Mellom Vesterbro og Sydhavnen finner du det grønne og bærekraftige området BaneGaarden, som til tross for beliggenheten midt i hovedstaden utstråler en følelse av natur. Det gjelder ikke minst i restauranten Lade 609, som navnet antyder finnes i en av de ni gamle DSB-trelåvene, som renoveres fra innerst til ytterst.

Veggene i restauranten er utstyrt med våre Rockfon Senses, som optimerer akustikken og passer perfekt inn i stilen. Det forteller interiørdesigner Cecilie von Haffner, som her deler tankene bak interiøret i restauranten.

En følelse av skog og gjenbruk

Restauranten, som har skogsturstemning på menyen, er innredet med bærekraft i fokus:

- Interiøret er helt grunnleggende basert på en bærekraftstanke, hvor vi har kjørt ren gjenbruksstil i alt fra møbler til service. Alle gjenbruksfunn som er håndplukket med stor omtanke, er med på å skape et naturlig uttrykk med tremøbler og jordnære nyanser, som matcher fargeuniverset i låvene og blender inn naturen rundt, forteller Cecilie von Haffner.

Mens maten blir laget over bål i utekjøkkenet, kan man nyte utsikten til et stort bjørketre. For å booste følelsen av skog mest mulig er naturens farger og materialer invitert med helt inn til bords, utdyper interiørdesigneren:

- Når du sitter i restauranten, er du omkranset av naturlige nyanser som matcher den skogsstemningen som vi ønsket å få frem. Det gir følelsen av at vi har vært ute i skogen og hentet naturen med inn. Det gjelder ikke minst akustikkplatene med blomster på veggen, som samtidig gjør underverker for akustikken.

Samarbeid resulterer i blomstrende akustikkløsning

Veggabsorbentene Rockfon Senses er et av våre nyeste produkter. Rockfon Senses er utviklet i samarbeid med den østeriske produsenten Organoid, som produserer filmen med tørkede blomster og planter, som får løsningen til å blomstre.

Kombinasjonen av akustiske egenskaper og naturlig uttrykk er et naturlig valg i omgivelser som for eksempel Lade 609:

- På grunn av betonggulvet var det et stort behov for å optimere akustikken. Så i tillegg til at blomsterplatene passer perfekt inn i forhold til konseptet og innredningen, utgjør de også en stor forskjell for akustikken. Det har vært viktig å skape et rom hvor man kan nyte maten i ro og fred, og det oppnår vi med interiør, gode stoler, hyggelig stemning og ikke minst med god lyd, forteller Cecilie von Haffner:

Naturlig liv til rå omgivelser

Til restauranten er det valgt veggabsorbenter med duftende høy og blomster i forskjellige farger. Dermed minner denne varianten av Rockfon Senses, som totalt tilbys i fem forskjellige design, om den danske sommeren.

- Akustikkplatene med blomster bidrar dessuten til å få litt ekstra farger inn i interiøret. De hvite, gule, røde og blå blomsterbladene matcher de øvrige elementene i interiøret, forteller Cecilie von Haffner og fortsetter:

- Ute på låvene har vi hverken kunst eller plakater på veggene, da vi har gått for et naturlig uttrykk som passer til de rå omgivelsene, hvor bjelkene står fritt, og graffiti har fått lov til å forbli. Her fungerer blomsterplatene som små kunstverk. Ikke to er like, og det gir naturlig liv til de ellers så nakne flatene.

”Det gir god mening å forene natur og akustikk”

Hos Rockfon er vi ikke i tvil om det potensialet som ligger i å la naturen og den gode absorpsjonen gå hånd i hånd:

- Både vår trivsel og effektivitet er sterkt påvirket av de akustiske forholdene i et rom. Vi vet for eksempel fra undersøkelser, at medarbeidere i åpne kontorlandskap ofte har vanskelig for å konsentrere seg og faktisk er opp til 15 prosent mindre produktive. Derfor er der mye å vinne på å forene akustikk og natur, forteller Katja Rundqvist, Marketing Manager hos Rockfon Danmark, om tankene bak det nye produktet.

- Dessuten er det ingen tvil om naturens positive effekt på oss mennesker. Når vi ikke har mulighet for å komme ut i naturen, gir det ekstra god mening å invitere den inn i interiøret, hvor vi får glede av naturens positive påvirkning på menneskets fysiologi og psyke.

Det er ikke bare i restauranter som i BaneGaarden, at det er naturlig å invitere Rockfon Senses inn, avrunder Katja Rundqvist:

- I resepsjoner og andre steder hvor det er høyt til taket har man ofte akustiske problemer. Her kan Rockfon Senses nesten være som et stykke kunst, som ikke bare forbedrer akustikken, men også gir et løft rent visuelt og opplevelsesmessig. Det er virkelig godt for trivselen vår og inneklimaet, når vi oppholder oss i omgivelser, hvor akustikken er nøye avstemt – spesielt hvis naturfølelsen samtidig er tatt med i betraktningen.

BaneGaarden

Otto Busses Vej 45a,
2450 København
Danmark

På grunn av betonggulvet var det et stort behov for å optimalisere akustikken. Så i tillegg til at blomsterplatene passer perfekt inn i forhold til konsept og innredning, gjør de virkelig en stor forskjell for akustikken. Det har vært viktig å skape et rom hvor du kan nyte maten i fred og ro, og det får vi til med innredning, gode stoler, koselig atmosfære og ikke minst med god lyd.

Cecilie von Haffner

interiørarkitekt
1/7

BaneGaarden

Land:Danmark
Arkitekt:Cecilie von Haffner
Fotograf:Svend Christensen
Dimensjoner:1160 x 1160

Relaterte casestudier