Innovativt samarbeid integrerer nordisk design, akustikk og belysning

12. januar 2021

Virksomhetene Rockfon og ONE A gir akustikk og lys et innovativt løft. Hver for seg er de kjente for deres akustikkløsninger, arkitektonisk belysning og smart-tech systemer. Nå går de sammen om å tilby arkitekter og private en unik estetisk løsning. Det skaper helt rene linjer i akustikkhimlingen uten synlige overganger eller kanter - uansett hvilke tekniske installasjoner som bygges inn.

Verdens førende akustikkvirksomhet Rockfon har inngått et samarbeid med den anerkjente danske designvirksomheten ONE A. Samarbeidet skal sikre flotte og unike himlinger hvor det også er plass til teknikken.

Tekniske installasjoner i himlinger som belysning, sensorer og kamera kan ofte være en bekymring for arkitekter verden rundt. Takket være det nye samarbeidet er det nå mulig å integrere teknikken inn i himlingsystemet og samtidig oppnå full integrasjon, visuell ro og respekt for det arkitektoniske uttrykk.

En helstøpt designløsning

Samarbeidet springer ut fra et fleksibelt installasjons- og akustikkonsept som integrerer to separate produktområder: Storm System fra ONE A, som er et prisbelønt system til innbygging av installasjoner, samt Rockfon Mono Acoustic himlinger. Det betyr at det nå kan lages helt rene linjer i himlingen uansett hvilke tekniske installasjoner som bygges inn. Innovation Director, Christian Klinge, fra Rockfon forteller:

- Vi er stolte over å kunne tilby en løsning på en tilbakevendende utfordring: nemlig hvordan man integrerer for eksempel belysning, bevegelsessensorer, ventilasjon og kameraer på en måte som underbygger det ønskede estetiske uttrykk frem for å kreve et kompromiss fra starten. Han suppleres av CEO, Jan Bjarnhoff, fra ONE A:

- Rett før vi startet utviklingen av vårt komplette himlingsystem har det hele tiden vært vår ambisjon om å kunne levere en flensfri løsning som minimerer visuell ”støy” i alle typer himlinger. Vi ser at den stigende etterspørselen på integrering av våre systemer i akustikkhimlingen har vært en naturlig drivkraft i utviklingen. Og nettopp derfor har vi lagt mye energi i å finne en løsning som kan integreres i Rockfon utviklingen. Det er en stor fornøyelse å se den sammenhengen som oppnås når vår produktlinje kombineres med den monolittiske himlingen.

1/2

Heller én genial løsning enn ti kompromisser

Den nye løsningen til Rockfon Mono Acoustic benytter spesialdesignet teknikkringer som integreres i himlingsplaten. Man kan på den måten bygge inn alle designløsninger fra ONE A, samtidig med at man beholder akustikksystemets minimalistiske uttrykk:  

Løsningen egner seg for alle prosjekter med høye krav til design, estetikk og individuell tilpasning, og partene opplever allerede stor interesse fra private, hoteller, butikker og virksomheter.

- Arkitekter prioriterer i høy grad estetikken når de vurderer kvaliteten av en løsning. Det viser flere undersøkelser. Og det er ingen tvil om at vi ser et stort potensiale for den nye løsningen hvor det visuelle uttrykk blir høyt prioritert. Her er det mye enklere å jobbe med en samlet løsning helt fra starten, forteller Christian Klinge.

- Den nye løsningen omfatter alle elementer i et smart, enkelt og tilpasningsdyktig design, slik at man slipper å sammensette mange forskjellige komponenter. Heller èn genial løsning enn ti kompromisser, sier Jan Bjarnhoff og runder av.