faktum at karbon som treet har absorbert fra atmosfæren blir låst når treet blir brukt som tømmer, kan det å være i et miljø med flere treelementer og møbler av tre underbygge god helse og et godt inneklima.

I et kontormiljø har tilstedeværelsen av tre på arbeidsplassen en positiv sammenheng med lavere fravær og høyere arbeidstilfredshet. I en studie så man sammenheng mellom bruk av tre med synkende blodtrykk og puls, da de ansatte syntes arbeidsplassen var hyggelig og følte tilknytning til naturen. Medarbeidere rapporterte også om bedre konsentrasjon, mer optimisme, mindre stress og større produktivitet når kontoret deres inkluderte eksponert tre(2).

I helsevesenet har tre og naturlige elementer gjenopprettende egenskaper som forbedrer pasientens restitusjon. Tre gir også en innbydende touch til atmosfæren. I skoleklasserom som bruker treinteriør, opplever elevene mindre stress og bedre læringsresultater. Siden elevene ser natur og tre på nært hold hver dag, bidrar det til å knytte til større emosjonell intelligens og miljømessig medborgerskap(3).

Ikke bare forbinder tre oss med naturen, men det gir også en estetisk, strukturell og miljømessig fordel. Den eksponerte treoverflaten gir naturlig varme og balanserer interiøret med luftfuktighet(2). US Environmental Protection Agency fant at tregulv forbedrer luftkvaliteten innendørs og forhindrer at støv, mugg og allergener samler seg sammenlignet med andre gulvbeleggsalternativer som for eksempel tepper.

Kombinasjonen av naturlige elementer og akustisk ekspertise: Rockfon® Lamella

Kombiner treets skjønnhet med Rockfons lydabsorberende paneler laget av steinull, Rockfon Lamella skaper behagelige interiør som er inspirert av naturen. Med et utvalg av størrelser og trefiner i enhver kombinasjon – fra varm gylden til kjølig blond eller jordnær mørk – gir Rockfon Lamella deg full designfrihet med over 650.000 designkombinasjonsmuligheter i en standard veggmodul. Fra stillesoner til lesesaler, denne produktserien kan tilby den perfekte stemningen i moderne og fleksible rom.

"Rockfon Lamella gjør det mulig for arkitekter og interiørarkitekter å spesifisere svært tilpassede design; i små volumer, samtidig som du overholder deg tid og budsjett. Til nå har det vært umulig å lage unike design for relativt små volumer - noe som har tvunget deg til å spesifisere de samme høyt standardiserte panelene som brukes for boligmarkedet. Dette betydde materialer av lav kvalitet: MDF og polyester, og null designfrihet. Rockfon Lamella endrer alt dette - for første gang kan du komponere unike visuelle rytmer for forskjellige rom og prosjekter - med en løsning som er klar til å leveres", sier Sven van Ool, Rockfon Product Manager.

Gå til Rockfon® Lamella™ produktsiden for å få vite mer