PRODUKTSØK

NYHETER

ALLE NYHETER

STORE ROM OG HARDE OVERFLATER GIR AKUSTISKE UTFORDRINGER PÅ SKOLER

For å leve opp til kravene til akustikk på skoler kan det være nødvendig å benytte seg av både himlinger og veggflater. En kombinasjon av himling og veggabsorbenter ga den beste løsningen for Frydenberg skole

Det blir brukt store ressurser på å renovere og bygge nye skoler. Fokus i innredningen ligger på design og funksjonalitet.  Men fokus bør ikke bare handle om at de nye skolene skal fremstå moderne, men også om inneklima, arbeidsmiljø og ikke minst læringsmiljø. På skoler er det særlig akustikken som har innvirkning på disse forholdene.

Frydenberg skole i Oslo var en ombygging av et eksisterende industribygg. Bygningen var en moderne bygning med stor takhøyde og vinduer som gikk fra gulv til tak. Det var mange gode rom med mye plass og lys. Men "mellom glass, betong, murstein og bjelker var det harde overflater overalt", forteller Lee Dade, installatør. For å overholde Norges strenge krav til akustikk i skolene valgte Dade og hans team en blanding av Koral 40 mm nedhengte himlinger, Rockfon Multiflex bafler og Samson veggabsorbenter.

De mange harde overflatene på Frydenberg skole krevde at man var åpen for nye muligheter for å regulere akustikken. Det var nemlig ikke mulig å benytte bare tradisjonelle nedhengte himlinger. "ROCKFON var de som fikk lyden under kontroll og leverte den akustikken det var bruk for i de forskjellige lokalene", sier Dade om den løsning de valgte for å få kontroll over akustikken.

De mange akustiske løsningene som ROCKFON tilbyr kan kombineres på en rekke måter. Løsninger som både tilfredsstiller god design og god akustikk. Løsninger som gir det beste skolemiljøet.

Se flere inspirerende bilder fra Frydenberg skole, samt ROCKFONs mange andre skoleprosjekter

Ny skolebrosjyre

Du kan lese mer om de akustiske utfordringene de forskjellige romtypene byr på i vår Skolebrosjyre, samt finne ut mer om ROCKFONs løsninger til utdanningsområdet på vår hjemmeside


  > ALLE NYHETER
  ALLE NYHETER
  Contact

  Basket

  Samples

   Documentation

    Place order