Bærekraft – 5 spørsmål

2 July 2020

5 spørsmål om bærekraft og gjenbruk. Vi har snakket med Magdalini Psarra, Sustainability & Public Affairs Manager hos Rockfon, om de 5 oftest stilte spørsmålene om bærekraft og gjenbruk.

Hos Rockfon tror vi på å levere akustiske himlingsplater av høy kvalitet og i miljøvennlige materialer. Det er viktig for vår virksomhet å ha langsiktig bærekraftighet i sentrum. Vi sikter mot å skape bærekraftige byggematerialer og er forpliktet til gjenbrukbare produkter.

Transparens og kundetillit er avgjørende for oss, dette er grunnen til at vi konsekvent beregner og rapporterer våre miljøinnsatser. All denne informasjonen finnes i våre miljøvaredeklarasjoner (EPD'er), som er tilgjengelige på våre hjemmesider.

Våre EPD'er følger alle europeiske og internasjonale standarder (EN 15804, ISO 14025 for EPD, ISO 14040 (del 1 & 2) og ISO 14044) og er tredjepartsbekreftet. Miljøopplysningene dekker hele porteføljen av våre produkter.

Hva er forskjellen på oppsirkulering og nedsirkulering? Er ikke alt bare gjenbruk? 

Når du gjenbruker, er det viktig at du oppsirkulerer der det er mulig. Det betyr at produktet omdannes til nye materialer eller produkter i en bedre kvalitet til en høyere verdi. I vår produksjon oppsirkulerer vi mye avfall fra andre industrier, så vi forhindrer disse avfallsmaterialene i å bli deponert og dermed skaper vi en høyere verdi. Som bedrift er langsiktig bærekraftighet et av våre bredere mål.

Tilbyr Rockfon en gjenbrukstjeneste for produktene?

Steinull er et fullt bærekraftig lukket kretsløpsprodukt. Det kan gjenbrukes igjen og igjen uten reduksjon i kvaliteten. Derfor tilbyr vi nå våre kunder på mange europeiske markeder muligheten til å gjenbruke uttjente himlingsplater av steinull eller avkapp fra montasjen av nedhengte himlinger. Vi har etablert partnerskap i mange land, og vi vil veldig gjerne hjelpe deg videre i prosessen med å gjenbruke kapp eller uttjente himlingsplater.

Last ned vår Rockfon Recycling Service-brosjyre.

Hva er gjenbruksinnhold, og hvorfor er det viktig at jeg kjøper produkter med et høyt gjenbruksinnhold?

Gjenbruksinnhold er den del av et produkt som kommer fra tidligere gjenbrukte avfallsmaterialer. Det er viktig å velge produkter som har et høyt nivå av gjenbrukt innhold, fordi det betyr at du bidrar til å spare knappe ressurser, samtidig som du bruker mer avfall, som ellers sendes til losseplass. Det er også avgjørende å kjøpe produkter hvor det gjenbrukte innholdet kommer fra oppsirkulert innhold heller enn fra nedsirkulert avfallsmateriale (som forklart ovenfor). Å ha høyt gjenbrukt innhold bidrar til bærekraftige byggematerialer og reduserer ressursforbruket.

Hvordan kan Rockfon-produkter hjelpe mitt bygg med å bli mer bærekraftig?

Rockfon er din bærekraftige byggepartner. I tillegg til den lave miljøpåvirkningen i himlingsplatene, hvilket er dokumentert i våre EPD'er, kan Rockfon akustikkhimlinger gjenbrukes igjen og igjen samtidig som de har et høyt nivå av resirkulert innhold fra oppsirkulerte avfallsmaterialer. Rockfon akustiske himlinger har flere førende inneklimasertifikater og en fremragende brannmotstandsdyktighet, hvilket skaper sikre forhold for bygningens brukere. Platene bidrar også til et sunt innendørsmiljø ved å forbedre luftkvaliteten, det akustiske miljøet og den estetiske yteevnen for alle bygningstyper, rett fra kontorer til helsebygg og skoler samt universiteter. Til slutt har Rockfon himlingsplater en fremragende lysrefleksjon som kan medføre energibesparelser, øke arbeidsytelsen, forbedre arbeidsforholdene og forbedre komforten for brukerne.

Hvordan hjelper Rockfon-produkter meg med min miljøsertifisering?

Hvis du ønsker å få en grønn miljøsertifisering som LEED®, BREEAM®, DGNB®, WELL, HQE eller lignende, kan vi hjelpe deg med å nå dine sertifiseringer ved å levere produkter og løsninger med dokumenterte fordeler. Med de årlige utgiftene til grønn bygningskonstruksjon, som forventes å vokse år etter år, ønsker vi å forenkle den tidskrevende dokumentasjonsprosessen til miljøsertifiseringen av bygget. Av denne grunnen kan du finne alle relevante opplysninger om hvert produkt og hvordan du oppnår sertifisering i våre bærekraftighetserklæringer. Disse rapportene hjelper deg med å ta enkle beslutninger rundt bærekraftighet.

Les mer om Rockfon, og hvorfor vi er din bærekraftige byggepartner.