bucket_iconCreated with Sketch.

Inspirert av et firmas DNA

Det danske farmasøytiske firmaet Novo Nordisk ville at deres nye hovedkontor i Bagsværd, nord for København, skulle være et lyst og åpent kontormiljø samtidig som firmaets DNA tydelig kom frem. Med sin flotte løsning for en sirkulær bygning med organisk design inspirert av strukturen og den runde spiralformen til insulinmolekyler, som er fundamentet i Novo Nordisk sitt produktsortiment, vant Henning Larsen Architects prosjektet. Henning Larsen Arcitechts inkluderte også klare arkitektoriske referanser til den skandinaviske designtradisjonen og den danske arkitekten Arne Jacobsen som også designet for Novo Nordisk, i tillegg til sine velkjente Egget- og Svanen-stoler.

Fleksible akustiske materialer

Den sirkulære designen på bygningen krevde fleksible byggematerialer for å komplementere den runde formen, og Henning Larsen Architects valgte å installere Rockfon® Mono® Acoustic på både vertikale og horisontale flater i det store atriet. Ifølge arkitekt Søren Øllgaard: “Rockfon Mono Acoustic gjorde det mulig å lage en spektakulær design med overlappende flater som knytter rommet sammen. På toppen av det, var det en bonus å kunne lage disse fleksible himlingene og veggene, som fortsatt beholder sine gode akustiske egenskaper.”

Naturlig lys inne

I tillegg til fleksbiliteten på designen og de akustiske fordelene, gjorde Rockfon Mono Acoustic-systemet også at arkitektene kunne omfavne den vakre flommen av naturlig lys i bygningen. “Med sine overlappende flater skaper Rockfon Mono Acoustic en enhet, trekker lys på en spennende måte og gir med sine rustikke overflater en mer interessant fremtoning,” sier Søren Øllgaard, og konkluderer: “Det er forfriskende at himlingen har en tekstur.”

Novo Nordisk

Bagsværdvej
2880 Bagsværd
Danmark

Novo Nordisk

Land:Danmark
Arkitekt:Henning Larsen Architects A/S
Himlingsmontør:MTHøjgaard
Fotograf:Svend Christensen
Produkter:Rockfon Mono® Acoustic
Kanter:TE Elegant Render
Dimensjoner:1200 x 1200